Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Cari Makan Di Sandakan - Kopitiam Ini Nampak Biasa Tapi Makanannya Awesome Lah!

24-6-2019 12:19 PM|Oleh: Liew| Komen: 20


Tiba di Sandakan tapi tak tahu nak makan apa dan di mana? 

Old Hong Kong yang terletak di Batu 8, Sandakan merupakan pilihan yang mungkin anda cari.

Di sini lokasinya. 

Kedai ini terletak berdekatan dengan MU Superstore dan Servay Sandakan di Batu 8.

Penulis sering makan di kedai ini dengan buddy. Jadi menulis artikel ini untuk kongsi-kongsi. 


Kopitiam ini nampak biasa, tetapi semua harga makanannya berpatutan, staf juga mesra dengan senyuman. Memang tempat yang patut dikunjungi.


                                                                                                               Mangga Ais (Sumber foto: LSX)
                       Mangga yang manis dan banyak, dengan blended ais, gula kelapa dan susu cair. Enak sekali! Saya dan buddy saya memang peminat setia ais mangga kedai ini!


Lauk di bawah pernah penulis cuba. Semuanya sedap! (Banyak lagi yang belum lagi cuba)

Nasi Tofu (Sumber foto: LSX)

Tofu dengan daging ayam cincang dan cili padi. Enak!  RM 6.00 saja!

Nasi Ayam Nam Heong (Sumber foto: LSX)
Ayam goreng dengan bawang besar, halia dan kuahnya yang pekat, memang sedap dimakan campur nasi! RM 6.50 saja!


Nasi Ayam Thai (Sumber foto: LSX)
Ayam goreng dengan timun, tomato, cili padi dan sos thai! Memang cukup rasa! 
Berpatutan dengan harga RM 6.50 sepinggan


Memang berbaloi makan di sini. Aramaiti! #OldHongKongSandakan. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Previous : Sandwich Indomie Goreng? Menu Mi Segera Ini Pasti Buat Anda Meleleh Air Liur!

Next       : Bangunan 'Stand-Alone' Tealive Di Pulau Pinang Adalah Yang Pertama Di Dunia!

Komen Terbaru

Quote mata.kail 10-9-2019 09:55 PM
menarik

Lain-lain Komen

Quote shernazz 24-6-2019 12:59 PM
Tgk makanan dia
Cm kat.manila je..hhw
Quote Jorja 24-6-2019 02:11 PM
Jangan lupa Cari roti kahwin
Quote CikB 24-6-2019 05:57 PM
menarik...
Quote eyansss 25-6-2019 09:01 AM
sandakan, banyak ketam nipah n udang galah besau2...  murah pulak tu...  best wooo kat sana...

cuma, kalau pegi trip keje, susah nak bergerak sana sini sebab mesti kena keluar ngan polis bantuan...  sana agak bahaya sikit kalau bukan local...

tapi kalau dapat pb sporting, habis semua tempat dia bawak...  best wooo sandakan ni...
Quote rosli_nurizzati 25-6-2019 11:10 AM
kalau sandakan, pi merket dia.. murah2 ja seafood.. lagi satu, depa ni tak kisah bercampoq kedai muslim /non muslim, jadi yang boleh terima takda was was silakan.. yang tak yakin, jangan pi na.. aku kalau balik sana pun, tk masuk, sbb was was tu ada..
Quote azelinaputeri 25-6-2019 12:40 PM
eyansss replied at 25-6-2019 09:01 AM
sandakan, banyak ketam nipah n udang galah besau2...  murah pulak tu...  best wooo kat sana...

cu ...

sedapnya sea food yg fresh
Quote eyansss 25-6-2019 12:45 PM

sedap...  kat sana pegi je memana buffet steamboat...  semua seafood dia memang fresh...  ralit makan sampai tak sedar dah santak kekenyangan...  hahaha...  last pegi masa preggy, diorang bawak kat satu tempat ni ada steamboat n boleh order jugak...  memang banyak gilos aku makan sampaikan baby menendang2 bagi warning sebab dah takde space untuk dia...  ekekeke...
Quote tulanglampai 25-6-2019 02:15 PM
sedapnya tofuuu. lama tak makan.
Quote 1114liew 25-6-2019 08:51 PM
shernazz replied at 24-6-2019 04:59 AM
Tgk makanan dia
Cm kat.manila je..hhw

Hehe, blm lg saya ke manila
Quote 1114liew 25-6-2019 08:53 PM
Jorja replied at 24-6-2019 06:11 AM
Jangan lupa Cari roti kahwin

iyaa, hehe, ini mesti di sandakan nie
Quote Lengkong 29-6-2019 01:52 PM
Tengok gambar..mangga ais sejuk je

Quote puanbintang 5-7-2019 11:45 AM
tertarik dekat nasi ayam thai tu..macam sedap je
Quote 1114liew 6-7-2019 02:19 PM
Lengkong replied at 29-6-2019 05:52 AM
Tengok gambar..mangga ais sejuk je

ada lagi ais lain, hehe, tapi ni yang paling saya suka
Quote 1114liew 6-7-2019 02:20 PM
puanbintang replied at 5-7-2019 03:45 AM
tertarik dekat nasi ayam thai tu..macam sedap je

bole cuba, mmg sedap
Quote hatikosong 14-7-2019 03:47 PM
eyansss replied at 25-6-2019 09:01 AM
sandakan, banyak ketam nipah n udang galah besau2...  murah pulak tu...  best wooo kat sana...

cu ...

Sis..


Saya urank sandakan, tapi lama sudah tinggal di semenanjung,,

memang murah-murah seafoodnya...

kalau ada masa p sandakan, try la p pasar malam, cari gerai hujung corner sekali..

beli cakoi pakcik tu.. uina sadapnya... sama terang bulan..

kalau semenanjung terang bulan tu di panggil apam balik hihihi
Quote hatikosong 14-7-2019 03:48 PM

nanti ada masa, p jalan sana pasar malam..

beli cakoi dengan terang bulan..

sadap ooo.. hihiih

Quote eyansss 14-7-2019 11:51 PM
hatikosong replied at 14-7-2019 03:47 PM
Sis..



aduh...  buat hati membuak2 mau kesana lagi...  rindu suda ni...  rindu kk, rindu sandakan, rindu tawau, rindu lahad datu...
Quote hollahop 16-7-2019 10:30 AM
hari tu ke sabah bercuti. tapi mcm lost ja nak makan apa hahah.  naseb post ni lambat. kalau x dah pergi try dah. di sandakan tu
Quote kedekek 20-7-2019 06:35 PM
Pnh dudk di sndkn for 4yrs..seafood mmg heaven syukur dpt blk smenanjung sblm i kn gout..tp rindu nk pegi sn lagik

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074970s Gzip On
To Top