Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tak Mainlah Juta-Juta, Bisnes Terus Bilion" - Drama Melayu Dikritik Tak Logik

18-6-2019 11:43 AM|Oleh: Azza| Komen: 191


"Istighfar...36 bilion? Kau meniaga apa Syafiq Kyle?

Gara-gara drama Bukan Aku Cinta di slot Akasia yang dialognya berbilion ringgit, warganet menjadikannya sebagai bahan jenaka di media sosial. Drama lakonan Syafiq Kyle, Janna Nick dan pelakon tersohor Indonesia, Baim Wong didakwa antara karya sampah drama jam 7 petang.

Ianya memaparkan jalan cerita yang cliche seperti drama-drama sebelumnya. Tetapi lebih teruk apabila angka-angka yang disebut sangat tidak berpijak di bumi nyata. Bisnes apa yang diusahakan oleh ahli korporat sehingga berpuluh bilion ringgit? Malahan ada adegan yang berkata mereka mengendalikan kaki tangan berjumlah 250,000 orang? Hilang akalkah penulis skripnya atau memang drama ini sengaja mencipta kontroversi demi meraih 'rating'?


Kredit foto: Twitter

"Upah John Wick pun baru 12juta. Najib pun 2.6 bilion. Dia sampai 36bilion?"

Warganet tidak habis-habis membandingkan bisnes watak Syafiq dengan isu semasa. Antaranya ialah filem barat John Wick pun tidaklah sampai beratus juta. Sedangkan 1 bilion sendiri adalah 1,000 juta.



Bukan itu sahaja, dialog mengenai 250,000 staf turut dipersoalkan. Alangkan syarikat Konglomerat seperti Petronas dan Sime Darby pun jumlah pekerjanya hanya beribu, bagaimana syarikat bisnes entah apa-apa di Malaysia ini beratus ribu?




Drama Melayu yang ditayangkan sekarang ini mempunyai kelompok penontonnya sendiri. Kebanyakannya mahu lari dari realiti namun janganlah sampai membodohkan penonton pula. Apa kata anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 191
Komen

Previous : "Sampai Mampus Pun Kau Takkan Berubah," Nabila Huda Tempelak Ibu Tiri?

Next       : Ucapan Hari Bapa Rita Rudaini Buat Netizen Tak Tahan Sebak

Komen Terbaru

Quote ananyaperfume 18-7-2019 11:33 PM
deebiz14 replied at 19-6-2019 12:41 PM
Dinner dlm private jet la kalau da bebillion2... rumah agam kat island sendirik... ape guna dok kat  ...

Yup stuju,apa kejadahnya 36 bilion bisnes tapi dok umah yg tokey catering pun mampu milik kurang nya rumah agam ala kardshian ke,naik private jet merentasi pegunungan alps ke,or dok sembang atas private ship kat lautan maditeranean mcm pilem2 james bond buat that totally out the box la.(boleh dibngga kan)please drama melayu move on..korea thai land da kedepan

Lain-lain Komen

Quote asudau 18-6-2019 11:46 AM
drama ni tak lalu tengok janna nick miang dan bergesel semacam ngan baim ..hahha
Quote antidote 18-6-2019 11:46 AM
Yg buat skrip nya pun main bedal.. yg baca skrip pun sama naik.. jadi bebal
Quote tagas 18-6-2019 11:47 AM
baik berjemaah di mesjid

dr melayan drama sampah camnih
Quote Asdan 18-6-2019 11:47 AM

itu drama masa depan, drama yg mendahului zaman,
Quote ihtisyam1 18-6-2019 11:48 AM
Memang tak tengok.... tak sanggup nak hadap cerita macam ni.... faktor usia kot
Quote laksmanabentan 18-6-2019 11:48 AM
antidote replied at 18-6-2019 11:46 AM
Yg buat skrip nya pun main bedal.. yg baca skrip pun sama naik.. jadi bebal

yg buat skrip tu halusinasi... hahahhahaa...
kuat berangan...
director + penerbit iya kan aja...
hahahhahaa...
Quote AwanCikDania 18-6-2019 11:49 AM
asudau replied at 18-6-2019 11:46 AM
drama ni tak lalu tengok janna nick miang dan bergesel semacam ngan baim ..hahha

Tulah. Geli geleman tgk cerita ni. Jalan cerita pun klise sgt. Cinta dihalang mama papa. Muahahaha.
Quote lee_sakura 18-6-2019 11:50 AM
bisness bilion2, staf ratus ribu tp scene pejabat tetap la meja kosong pastu sembang pasal mcm mana nk pikat pompuan/laki, mcm mana nk hapuskan rumahtangga org...
Quote Zazashar 18-6-2019 11:56 AM
laksmanabentan replied at 18-6-2019 11:48 AM
yg buat skrip tu halusinasi... hahahhahaa...
kuat berangan...
director + penerbit iya kan aja... ...

Erma Fatima kan buat crita ni
Quote antidote 18-6-2019 11:57 AM
laksmanabentan replied at 18-6-2019 11:48 AM
yg buat skrip tu halusinasi... hahahhahaa...
kuat berangan...
director + penerbit iya kan aja... ...

Tu la pasal.  sembang ketum. Nak up aje. Tanak jatuh. Ngarut.
Quote Ritacomels 18-6-2019 12:01 PM
X lalu nk tgk drama pkl 7 ni...tmbh2 hero capik,syukri yahya,rwmy sehak adoiiiii mmg ku x layan,kalau layan pon drama cam kamar kamariah tu,last tgk seribu rindu lps tu bye2bla yg lain
Quote johan-adx 18-6-2019 12:02 PM
drama sampah cmni...mmg takkan tgk lah aku...
Quote rospinki 18-6-2019 12:05 PM
layan je lah
otak yg tajam tetap tajam walo diselami kebodohan melampau
aku suka tgk baim..tapi mmng gedik si jana ni..tapi aku tau dia cekau je mana2 job asal masyukk..dari dia bekepit dgn nyawa cyst ..lagipun gedik2 dgn baim dh tentu org tu laki org..tk timbul soksek cintalokasi kemudian hari.

Quote bulalof 18-6-2019 12:06 PM
do they even know the reality of businesses in Malaysia, the white collars, how to manage the business, the employees?

total failure for those especially kiddos who really thought this is how the world is going on especially here in La La Land.
Quote munchkin 18-6-2019 12:15 PM
35.9 bilion setting meja makan pakai belon. Scammer.
Quote sapeka 18-6-2019 12:15 PM
lama dah tak layan drama kul 7
mungkin jugak faktor usia
dah tak minat
Quote sharlenetexas 18-6-2019 12:22 PM
Scammer ke?
Quote c===8 18-6-2019 12:22 PM
lepas dpt diploma kolej swasta takde kelas punya trus jadi ceo handle projek juta2

skarang ni billion pulak
Quote rbmy 18-6-2019 12:23 PM
bisnes luar negara. dah convert kot. hahahaa
suka nengok yasmin tu berlakon

Lihat semua komen(191)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083333s Gzip On
To Top