Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Hukum Wanita Menonjolkan Rambut' - Bila Che Ta Bertazkirah

24-6-2019 10:19 AM|Oleh: top5complete | Komen: 138

Pelakon Rozita Che Wan atau mesra dipanggil Che Ta berkongsi beberapa mesej keagamaan di Instagram buat wanita di luar sana.


IG: Rozita Che Wan

Dalam perkongsian di Instagramnya, Che Ta mengingatkan kaum hawa mengenai hukum menutup, kepentingan berdakwah dan mendekatkan diri dengan Tuhan.

Digantung dengan rambutnya di atas api neraka

"Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya berterusan selama ia tidak menutupnya," tulisnya.

Kita dituntut untuk berdakwah

"Berdakwahlah semampumu, tidaklah kita dituntut memberi hidayah kepada hati-hati manusia kepada (Al-Haq) kebenaran yang kita serukan kepada manusia, akan tetapi kita dituntut untuk berdakwah sahaja.

"Jika kau lihat dan kau andaikan seseorang itu jauh dari Tuhannya, jangan kau cela dia, Allah lebih dekat kepada pendosa berbanding orang yang sombong" tulis Che Ta.





Rata-rata netizen memberi respond positif dan memuji kecantikkan Che Ta biarpun dia sudah berusia 46 tahun. Untuk pengetahuan anda semua, Rozita dan Zain Sidin bernikah pada 11.12.13 dan majlis perkahwinan mereka menjadi 'Wedding of the Year' yang menelan belanja RM13 juta! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 138
Komen

Previous : Allah, Pulangkan Mamajee 1 Minit Je - Fatimah

Next       : Ombak Rindu The Series - Berjayakah Remy Ishak & Izara Aishah Kalahkan Gandingan Aaron Aziz & Maya Karin?

Komen Terbaru

Quote R.A.M.A_mirror 27-6-2019 04:09 PM
besi_kelabu replied at 25-6-2019 09:50 PM
kalo ikut pemahaman u ni, Isa bukan diturunkan utk arab, so arab bukan pengikut ajarannya..
jadi  ...

laaa..kan kita di nusantara ni follow mazhab syafie..
tiada nabi iuntuk zman kita..

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 24-6-2019 10:24 AM
aurat tu rambut je ke nekta oiiii...
simpan la sikit bimbo tu untuk anak cucu..
Quote manehnya 24-6-2019 10:35 AM
mcm mana hukum pakai baju ketat melekap, pakai tudung, nmpak nenen ?

pelis la klu nekta yg bg tazkirah, mcm x padan je, ni msti nk keluarkan tudung baru la ni
Quote Boomibulat 24-6-2019 10:38 AM
Jadi duta abaya ereb mana plk ni?
Quote CikB 24-6-2019 10:39 AM
apa pula hukum menonjolkan subang di luar tudung ye?
Quote armin 24-6-2019 10:42 AM
Apa hukum pakai tudung nenen tersembul
Quote Melorqe 24-6-2019 10:49 AM
tak nampak ka dia pakai baju pesen baru tu.
ni marketing nak jual baju jubah tu la tu
berserabut ja aku tengok.
nak tutup litup pun pastikan selesa dan selamat.
ni kalu tersangkut kain gebar kat bucu meja kopi mau tertonggeng.
tersangkut kat eskelator ke... huishhh
Quote RonnySia 24-6-2019 10:50 AM
Mungkin cikta baru dapat kesedaran kot. Syukurlah ada jugak nak share benda elok ni. Klau makin baik pun bagus jugak. Dah brusia dah
Quote fushimi 24-6-2019 10:53 AM
pakai baju nampak betuk kopek ngan cekpit temban pun kira orat tau nek ta

Quote Semun 24-6-2019 11:03 AM
Hukum pakai bulu mata pelsu...apa pulak ekk?
Quote umbut 24-6-2019 11:12 AM
Artis ni bila berhijrah terus rasa diri baikkkkkkk syurga sangat.. che ta oooiii.. bkn dulu ko pun ada bonjol kepala ke.. dgn bulu mata..
Quote Bee_hwa 24-6-2019 11:12 AM
Muka che ta makin lama nmpk makin keras..pipi nmpk keras..senyum.pon payah
Quote mixed 24-6-2019 11:15 AM
masalah nya baju2 cheta dgn rodoh ketat metat

ritu dia ck x kan like pic org/artis x pakai tudung
Quote ayiebest06 24-6-2019 11:21 AM
Semoga Nek Ta terus berubah menjadi lebih baik… Moga moga perubahan ni berterusan. abaikan saja mulut longkang yang sentiasa nak pertikaikan masa lampau org
Quote Zumbajunkie 24-6-2019 11:37 AM
ok che ta whatever you say che ta
Quote Izaabelle 24-6-2019 11:38 AM
World lah che tah abes pompuan yng cuk muka sana cuk sini hukum apa eh abes bulu mata peleset solek bkn sekati berkati kati pulak tu mcm siol je perasan diri tanpa dosa nak nasihat kena lihat diri sendiri
Quote uori 24-6-2019 11:52 AM
muka dia macam kopipes untuk mana2 gambar. saja je
Quote sleepandream 24-6-2019 12:11 PM
yela che ta... islam is more than ritual and outfit jua..
Quote MYviHaZz 24-6-2019 12:11 PM
alahai bab tutup rambut je ke auratnya cikta, yang pakai baju ketat sendat tunjuk body melentik tu macamana kira???
Quote Asdan 24-6-2019 12:13 PM

jika tak silap, tak ada dalil quran yg kata "rambut aurat"

apa yg ada cuma tafsiran ulama, memang ada hadis suruh tutup kepala, tapi itu budaya zaman itu, sebab wanita arab memang tutup kepala sejak zaman jahiliah lagi,

maaf jika silap, betulkan jika salah

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091817s Gzip On
To Top