Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Chef Fikree Failkan Nusyuz Untuk Bekas Isteri?

14-6-2019 10:23 AM| Komen: 145

Sharifah Zuriehan Ben Yahya yang juga bekas isteri kepada selebriti Cef Fikree mendedahkan bekas suaminya bakal memfailkan tuntutan nusyuz terhadapnya. 

Dia juga mendedahkan hidupnya kini sangat tertekan kerana sering diganggu Fikree dengan pelbagai isu berbangkit.

    
Foto: IG
"Allah tu Maha Besar. Lepas satu... Satu lagi hijab dia buka. Dah la ceraikan saya beberapa hari sebelum raya, nak sangat-sangat lafaz sampai walid suruh sabar tak nak. Benci sangat.


Foto: IG/GEMPAK

"Lepas tu sekarang nak fail nusyuz pula. Duk kalut family perempuan tu pulak tau, tak habis-habis jaga perempuan tu.

"Yang anak demam buat tak tahu. Tak habis cari salah saya. Kata lepas ceraikan saya awak stop, penatlah saya. Semoga Allah lindungi saya dan Jayden" tulisnya.

Bagaimanapun, dia kemudian memadam status terbabit dan menggantikannya dengan kapsyen; "Semoga Allah lindungi saya dan Jayden".



Zuriehan mendedahkan mereka telah bercerai 30 Mei lalu selepas kisah kecurangan bekas suaminya terbongkar. 

Mereka berkenalan pada tahun 2006, dan bertunang pada 2014. Setahun selepas itu, mereka mendirikan rumah tangga dan dikurniakan seorang anak lelaki, Jayden Malik. 






Isu apa yang kerap dibangkitkan tu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 145
Komen

Previous : Budaya Selebriti Malaysia Bela Hidupan Liar, Kegilaan Apakah Ini?

Next       : "Sampai Mampus Pun Kau Takkan Berubah," Nabila Huda Tempelak Ibu Tiri?

Komen Terbaru

Quote ReginaGeorge 23-7-2019 09:30 AM
meow_tompok replied at 14-6-2019 03:36 AM
aku agreed dgn ko.
ko merempan pot pet kat socmed pun,
kes settle pun kat court. baik ko berck ...

Kau ni bodoh ke came ah.. Ko baca balik apa kau tulis.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 14-6-2019 10:32 AM
tak sangka perangai lakinya..
Quote airmineral 14-6-2019 10:45 AM
bertabahlah kak. semoga allah memberi pembalasan yang setimpal kepada orang yang menganiaya. semoga orang yang teraniaya diberi kesabaran untuk menghadapi dugaan sebegini
Quote wookiehoney 14-6-2019 10:56 AM
buta mata hati perut limpa semua mmg camtu
kalau dia baik,takdelah dr awal dia berskandal bagai.semua sudah diduga
Quote chenta_dewi 14-6-2019 10:57 AM
Pada aku isteri dia ni pon satu..

Nak meroyan cerita satu dunia tahu mmg la suami tu ceraikan terus..

Laki tu tetap salah tp muka ko classy sgt buat la perangai classy.. failkan fasakh
Quote wanokakaka 14-6-2019 10:59 AM
hmmm mntak2 la kita dijauhkan suami yg perangai mcmnie
Quote Acikgomen 14-6-2019 11:04 AM
chenta_dewi replied at 14-6-2019 10:57 AM
Pada aku isteri dia ni pon satu..

Nak meroyan cerita satu dunia tahu mmg la suami tu ceraikan ter ...

Ko dah kawen ke dekkk
Try mintak laki ko layan ko gini dekkk
Teringin pulak acik nak tgk ko gelabah tetek ke menten calm sbb hadap kan pujian org classy bagai
Quote weezerfan 14-6-2019 11:09 AM
Pompuan ni silap strategilah.. Awal sgt meroyan takde bukti. Patutnya dia simpan bukti dulu lps tu failkan fasakh
Quote weezerfan 14-6-2019 11:10 AM
Dh jatuh talak baru kau exposed ke public.. Mcm xtau syariah law kat mesia ni bias
Quote amirah7 14-6-2019 11:11 AM
hmm. kena carut lebih

Quote miszclassique 14-6-2019 11:13 AM
Bini dah lama makan hati la ni...ha sekarang amek ko fikree dia dah buat perangai "gi mampos"...sbb ni dah kali entah keberapa dah kan, dah tawar hati la tu
Quote KakaKiah 14-6-2019 11:14 AM
Stay strong..bab mcm ni nk nasiht pn xtau cemana..sbb tak kne btg hidong sndiri..org yg alami je tau perasaannya..she needs support frm immediate fmly mbers..so, smoga dipermudahkan
Quote chenta_dewi 14-6-2019 11:16 AM
Acikgomen replied at 14-6-2019 11:04 AM
Ko dah kawen ke dekkk
Try mintak laki ko layan ko gini dekkk
Teringin pulak acik nak tgk ko gela ...

Akak ni acik gomen jgn nak samakn sy ngn akak ..

Akak boleh la merempan kat socmed cite somi curang
Quote Mokni 14-6-2019 11:16 AM
Ade jodoh lain laa nanti sis.. Muke lawo lgi ni
Quote sarahmirza 14-6-2019 11:32 AM
Dah cerai boleh fail nusyuz ke?
Bukan prosedur kena fail dulu,  isteri kena akur taat kembali,  kalau tak nak baru cerai...

Dah cerai,  apa lagi nak fail?
Sakit hati? Dendam?

Harap mahkamah syariah adil
Quote geenie 14-6-2019 11:36 AM
weezerfan replied at 14-6-2019 11:09 AM
Pompuan ni silap strategilah.. Awal sgt meroyan takde bukti. Patutnya dia simpan bukti dulu lps tu f ...

aku cam agree jugeks. awal sgt meroyan nyaaa

Quote meow_tompok 14-6-2019 11:36 AM
chenta_dewi replied at 14-6-2019 10:57 AM
Pada aku isteri dia ni pon satu..

Nak meroyan cerita satu dunia tahu mmg la suami tu ceraikan ter ...

aku agreed dgn ko.
ko merempan pot pet kat socmed pun,
kes settle pun kat court. baik ko berckp aje kat court
sedih hidup kena explain perihal rumahtangga kat socmed
melainkan mmg ada niat nak jatuhkan career ex-laki
sambil2 cipta peluang dikenali utk carik makan lepas ni
mcm intan ex-kude...job lebat lepas kena ceraikan... ramai nak tolong intan carik nafkah besarkan anak2.
untung hidup ada kena mengena dgn org popular (eh popular ke ex-laki dia ni)




Quote awanearisu 14-6-2019 11:38 AM
Sekaum dengan ude ke. Apalah malang nasib terjumpa lelaki begini.
Quote nuryakmal 14-6-2019 11:40 AM
eleh , filekan nusyuz , nak elak dari bayar nafkah and harta sepencarian la tu
dasar hipokrit.

lawan kak oii, jangan jadi bodoh
Quote azimodin 14-6-2019 11:55 AM
Selayaknya la jantan x guna dilondehkan macam ni. bawak gi mahkamah syariah tuntut faskh pon bukan senang nak settle. lagi2 kalau satu pihak lagi ego xnak bagi kerjasama. nak kena kumpul bukti jelas & nyata. kalau kes laki x bagi duit tapi mengaku bagi cash lagi payah. kes yang terang2 macam mencurang depan mata atau dengan bukti bergambar/video senang sikit la.

Lihat semua komen(145)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100558s Gzip On
To Top