Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Orang Macam Kau Lah Selalu Jadi Punca Kemalangan!", Raja Illya Bersolek Sambil Pandu Kereta

17-6-2019 02:00 PM|Oleh: top5complete| Komen: 116

Foto IG: Raja Illya

Pelakon Raja Ilya dikecam bertalu-talu di Instagram kerana memuat naik video tutorial bersolek dalam kereta sambil memandu. 

Raya Ilya atau nama sebenarnya Raja Ramilah Begum Raja Mohammad, 34, menyatakan dirinya umpama Champions kerana mampu melakukan aksi ini setiap hari.


Dia memberitahu bukan hanya dia seorang berbuat demikian tapi ramai wanita di luar sana yang bersolek sambil memandu kerana tidak cukup masa.

"Kena tahu kawasan mana anda drive kereta. Bukan Ilya je tapi ramai wanita buat juga sebab tak cukup masa. 
 
"For those yang boleh manage multitasking, they can handle it. Pendek kata, peka pada keadaan sekeliling. Accident happen even jalan lurus bawa 40km per hour," tulisnya di instagram
 
Rata-rata netizen mengecam kerana perbuatannya itu membahayakan dirinya malah pemandu lain di sekeliling. 


Raja Illya pernah mencetus kontroversi kerana memuat naik foto perkahwinan cara barat yang sangat jauh terpesonG dengan adat Melayu. 

Ilya dan Trent telah berkahwin pada 23 Disember lalu dalam sebuah majlis ringkas di Perth, Australia. Pasangan itu telah berkenalan sejak enam tahun lalu. -CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 116
Komen

Previous : Throwback Gambar Nikah. Aliff Aziz Puji-Puji Bella Astillah, Pujuk Nak Rujuk Semula?

Next       : "Baju Ketat Melekap, Kilafairy Ni Telanjang Jelah Lagi Bagus!"

Komen Terbaru

Quote nyra 25-7-2019 01:51 PM
munchkin replied at 17-6-2019 02:23 PM
Krim dia pakai tu namapk sebiji macam krim timbang kilo

confirm la krim timbang kilo..name pon entah pape..
dengan packaging macam tu.

Lain-lain Komen

Quote munchkin 17-6-2019 02:23 PM
Krim dia pakai tu namapk sebiji macam krim timbang kilo
Quote prettyuglybabe 17-6-2019 02:26 PM
munchkin replied at 17-6-2019 02:23 PM
Krim dia pakai tu namapk sebiji macam krim timbang kilo

nama pun king cosmetic u..
sah sah la timbang kilo..


Quote Melorqe 17-6-2019 02:26 PM
memang mcm krim timbang kilo
Quote SherryZass 17-6-2019 02:29 PM
Timbang kilo le tu Apa2 jelah ramilah begum garet ni, kalau bahayakan nyawa sundirik tak pelah jugak, jangan libatkan nyawa orang lain
Quote Melorqe 17-6-2019 02:29 PM
walaupun kat kawasan tak bizi ko buat kerja mcm ni, aku tetap tak setuju.
kalau nak makeup juga, tunggu masa kat traffic light merah tu.
aku pun kalu tak sempat, aku sapu bedak ja. dah smpai parking baru la aku tenyeh lipsetik ke apa yg patut.
dah sampai opis pegi la touchup balik.
lagi satu, yg korang tak sempat sgt tu pasal bangung lambat ker? hehehehehe

motot tu pun satu, baca mesej sambil menunggang mooto.
Quote beta_carotene 17-6-2019 02:43 PM
eh babi la makeup time kereta tgh jalan
adik aku capai phone masa trafic light merah pun aku tepis tangan dia.. biasa sgt ni

kalau tak kena cara, makcik begum ni bole jadi the next keling yang langgar gerai nasik lemak tepi jalan
Quote natrahn 17-6-2019 02:49 PM
boleh report kat jpj nih. Dia sendiri bagi bukti memandu secara berbahaya...huhuhu
Quote whadda 17-6-2019 02:50 PM
champion la sangat.. buatnye tetibe budak2 melintas ke ape cemane nak tekan brake
Quote puanbintang 17-6-2019 02:51 PM
macam tak boleh bersolek kat umah je..sibuk nak bervideo solekan dalam kereta
Quote putehkundor 17-6-2019 02:52 PM
king ramilah....pakai produk timbang kilo?
Quote riyadhK 17-6-2019 02:53 PM
Hello pulisssssss....
Quote aleesyasofia 17-6-2019 02:58 PM
Melorqe replied at 17-6-2019 02:29 PM
walaupun kat kawasan tak bizi ko buat kerja mcm ni, aku tetap tak setuju.
kalau nak makeup juga, tu ...

kalau bt report mau dua2 kena.. yg bermekap dgn yg naik motor.. timing cantik punya.. 2 in 1..
Quote mawar_mustika 17-6-2019 02:58 PM
ingatkn ramilah begum tu nama yg diberi oleh warga forum rupe2nye nama asal dia huhuhu
Quote cempakaa 17-6-2019 02:59 PM
another krim timbang kilo
Quote gummygummy 17-6-2019 03:01 PM
ramilah ohhh ramilah. buat hal la
Quote neez_cookies 17-6-2019 03:08 PM
Naik motor tu pon sama jugak patut kena saman dengan tak bagi budak belakang tu pakai helmet
Quote crazybeach 17-6-2019 03:09 PM
jpj sila contohi lhdn dan jalankan tugas anda
Quote MissVixen 17-6-2019 03:13 PM
Bodohnya. Sila report jpj. Apa beza kau texting and driving dengan pakai makeup ni? Mata tengok atas. Dah la perempuan memang azali susah nak agak jarak. Lepas tu bawak kereta mula makan jalan dan slow di line tengah. Memang aku horn panjang bila lalu sebelah dan nampak tangan tengah godek fon.
Quote matchstick 17-6-2019 03:18 PM
Yg naik motor tu tgh texting ke..dgn budak x pakai helmet nye. Dh mcm iklan khidmat masyarakat dh.. Yg tagline dia 'Telefon pintar mmg pintar, pintar kah anda'

Lihat semua komen(116)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.143121s Gzip On
To Top