Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Saya Bukan Melayu, Tapi Lahir Dan Besar Di Malaysia"-Jawapan Amelia Henderson Bila Dikritik

14-6-2019 12:04 PM|Oleh: top5complete| Komen: 90

Pelakon Amelia Henderson dikecam habis-habis oleh netizen apabila memenangi anugerah Star Model 2019 di Majlis Anugerah Festival Model Asia ke-14. 


Individu yang mengecam mempertikaikan kelayakannya memenangi kategori itu kerana menurutnya Amelia bukan Melayu dan dia tidak layak merangkul anugerah berkenaan.


Tampil membela diri, Amelia atau nama sebenarnya Amelia Thripura Henderson, 24 membalas komen tersebut dengan menjelaskan dia lahir dan membesar di Malaysia.


"Saya sedih melihat komen yang datang dari rakyat Malaysia sendiri. Sudah 2019, untuk menjadi sebuah negara yang kuat, kita perlu faham bahawa kita mempunyai pelbagai etnik.

"Saya belajar di negara saya, bekerja di negara saya. Malaysia adalah negara saya sama seperti anda.

"Ya saya bukan Melayu tapi saya dilahirkan di Klang, Selangor, Malaysia. Ibu saya orang Malaysia dan bapa saya luar negara tapi saya dibesarkan di sini," tulisnya.


Rata-rata netizen menyokong kenyataan Amelia itu dan menasihatkan dia supaya tidak mengambil kesah dengan komen negatif/rasis sesetengah individu. Majlis penyampaian anugerah itu diadakan di Dewan Olimpik Seoul, Korea Selatan.  -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 90
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : "Duit Untung Tak Dibayar, Dijaja Fitnah Pula Sampai Kena Boikot" - Linda Rafar Ditipu Siapa?

Komen Terbaru

Quote Bunggah 20-7-2019 10:32 PM
pichee replied at 14-6-2019 07:15 PM
Awk bkn melayu..tp adakah awak masih islam?

Atau sudah kembali ke agama asal?

Tu antara dia dgn tuhan. Why do we need to ask?

Lain-lain Komen

Quote BookerT 14-6-2019 12:08 PM
ye nyah kau memang bkn melayu tp kau ttp pariah di hati mak tau nyah...
Quote putehkundor 14-6-2019 12:10 PM
BookerT replied at 14-6-2019 12:08 PM
ye nyah kau memang bkn melayu tp kau ttp pariah di hati mak tau nyah...

dah lama tak nampak kau nyah
Quote BookerT 14-6-2019 12:12 PM
putehkundor replied at 14-6-2019 12:10 PM
dah lama tak nampak kau nyah

kau ingat mak mcm mak hayam mak hayam taskolah lain kt sini ke nyah menghabis letrik memakhayamkan retis nyah? mak rindu kau nyah...
Quote wookiehoney 14-6-2019 12:13 PM
sejak bila kelayakan nk menang or wakil melesia kena melayu nih?


Quote bukanomi 14-6-2019 12:37 PM
Yg Komen tu nape...dengki la tu
Quote miminn 14-6-2019 12:45 PM
cantik dari kecik. kalau tengok astro tviq tu ada lagi cerita-cerita time dia kecik dulu.
Quote lunaqiszara 14-6-2019 12:55 PM
seksi nya awak.. haha tapi dia berlakon agak kayu dengan slang omputih tu.. kalau cakap lebih kemelayuan macam datin diana danielle rasa ok kot.. kot..
Quote Jiddin 14-6-2019 12:58 PM
wookiehoney replied at 14-6-2019 12:13 PM
sejak bila kelayakan nk menang or wakil melesia kena melayu nih?

kan?
heran pulak aku.
Quote disneyrecess 14-6-2019 01:12 PM
Halah2... couls si meliah ni dh cerai khuenns? Jadik apa ugamanya?
Quote mieymiey 14-6-2019 01:40 PM
Yang mempertikaikan pun, abistu ko nak siapa yang menang baru ko puas hati?
Quote ciknam 14-6-2019 01:46 PM
kang melayu menang pun, ko bising bagi ceramah ustazah jadian.. hadoi la..
Quote Babai 14-6-2019 01:46 PM
Dia asal mana?
Quote ms.hied 14-6-2019 01:59 PM
yelaa dia mmg bukan melayu. tapi dia islam. ke dah balik agama asal?
Quote Bunga_Lalang 14-6-2019 02:05 PM
cantik! but she was married to a malay before kan.. convert la kan.. boleh plak masuk event mcm tuh tak kena angkut dengan majlis agama
Quote bloomingrose 14-6-2019 02:54 PM
I don’t know, but since after dia cerai, I can really see from her eyes in most of her pictures yang hidup dia stress. Boleh nampak kot.
Quote puding_caramel 14-6-2019 02:58 PM
she cantek la nyah. tapi seksi yahamat
Quote annabellaruz2 14-6-2019 03:09 PM

aik! tak baca sampai habis ke artikel tu babe?

Quote cuda 14-6-2019 04:21 PM
Maafkan je lah budak tu. BBNU mane kenal Amelia ni.
Quote Dedekucingcomel 14-6-2019 04:35 PM
errr...........

Lihat semua komen(90)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123374s Gzip On
To Top