Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Nak Buat Baby Lagi Ke?" - Netizen Terhibur Baca Ucapan Hari Bapa Paling Romantis Asiah Jalil

Oleh: LilRose|19-6-2019 01:07 PM Komen: 20
Sering kali memuat naik posting berbaur provokasi, terbaru ucapan sempena Hari Bapa peguam Asiah Abdul Jalil membuat warganet terhibur.



Manakan tidak, manis betul pujiannya terhadap encik suami, Mohd Hatta Bin Saadon sedangkan Asiah sebelum ini sering kali berkongsi mengenai perselisihan fahaman politik antara mereka suami isteri di Facebook.

Walaupun manis di permulaan ucapannya, namun diselitkan jua rasa tidak puas hati mengenai perubahan pada suaminya yang memilih untuk menjadi 'pak lebai'.


"Anehnya, sambil bergaduh sambil tambah umat"





Asiah juga menekankan betapa dia tidak menyenangi 'unsur lebai' dalam diri suaminya itu. Bagaimanapun, beliau tidak menafikan Hatta seorang bapa yang baik dan tiada tolok bandingnya.



Dalam perkongsiannya, Asiah menyatakan betapa dia mencintai suaminya itu walaupun mereka sering bergaduh.

Katanya, dalam masa tiga ke empat tahun lagi mereka bakal sibuk dengan urusan perkahwinan anak-anak pula. Cepatnya masa berlalu!



Membaca ucapannya itu, segelintir warganet akui ia perkongsian paling romantik pernah dimuat naik Asiah.


Kredit foto: FB Asiah Abdul Jalil

Adudu, tak sangka Asiah boleh juga mengarang ayat-ayat romantis di laman sosial ya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote arm_band 20-6-2019 02:23 PM
apa pelik sangat ko siah oiii.... serang pak lebai & timbulkan isu agama, tapi sendiri pun kelubung labuh, hantar anak2 sekolah agama. tak konsisten sangat ko ni, nampak sangat lapar perhatian je

Lain-lain Komen

Quote cyber_mania 19-6-2019 01:59 PM
Ini la citer paling sopan pasal Asiah yg penah baca. Klau tak, citer2 pasal dia bikin panas hati aje
Quote kucingitam 19-6-2019 02:02 PM
bukan ritu dia kata nak cerai sbb suami suruh dia sembahyang..
Quote vee_zara 19-6-2019 02:05 PM
kucingitam: bukan ritu dia kata nak cerai sbb suami suruh dia sembahyang..

I dont think so. Rasanya dia ugut je psl pe i tak ingat. Tp i ada soft spot la for her. Mmg dia ni suka anak ramai n looks like dia pndai jaga anak2 dia..
Quote teha86 19-6-2019 02:08 PM
ade sesetengah penulisan dia aku suka baca..
Quote kikuri 19-6-2019 02:08 PM
makcik asiah ni walopon selalu melawan arus kadang2 ade benda yang aku agak setuju dengan anti pak lebai sheols tu...
Quote mawar_mustika 19-6-2019 03:02 PM
kucingitam replied at 19-6-2019 02:02 PM
bukan ritu dia kata nak cerai sbb suami suruh dia sembahyang..

hari tu die buat gempak je ugut husband die...ade kt 1 komen tu die bls husband die ni mmg jenis cool..die mengamuk 1 dunia tau pun husband die blh cool lagi...tp serius lh klu tgk retetan cerita asiah ni husband die mmg org plg sabarlh rsnye...isteri die pung pang pung pang dlm media sosial...dia bleh buat derk je...

kadang2 seronok bc status asiah ni...ade yg btul...yg xbest ble die start menghina nabi & Islam...tu yg xbest sedangkn die Islam tp die memperlekehkn Islam...klu die nk mengata yg tunggang agama xkesah sgt sbb ade btulnye..


Quote manehnya 19-6-2019 03:41 PM
dia ni sapa anyway?

x kenal... ada dalam arus perdana kew?
Quote NadaDeafah 19-6-2019 03:53 PM
asiah x suke pak lebai tapi dia tu tudung mengalahkan ustazah..
Quote Minami2013 19-6-2019 04:07 PM
NadaDeafah replied at 19-6-2019 07:53 AM
asiah x suke pak lebai tapi dia tu tudung mengalahkan ustazah..

Tu la pasal...
Quote Annehamid 19-6-2019 10:53 PM
Satu hal dia ni mmg pandai dari zaman uni. Anak ramai pun anak dia pandai pandai. Takdelah anak ramai terbiar ke apa.  Hantar sekolah rendah islam. Tp tak nak gaya pak lebai. Pelik ko asiah.
Quote kakakOmes 19-6-2019 11:15 PM
Kecelaruan identiti?
Quote fazamania 20-6-2019 06:29 AM
Pelik ya amat bila pak lebai pas ada bini liberal macam ni.
Quote mizZue 20-6-2019 08:04 AM
Walau ank ramai..keje mmg menuntut dia kesana sini..masak ,kemas semua ank2 dia okeyyy..maid dtg utk iron baju baju ja sbb dh xterkejo..lain all buat sndiri..kagum weh....kemas giler umah dia..baju apa siap teratur ja..walau ank ramai mcm tu.ank2 pandai dan bijak2.keputusan cemerlang..i mmg suka dn kagum dgn asiah ni..pung pang dia pun..byk nau sisi cemerlang dia..
Quote mizZue 20-6-2019 08:05 AM
NadaDeafah replied at 19-6-2019 03:53 PM
asiah x suke pak lebai tapi dia tu tudung mengalahkan ustazah..

Dia xsuka pak lebai penunggang agama.. yg acah2 ckp berdengung
Quote wanokakaka 20-6-2019 09:21 AM
halus suaminya dek garang si asiah ni.. xpela kak nasib laki syg kau wlaupun kdg2 kau burukan laki kau kat FB
Quote haryatie 20-6-2019 09:35 AM
dia x suka suami gaya pak lebai
tp gaya tudung dia mcm msulimah tu sesuai la dgn gaya pak lebai suami nya tu kan
confius aku dgn dia..
kalau dia x menghina nabi @ islam ..nmpak ok jerk
tp untung la...kdg tersgt pelik suami masih syg jugak
Quote missDollie 20-6-2019 11:13 AM
Hahaha. Kelakar la plak korang komen psai acik asiah ni..aku rasa masa dia kutuk2 laki dia dulu tu mesti masa tu laki dia tak perform..sekarang okay la kot siap ajak buat baby lagi plak..haha..
Quote mrs_adr 20-6-2019 01:22 PM
dulu masa dia meroyan bkn ke dia ckp penat jaga anak laki dia sibuk dgn PAS
Quote cyber_mania 20-6-2019 01:26 PM
mizZue replied at 20-6-2019 08:04 AM
Walau ank ramai..keje mmg menuntut dia kesana sini..masak ,kemas semua ank2 dia okeyyy..maid dtg utk ...

Kat mana tgk rumah dia kemas? Dia update fb ke? Wah banyak jgk benda bagus yg boleh belajar dpd Asiah ni eh

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.201836s Gzip On
To Top