Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Rasakan Katanya!" - Jong-un Campak Jeneral Dalam Kolam Piranha

Oleh: Akulans|14-6-2019 03:53 PM Komen: 27
Kredit Foto :AFP

Hukuman paling sadis abad ke-21. Persis zaman beraja Dinasti Joseon Korea. Dikatakan Kim Jong-un, pemimpin tertinggi Korea Utara mengenakan hukuman mati paling kejam kepada seorang jeneralnya yang dipercayai belot terhadap pemerintahannya.

Apa yang dilakukannya? 

Beliau mencampakkan orang kanannya ke dalam sebuah akuarium yang dibina khas dipenuhi ratusan ikan piranha. Cukup ngeri. Cuba anda bayangkan bagaimana ikan-ikan tersebut meratah mangsa hidup-hidup.


Kredti Foto : Rakyatkunews

Namun demikian, tidak dapat dipastikan ketika jeneral itu dicampakkan ke dalam akuarium dia telah mati akibat kecederaan di perut dan tangan selepas dikelar tentera upahan Kim Jong-Un atau masih hidup.

Spekulasi tersebar luas mengatakan Kim Jong-Un mendapat idea menggunakan ikan piranha sebagai senjata untuk membunuh mangsa  selepas menonton filem James Bond 1977 'The Spy Who Loved Me'. 

Dalam adegan filem tersebut, seorang penjahat Karl Stromberg membunuh musuhnya dengan melempar mereka ke dalam akuarium yang dipenuhi ikan jerung.

Kita berada di abad Millenium, tetapi masih ada yang mengamalkan adat rimba seolah-olah masih berada di zaman purba. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nono86 20-6-2019 12:07 AM
buapakperut replied at 15-6-2019 06:30 AM
fun fact: piranha tak devour manusia macam dalam movie. some are vegetarian. piranha juga bukan apex ...

Nice info.. Mcm pernah terbaca jgk yg ikan ni takde la se-agresif yg dlm filem itu

Lain-lain Komen

Quote SWORKS27 14-6-2019 03:58 PM
bagi dia borang PKR     
Quote Zona2020 14-6-2019 04:03 PM
Kau pun sama bengong
Quote dodifarid 14-6-2019 04:07 PM
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam.. Tapi barat melebih perisa..
Quote Simunggu 14-6-2019 04:13 PM

ya bagi borang PeeH
Quote brown_pupil 14-6-2019 04:19 PM
dodifarid replied at 14-6-2019 04:07 PM
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam. ...

Khen.. what's new about the western media.. Kalau dah berkurun orang2 kat North Korea dok mendewakan Family Kim ni, tulis la cerita apa pun dia org buat derk ajer..
Quote sidewinder 14-6-2019 04:25 PM
kat malaysia ni pun bole jadi gitu kalu malaysia bkn negara demokrasi......ingat dulu kes kayu golf....kes ustad ke mufti kena tampar sbb tegur pakai emas....itu malaysia negara demokrasi tau
Quote lkick2113 14-6-2019 04:31 PM

nanti dia semburit .....

Quote Artemesiaa 14-6-2019 05:40 PM
Dah banyak citer mengenai hukuman pelik yang dikenakan olehnya kalau ada yang belot sebelum ni jadi tak hairan kali ni guna piranha pula
Quote clarizsa 14-6-2019 05:51 PM
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak
Quote Orix 14-6-2019 05:58 PM
clarizsa replied at 14-6-2019 05:51 PM
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak

Penonggang agama pun patut ditelan dek piranha
Quote ainashiqa 14-6-2019 09:39 PM
Kejam betul! Gila
Quote HannahMontana 14-6-2019 10:15 PM
muka piranha itu pun sebiji mcm rupa dia.
Quote dani-rox 15-6-2019 12:01 AM
clarizsa replied at 14-6-2019 05:51 PM
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak

kat Brazil dah dibuat. kepala pedo jah dimasukkan ke dlm sungai, tinggal tengkorak abis dimakan piranha.
Quote dani-rox 15-6-2019 12:03 AM
teringat komen kat bideo yt ai tengok skjp tadi... kalau difikirkan, Kim Jong Un satu2nya manusia gemok di Korea Utara katanya
Quote Foxey 15-6-2019 12:05 AM
Brutal hukuman dia ni
Quote CikTehlus 15-6-2019 02:19 AM
Nak berdepan dgn si Jong-Un dah bergegor kaki seram dengan kekejamannya
Quote CikTehlus 15-6-2019 02:21 AM
dani-rox replied at 15-6-2019 12:01 AM
kat Brazil dah dibuat. kepala pedo jah dimasukkan ke dlm sungai, tinggal tengkorak abis dimakan pi ...

Kalau untuk perogol atau pesalah brutal mmg sesuai sgt laa dibuat mcmtu
Quote buapakperut 15-6-2019 06:30 AM
fun fact: piranha tak devour manusia macam dalam movie. some are vegetarian. piranha juga bukan apex predator, banyak hewan lain buru piranha. kalaupun piranha dapat makan lembu/manusia biasanya yang dah mati/nyawa2ikan sahaja. kalau nak langsaikan seorang manusia dalam 5 minit perlu dalam 500 ekor bergantung pada species piranha
Quote bioessence 15-6-2019 06:58 AM
dodifarid replied at 14-6-2019 04:07 PM
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam. ...

Kalau Reuters AFP ok kot
Kalau American fox cnn tu semua hampeh

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.285970s Gzip On
To Top