Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Nyenyak Tidur Ketika Kereta Bergerak Sendiri Di Lebuh Raya

Oleh: Akulans|22-7-2019 10:28 AM Komen: 4
Seorang lelaki, Shawn Miladinovich terkejut melihat pemandu kereta elektrik Tesla di sebelahnya nyenyak tidur ketika kereta tersebut meluncur di lebuh raya 405, California Selatan, Amerika Syarikat.


Kredit Foto :AFP/KOSMO

Shawn yang turut memandu di laluan tersebut mendakwa mata pemandu terbabit tertutup rapat, manakala kedua-dua tangan tidak berada pada stereng kereta.

Selama ini, beliau hanya melihatnya dalam portal berita dan tidak mempercayainya sehinggalah melihat sendiri dengan matanya kejadian tersebut sebelum  segera menghubungi Peronda Lebuh Raya California (CHP).
 
Pihak berkuasa keselamatan lebuh raya AS telah mengiktiraf enam peringkat teknologi bantuan pemandu, bermula daripada pemandu melakukan semua tugas sehinggalah automasi sepenuhnya.

Pada peringkat separa automatik, kereta Tesla memerlukan pemandu sentiasa bersedia mengawal kenderaannya setiap masa. 



Tesla turut memaklumkan di laman webnya, Sistem Pemanduan Automatiknya direka untuk membantu pemandu dalam tugas paling membebankan dengan membolehkan kereta keluaran mereka mengemudi, memecut dan membrek secara sendiri di laluan.

Walau bagaimanapun, syarikat pengeluar kereta itu menegaskan bahawa Sistem Pemanduan Automatik semasa masih memerlukan pengawasan aktif pemandu dan tidak menjadikan kenderaan automasi sepenuhnya.

Sementara itu, CHP berkata, pemandu kereta tersebut boleh disaman sekiranya identitinya dapat dikenal pasti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 4
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 26-7-2019 02:34 PM
gigahertz replied at 22-7-2019 06:39 PM
i rasa kereta tesla mesti mencarut vroom vroom dengan rakyat malaysia belok x bagi signal

Tukar lane tak bg signal...pansu perlahan mcm kura2 di lane kanan...pandu lawan arus....byk lagi.

Lain-lain Komen

Quote eina2lovers 22-7-2019 04:56 PM
ni kalau bwk kat malaysia abis la accident sana sini..jalan kat malaysia ni byk bengkang bengkok..especially jalan ke utara tu
Quote gigahertz 22-7-2019 06:39 PM
eina2lovers replied at 22-7-2019 08:56 AM
ni kalau bwk kat malaysia abis la accident sana sini..jalan kat malaysia ni byk bengkang bengkok..es ...

i rasa kereta tesla mesti mencarut vroom vroom dengan rakyat malaysia belok x bagi signal
Quote Cpkay 26-7-2019 10:45 AM
pernah terjadi pada i.. tapi mujur dalam 3 second je..
kalau lebih rasanya dah gone
Quote tikusmontok 26-7-2019 02:34 PM
gigahertz replied at 22-7-2019 06:39 PM
i rasa kereta tesla mesti mencarut vroom vroom dengan rakyat malaysia belok x bagi signal

Tukar lane tak bg signal...pansu perlahan mcm kura2 di lane kanan...pandu lawan arus....byk lagi.

Lihat semua komen(4)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.703139s Gzip On
To Top