Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Konon Nak Malukan Staf Restoran, Mak Cik Ini Pula Dimalukan Netizen Kerana Biadab

Oleh: Myeonir|20-6-2019 10:51 AM Komen: 135
Semasa hujung minggu, pasti restoran di pusat membeli-belah dipenuhi pelanggan. Tak kisahlah francais makanan segera mahupun restoran bertaraf tinggi.

Bila restoran sudah penuh dengan pelanggan, tapi kekurangan kakitangan, memang huru-haralah jadinya. Yang ambil pesanan pun kena uruskan kaunter pembayaran, kemudian terpaksa berlari untuk mengemas meja yang sudah kosong pula.


Kredit foto: Blog

Kalaulah ramai pelanggan yang faham perkara ini, pasti tidak akan berlaku sebarang masalah. Tidak seperti apa yang berlaku pada dua pelanggan yang sudah berusia ini.



Wanita ini berang dan terus meninggalkan tempat duduk bersama ibunya apabila dia dikatakan tidak dilayan staf restoran tersebut walaupun sudah menunggu lama.

Lebih mengeruhkan keadaan, wanita ini memarahi salah seorang kakitangan di situ di hadapan pelanggan lain walaupun pekerja itu telah meminta maaf.

Kalau dilihat, masih ramai yang beratur di luar premis itu seperti diterangkan oleh pekerja terbabit. Pun begitu, wanita berkenaan terus memarahi tanpa sedikit pun rasa malu.

Agak geram juga apabila wanita itu menjerit ingin menularkan premis tersebut agar tidak dikunjungi orang lain.

Selepas tular insiden ini Twitter, ramai netizen yang mengecam tindakan mak cik terbabit yang dianngap tidak beradab dan memalukan.

Tapi, mak cik ini tidak mendiamkan diri dan terus berlawan komen dengan netizen.






 
Kredit foto: Twitter

Apabila diterjah beberapa netizen, dapat disimpulkan bahawa mak cik ini terus masuk dan duduk di dalam premis berkenaan tanpa beratur seperti pelanggan lain terlebih dahulu.

Seorang pengguna Twitter turut mengatakan perkara sama kerana dipercayai dia berada di sana ketika kejadian.




Kredit foto: Twitter

Tidak habis di situ sahaja, mak cik ini terus melenting dan menuduh semua yang menyebelahi kakitangan restoran tersebut turut merupakan staf francais berkenaan.


Kredit foto: Twitter

Rasanya, lebih baik diadukan kepada pihak pengurusan daripada ditularkan di media sosial. Mulanya ingin malukan orang lain, tapi akhirnya diri sendiri yang terkena.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
4
Bosan
0
Komen: 135
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Achubam 27-6-2019 12:35 AM
Airis replied at 26-6-2019 05:26 PM
Cyber yg dlm D'Pulze ke? Did they change the system recently?

I paling selalu mkn kat TCRS ...

Bukan. Sbb tgh full house. Pastu mmg tulis suruh tunggu. Iols tunggu la. Lepas 10 mins ada meja kosong. Tu yg kapel tu terjah je

Lain-lain Komen

Quote kucingitam 20-6-2019 10:58 AM
aku syak makcik ni sama dengan mak long yang merempan dapat duit raya rm5...acik..acik..
Quote menachi 20-6-2019 11:02 AM
Edited by menachi at 20-6-2019 11:05 AM

Screenshot_2019-06-20-10-59-54-33_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.png

Kredit to fb asrulmm
Quote antidote 20-6-2019 11:03 AM
Alahai macit ni.. sombong betul ya kamu.
Quote DayangKirana 20-6-2019 11:08 AM
Edited by DayangKirana at 20-6-2019 11:11 AM

alahai..dah mampos ke twit handle acik tuh?

kabarnye datin ye?

mengata orang sengkek, perangai serupa homo sapien baru keluar gua..
sabar le nak kena serve pon..ramai kot.. ?
edited : hellok lagi her acc rupenye..dasar mulut hansuang #nonazibidin #zzabidin
Quote ffbeauties 20-6-2019 11:09 AM
" i dont trust someone who nice to me but rude to the waiter. Because they will treat me same way if i were in that position." - Muhammad Ali
Quote wanokakaka 20-6-2019 11:10 AM

sapa la komposer terkanal tu yea
Quote deananie 20-6-2019 11:12 AM
bila macik2 bertwitter, ngalahkan org muda tahap meroyannya.
Quote CiliPadiSedap 20-6-2019 11:12 AM
Gila lah. Jgn biadab wei.  Dah lah sengkek pergi chiken rice shop. Banyak duit pglah hotel 5 star makan
Quote msdummy.2018 20-6-2019 11:18 AM
ni lah mslh org tua yg sibuk si muda respect pd dia...tp dia pun suka hati ckp muka org mcm sampah???aku rasa budak muda2 yg ckp tuh dh berlapik sgt.....
Quote saviour_09 20-6-2019 11:21 AM
bila the real makcik bawang dah start  main twitter
slow2 diorang buat perangai
malu la ke anak2 acik oiiii
Quote AmandaRollins 20-6-2019 11:22 AM
ffbeauties replied at 20-6-2019 11:09 AM
" i dont trust someone who nice to me but rude to the waiter. Because they will treat me same way if ...

Salute this legend quote...mmg betul
Quote CikB 20-6-2019 11:23 AM
sabar lah, org lain pun menunggu jugak.  kalau tak sanggup tunggu, tak payah mkn kt situ.  pergi je tempat lain yg  x ramai org
Quote TalibanRock 20-6-2019 11:24 AM
wanokakaka replied at 20-6-2019 11:10 AM
sapa la komposer terkanal tu yea

JohariSalleh-ZarinaZabidin_27121981.JPG
Quote AmandaRollins 20-6-2019 11:25 AM
Kekwat nye makcik yg so called datin ni..sape suruh x beratur..org lain rilex je..So far makan kt tcr,alhamdulillah servis ok sgt..tp pizza hut ,servis cm haram ckt..teringin nk mkn tcr plak bila baca thread ni..
Quote Sharifah180175 20-6-2019 11:27 AM
wanokakaka: sapa la komposer terkanal tu yea

Zuka mkn tcrs ni dulu bini tya sama itu burung tpi dululah.. Pernah terserempak bulat bulat je..
Quote nuril86 20-6-2019 11:33 AM
konon2 dengan title datin dia tu org kene sembah ratu ke ngan dia... ewah2.....
Quote umbut 20-6-2019 11:33 AM
Makcik ni baru pertama kali gi ke. Byk kat mall kalau ramai kena beratur dulu.. makcik ooohh makcik
Quote Iris. 20-6-2019 11:40 AM
Lain... Itu mak kepada transgender sangkak kat twidder. Minachi tu pub suka provoke org gak. Dah lah hodoh
Quote Kurex 20-6-2019 11:41 AM
Carut je la..
Macan aku carut makcik acah kaya.
Segala kemaluan, keburukkan dekat dia aku keluarkan & aku huraikan satu2

Lihat semua komen(135)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.196638s Gzip On
To Top