Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Kenapa Pula Saya Yang Kena Minta Maaf" - Sajat Jawab Isu Tukar Jantina

18-6-2019 10:44 AM|Oleh: Top5| Komen: 39

Semalam agak ribut industri hiburan apabila tular mengenai seorang wanita yang bernama Yusmiliati Mohamed Yusof mendakwa telah dianiaya oleh Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat.

Dia meminta usahawan terkenal itu membuat permohonan maaf dalam tempoh 48 jam kerana menjatuhkan maruahnya sehingga ditahan reman oleh polis.



Isu timbul apabila pembantu peribadi Sajat telah memberitahu hajatnya untuk membuat satu permohonan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) bagi menukar jantina pada kad pengenalan yang tertera lelaki kepada perempuan. 


Namun permohonan tersebut telah ditolak atas sebab gagal mengemukakan dokumen daripada doktor yang mengesahkan Sajat adalah seorang kunsa.

Yusmiliati dituduh sebagai penipu kerana gagal menguruskan penukaran jantina Sajat di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPNM). Yusmiliati ditahan reman selama empat hari di Balai Polis Ampang dan disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan. 

Memetik laporan mStar online, Sajat berkata dia tidak pernah meminta bantuan dari mana-mana pihak untuk menukar jantinanya. Dia juga tidak akan memohon maaf dan membayar sebarang pampasan kepada Yusmiliati Mohamed Yusof.

"Merepeklah! Saya tak pernah minta tukar jantina. Saya juga tidak akan membuat permohonan maaf atau membayar sebarang pampasan seperti yang dituntut individu tersebut.

"Sebab saya pun tak kenal dan tak pernah bertemu dengan dia, semua yang didakwa itu juga tidak benar.


"Saya tidak ada kena mengena pun sebab yang buat laporan polis itu pembantu saya, kenapa pula saya yang kena minta maaf," katanya kepada mStar Online.

Sehingga ke hari ini belum ada lagi permohonan maaf yang dilakukan dari pihak Sajat. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 39
Komen

Previous : "Orang Macam Kau Lah Selalu Jadi Punca Kemalangan!", Raja Illya Bersolek Sambil Pandu Kereta

Next       : "Apa-Apa Job Kena Lalui Saya Dulu,"-Neelofa Mula 'Control' Ameera Khan

Komen Terbaru

Quote akubest 9-7-2019 10:32 AM
runner ni mcm agency utk tuka jantina ke mcm mana?
mcm ni punya bisnes pon ada

sajat..sajat...
udahla tu jat
dah ko tu jantan tu jantan jugokla
kalo nk ko gi lah jd warganegara kapir
tuko passport amik citizenship
dah naik air sgt nk jd pompuan kan
susah runding ngan org gile

Lain-lain Komen

Quote namieamuro 18-6-2019 11:01 AM
ujong2 pembantu jua yg dipersalahkan
Quote bananes 18-6-2019 11:04 AM
tak habis lagi ke cite pondan ni
Quote hyunniesSS501 18-6-2019 11:09 AM
set2 pondan mmg gini ar
takdak telo
Quote NoraAnne 18-6-2019 11:15 AM
Biasalah lelaki kan ego
Quote EvieWanKenobi 18-6-2019 11:16 AM
putar belitnya dia..
Quote zeed 18-6-2019 11:22 AM
Kenapa la bg perhatian kat minah eh mamat mcm ni..
Quote chinta89 18-6-2019 11:28 AM
ok aku x faham. tlg cte sekali lagi. sape2 sudi explain? berhemah ye, jgn kata aku mls baca la ape lah. ku tanya elok2 ni.
Quote meow_tompok 18-6-2019 11:29 AM
ohhh.. rupanya pembantu bam jat la selama ni pegi pandai2 pakai runner nak tukar jantina bam jat kat JPN. Gitu ke bam jat???




Quote dubuk 18-6-2019 11:35 AM
eight minute         
Quote AyaqMeloSuam 18-6-2019 11:35 AM
Ponen mmg suka buat2 x bsalah wey.. or cari blaming ats org lain. Dlm khidupan dorg ni.. semua kecelaruan.. siyes aku ckp.. sb aku ada pngalaman kwn bgini... kecelaruan hormon jantan btina..mmg jd gini..
Quote M.Rose 18-6-2019 11:38 AM
pembntu bamjat khen? Npa plak xthu pape? Bmjat byq gaji die khen
Quote tagas 18-6-2019 11:38 AM
sub atas sub la nih

from top to bottom

dah mcm semburit jg kes ni jadik nye
Quote Mina2215 18-6-2019 12:24 PM
Kalau la si runner ni nak saman, ada bukti kukuh tak. Kalau tak, sesia jer tau. Loyer sajat ni power. Mcm la korang tak tau sape.

Yg aku tau, bukti laporan polis oleh asisten Sajat ni pun boleh pakai.

Kalau jadi la runner ni nak saman, banyak akan tersingkap nanti.
Quote alieyrina 18-6-2019 12:24 PM
Awat aku cm xphm cerita ..maknanya jpn suruh tgkap  yus ni sbb dia menipu kah
Quote fushimi 18-6-2019 12:35 PM
susahnya berurusan nak bertukar tukar kotel kepada burit pelsu



Quote ReginaGeorge 18-6-2019 01:04 PM
Aku tak dapat bayangkan bila mana coach yin menjilat biji zakar hat.. Mesti thrill kan?
Quote imransulaiman 18-6-2019 02:48 PM
Baik saman je. Nanti boleh cross check soal jawab siapa yang arahkan pembantu dia Sherry Ashaari tu jumpa runner dan minta uruskan tukar jantina..

Kenapa mesti ada minta permohonan maaf 24 jam 48 jam? Saman terus!
Quote ainashiqa 18-6-2019 03:02 PM
Sajad ni x abis2 citer dia. Muak dah..
Quote aldinaa 18-6-2019 09:22 PM
Polis pun layan sajat, banyak lagi kes lain berfaedah tak settle

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.330986s Gzip On
To Top