Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Malunya! Demonstrasi Pinggan Oleh Fouziah Gous, Betul-Betul Pecah Berderai..

21-6-2019 11:30 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 173

Dengar hos rancangan home shopping cerita pasal produk dipromosikan, memang kencanglah sembang mereka. Yalah, nak bagi laku produk kan!

Lain pula ceritanya apabila sedang seronok hos bercerita tapi perkara yang memalukan berlaku. Apa pula kisahnya ini?

Tular di Twitter apabila Fouziah Gous yang sedang mempromosikan pinggan mewah secara langsung dan hendak membuktikan bahawa perkakas itu tidak akan pecah kalau terjatuh.

Tapi lain pula jadinya apabila pinggan itu berderai seribu apabila dilepaskan ke lantai!


Lepas insiden itu, Fouziah Gous terus tergamam dan diam seribu bahasa. Nasib hos seorang lagi iaitu Syakirin berjaya menyelamatkan keadaan dengan berseloroh,

"Saya rasa yang ini dah campak banyak kali tadi"

Netizen yang melihat sedutan kejadian ini memang bahan habislah! Tak kurang juga yang mengata saluran home shopping ini sebagai penipu.

Kredit foto: Twitter
Harap gaji Fouziah tak kena tolaklah -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 173
Komen

Previous : Allah, Pulangkan Mamajee 1 Minit Je - Fatimah

Next       : "Tahniah Fadza Dapat Madu" - Gara-Gara Gambar Macam 'Berpeluk' Ini, Netizen Usik Vivy

Komen Terbaru

Quote talapia 28-6-2019 12:21 PM
kat kotak dia rasa aku dia tulis chip resistant... takde pulak break resistant. means takkan sumbing. Itu memang betul... aku pakai dah berbelas tahun... tak pernah sumbing.. berlaga kelentang kelentung memang xkan sumbing. Tapi... kena tengok cara jatuh.. Kalau jatuh terlentang or terlungkup flat..  chances selamat tu tinggi.. tapi kalau terjun tiruk sisi dulu memang berkecai.

Dah baper biji dah corelle aku berkecai... tapi memang takde la yang sumbing. Biasa kalau pinggan claytan.. sumbing2 tu selalu sebab dia clay. even pyrex product pon sumbing jugak.

kelebihan pakai pinggan corelle.. bagi mereka yg berminat.. sebab xkan sumbing... kira long lasting la.. kalau jatuh pon ikut style jatuhla baru pecah. Compared to vantage or claytan.. sumbing2 memang ada... jatuh confirm pecah.

Pastu corelle ni ringan n nipis. Sesuai guna hari2... anak2 kecik pon senang nak guna. Calar resistant pon ye jugak. Kadang time2 aku malas nak cari papan potong.. bantai je potong atas piring.. no problem la. Rendam kunyit berhari2 pon tak melekat warna kunyit kat mangkuk.

sape2 berminat.. sila la beli kt goshop tu ye.. lawa jugak corak tu. hehe

Lain-lain Komen

Quote qusairy 21-6-2019 11:40 AM
bahahahahaha.... terkujat muka kak phouziah jap..
Quote miminn 21-6-2019 11:43 AM
baca dekat twitter patut dia tak campak and tak boleh first hit dekat sisi pinggan. pinggan mesti land dekat base baru tak pecah.
Quote teky 21-6-2019 11:44 AM
korel ni kalau jatuh mmg berderai.. dah pernah alami..
Quote miminn 21-6-2019 11:44 AM
Material: Most break-resistant dinnerware is made from melamine (a type of plastic), but Corelle dinnerware is made from tempered glass, which also offers the advantage of being chip- and scratch-resistant, as well as microwave safe. ... Breakage: Remember that the dinnerware is break-resistant, not unbreakable.

ni dari google.
Quote epal21 21-6-2019 11:44 AM
Hos n artist cj wowshop suka memperbodohkan penonton. Mcm penonton semua tak sekolah.  
Quote gadis_tulip 21-6-2019 11:47 AM
Sapo entah kata korel nie kalis pecah bagai. Sama je tengok dengan pinggan percuma ubat gigi tue.

Quote ira_229 21-6-2019 11:47 AM
teky replied at 21-6-2019 11:44 AM
korel ni kalau jatuh mmg berderai.. dah pernah alami..

i pernah jatuhkan mangkok dari rack nk letak kat cabinet rack atas alih2 terlepas sompek je..mungkin mangkok dia tebal sikit..
Quote AbukRokok 21-6-2019 11:49 AM
susah2 je beli mahal2 kt tv pinggan susah pecah
ko beli kt pasar malam je dik pinggan susah pecah plastik ke apa tu sama dengan sudu

tp klu hempas dgn penuh perasaan mmg pecah juga la
Quote Acikgomen 21-6-2019 11:50 AM
epal21 replied at 21-6-2019 11:44 AM
Hos n artist cj wowshop suka memperbodohkan penonton. Mcm penonton semua tak sekolah.

Elok ler tu
Lepas dok muhong dlm TV, dorang menyundal sesama sundri
Quote AbukRokok 21-6-2019 11:51 AM
siapa la yg bodoh masih sapot go shop wow shop ni?

pemusnah tv malaysia
Quote Tweety_Senrose 21-6-2019 11:51 AM
Omg awkward nya. Bayangkan kalau ada yg order on the spot tup tup demonstration pecah
Quote emmet_23 21-6-2019 11:51 AM
hahahahahahha...itu jer yg mampu aku katakan
Quote syadq 21-6-2019 11:52 AM
miminn replied at 21-6-2019 11:43 AM
baca dekat twitter patut dia tak campak and tak boleh first hit dekat sisi pinggan. pinggan mesti la ...

Chef wan pon ada pecahkan corelle kat go shop rasanya sbb dia baling jatuh sisi. Tapi lepas tu dia demo lagi jatuh rata tak pecah.
Quote teky 21-6-2019 11:52 AM
confirm laa..rege nnti discount kaw2... hahaha
Quote Wakefield 21-6-2019 11:56 AM
Acikgomen replied at 21-6-2019 11:50 AM
Elok ler tu
Lepas dok muhong dlm TV, dorang menyundal sesama sundri


Eh

X baik acik pukul rata gitu.
Quote 800214 21-6-2019 11:56 AM
chef wan pun penah pecahkan corelle. tp 10 dia campak 1 je la pecah,rancangan live.gelak je la
Quote senahitam 21-6-2019 11:57 AM
aku tgk episod ni masa sahur kot. mmg lawak tgk muka dia masa tu, lepas tu cepat2 sorang lagi cover cakap dah banyak kali campak sbb tu pecah. kalau first time campak x pecah kononnya. aku dah gelak sorang2 masa tu.

aku pakai pinggan arcopal, dah 2 bijik pecah sbb jatuh. xde makna sekali ke byk kali pecah. tipu btol.
Quote brown_pupil 21-6-2019 12:05 PM
Kalau bukan pinggan malamine atau pinggan plastik , konfirm la pecah..

corelle ke, arcopal ke, even noritake pun..

Iols x penah minat cj wow shop apa semua ni.. bagi iols rege dia still mahal kot. Baik la order kat shopee..
Quote matchstick 21-6-2019 12:09 PM
Tp mak aku pernah ter jatuh kan pinggan korel ni.. Mmg x pecah. Tp yg tu beli kt oz. Sama je kot beli kt mana2 pon

Lihat semua komen(173)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092615s Gzip On
To Top