Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Gadis Jadi Inspirasi, Turun 35 kg Dalam Masa 6 Bulan

24-6-2019 01:40 PM|Oleh: Myeonir| Komen: 70

Sesiapa yang terlebih berat badan pasti mempunyai rasa untuk mengurangkan berat badan.

Tak kisahlah sebabnya, mngkin sebab diejek mahupun atas alasan kesihatan pada masa akan datang.

Tular di Twitter apabila seorang gadis memuat naik gambarnya semasa gemuk dan selepas transformasinya.

Sebelum


Selepas

Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Twitter
Gadis ini menjelaskan agar tidak memaksa diri dan perlukan mental dan fizikal yang kuat untuk melalui proses transformasi ini.

Gadis ini mengamalkan makan dalam kuantiti yang sedikit dan banyakkan minum air selain mengunyah perlahan-lahan semasa makan.

Kredit foto: Twitter
Dia turut melakukan senaman kardio 40 minit sehari setiap kali pulang dari sekolah di sebuah pusat senaman.

Gambar lain:

Kredit foto: Twitter
Anda juga boleh cuba tips ini. Semoga berjaya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 70
Komen

Previous : Wanita 'Travel' Tanpa Mahram, Apa Hukumnya?

Next       : Fuh Hebat! Jurukimpal Dalam Air Wanita Pertama Di Malaysia

Komen Terbaru

Quote kualibesi 13-8-2019 10:30 AM
cantik nya. nice job dik.

Lain-lain Komen

Quote Jorja 24-6-2019 02:07 PM
Ada juga ke org perempuan yg tak mgunyah perlahan lahan masa Makan? Buruknya perangai
Quote Kurex 24-6-2019 02:08 PM
Tak dari insta, mesti dari twitter.. Punyalah pemalas reputz ni.
Quote shernazz 24-6-2019 02:10 PM
Iols suka la baju last skalintu...
Quote pumpkingirl 24-6-2019 02:15 PM
Comel orang nya..tahniah girl
Quote GigaMom 24-6-2019 02:25 PM
Jorja: Ada juga ke org perempuan yg tak mgunyah perlahan lahan masa Makan? Buruknya perangai


Huhhhuu. Kdg2 tme busy ai ada 2 pilihan shj
Sama ada x mkn atau telan terus
Quote KIM.K 24-6-2019 02:37 PM
So cantik dik. Iols tumpang happy
Quote MsKathryn 24-6-2019 02:42 PM
Good job dik..
Quote Supersirap 24-6-2019 02:44 PM
tahniah diucapkan
Quote dua_chzy 24-6-2019 02:50 PM
Akak harap adik ni jujur. 65kg in 6 months tu skeptikal sangat akak dek.

Lagipun malas akak if dah iya2 percaya ujung2 ko buat liposuction or gastric bypass ropanya. Macam Aizat Amdan tu. Cis.
Quote Kurex 24-6-2019 02:51 PM
dua_chzy replied at 24-6-2019 02:50 PM
Akak harap adik ni jujur. 65kg in 6 months tu skeptikal sangat akak dek.

Lagipun malas akak if d ...

Budak twitter punya cerita kalau boleh jangan percaya sangat
Quote dua_chzy 24-6-2019 02:54 PM
35KG ROPANYA, CHOI PUNYA TAJUK TERED! TAJUK YANG MENIPU ROPANYA!

35kgs in 6/7 months, legit la. Lagipun budak ni, budak lagi. Muda lagi. Memang senang nak hilang berkilo2. Ko makan tengah malam pon, bangun esok paginya sah2 boleh otomatik hilang 2kgs yo.
Quote CiliPadiSedap 24-6-2019 02:55 PM
dua_chzy: Akak harap adik ni jujur. 65kg in 6 months tu skeptikal sangat akak dek. Lagipun malas akak if dah iya2 percaya ujung2 ko buat liposuction or gastric  ...

65kg? Susah nak percaya kalau dia ckp berat dia sekarang 65kg tu akak percaya
Quote dua_chzy 24-6-2019 03:02 PM
CiliPadiSedap replied at 24-6-2019 02:55 PM
65kg? Susah nak percaya kalau dia ckp berat dia sekarang 65kg tu akak percaya

Pembuka tered ni silap nok. Turun 35kg, dikatanya 65kg.
Quote cmf_premierleag 24-6-2019 03:21 PM
Jorja replied at 24-6-2019 02:07 PM
Ada juga ke org perempuan yg tak mgunyah perlahan lahan masa Makan? Buruknya perangai

ke depa terus telan je mcm ular sawa makan?
Quote CiliPadiSedap 24-6-2019 03:34 PM
dua_chzy replied at 24-6-2019 03:02 PM
Pembuka tered ni silap nok. Turun 35kg, dikatanya 65kg.

Normal sexcited nak buka thread
Quote supermum 24-6-2019 03:37 PM
Masa dia gemuk comel sgt. Tapi baguslah turunkan berat demi kesihatan.
Quote iwansa 24-6-2019 03:47 PM
kebnyakan yg gemuk2 ni bila kurus mesti lawa dan hencem... jadi pilihla yg gemuk pastu suh dia kurus
Quote nazzse 24-6-2019 04:13 PM
35 kg in 6 months, not healthy at all deknon...kesian badan, binge eating ke apa.. 1000kcals sehari mcm mana badan ko function hah???
Quote Potpouri 24-6-2019 04:23 PM
nazzse replied at 24-6-2019 04:13 PM
35 kg in 6 months, not healthy at all deknon...kesian badan, binge eating ke apa.. 1000kcals sehari  ...

i think ok saja. lbh kurg 6 kg permonth.





Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Google play
     Twitter
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.081022s Gzip On
    To Top