Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Dah Tak Tahan Nak Tercirit, Satu Bas Bau Tahi!

Oleh: Myra Rozi|12-6-2019 03:46 PM Komen: 50
Seorang penumpang bas ekspres yang dalam perjalanan dari Terengganu ke Negeri Sembilan didapati membuang air besar di tempat duduknya.

Harian Metro melaporkan, menurut pemandu bas, Mohd Huzaidi Husain,30, ketika kejadian dia sedang tidur di tempat tidur pemandu di bahagian belakang bas, sementara rakannya, Wan Mohd Zamri Wan Mat, 47 sedang memandu.

Apabila tiba di Terminal Bas Seremban kira-kira jam 6.30 pagi tadi, saya terjaga daripada tidur sebaik terhidu bau busuk. Saya kemudian membuat pemeriksaan dan mendapati terdapat najis di tempat duduk penumpang belakang.

Pada masa sama, terdapat najis di bahagian kiri cermin tempat duduk penumpang itu dan langsir.

Tempat duduk bas selepas dibersihkan, Foto: Harian Metro
Dia tidak menyangka penumpang lelaki berusia 30-an itu sanggup melepaskan hajat di dalam bas. 

Sepatutnya, dia maklumkan kepada pemandu bas untuk berhenti di masjid atau stesen minyak berhampiran, bukan mengambil tindakan sendiri yang menyusahkan pihak pengurusan dan penumpang lain

Ini kejadian kali kedua sepanjang tiga tahun saya memandu bas ekspres namun ini yang paling teruk."

Susulan itu dia dan rakannya terpaksa membersihkan najis terbabit dan sembur pewangi bagi mengelakkan bau busuk. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 50
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote OmJualGas 11-9-2019 11:59 PM
Si hoztu la ni ...

Lain-lain Komen

Quote laksmanabentan 11-6-2019 06:09 PM
xde pun gambar tahi..
hahaha...
Quote dubuk 11-6-2019 06:12 PM
hahahahaha
Quote EvieWanKenobi 11-6-2019 06:16 PM
takde pun bahan bukti?
Quote grouper 11-6-2019 06:45 PM
Takde bau pun
Quote johan-adx 11-6-2019 07:19 PM
Apa yg tahinya..ada sapa2 nampak ke
Quote aku_best 11-6-2019 07:59 PM
Ni mesti kes jem hari tu..rnr plak penuh umat manusia...driver x brenti kat rnr..jalan jem teruk....aduhai...
Quote aHoi83 11-6-2019 08:16 PM
Motif sgt memasing mintak gambar taik dipaparkan.
Quote sitiposa6 12-6-2019 01:11 AM
P-oops, he did it on a bus!


LONG journeys, especially on express buses can take a toll on passengers, and their bowels, as this story proves.

This story may stink, literally, but it needs to be told.

Bus driver Mohd Huzaidi Husain, 30, shared how he had to clean up one of the seats on his bus early this morning after a male passenger defecated in it.

He suspects that the "deposit" was made when he was sleeping and the bus, on its way from Terengganu to Seremban, Negri Sembilan, was being driven by his co-driver Wan Mohd Zamri Wan Mat, 47.

"When we arrived at the Seremban Bus Terminal at about 6.30am, I was awoken from my sleep by a very bad smell. I checked the bus and found human feces on one of the seats.

"There were also feces on the window and curtain," he said when contacted.

He said he could not believe that the male passenger assigned to that seat, possibly in his 30s, was capable of such an act.

"By right, he should have informed us to stop at a nearby mosque or petrol station, not take matters into his own hands which would only make things difficult for the management and other passengers.

"This is the second such incident since I've been driving express buses for three years, but this is the worst," he said.

Following what happened, Mohd Huzaidi said he and his friend had to clean the area and spray perfume to get rid of the stench.

Quote harisbee 12-6-2019 01:18 AM
Sapa soh x letak tandas dlm bas
Quote EvieWanKenobi 12-6-2019 07:03 AM
kesian abam drebar..
Quote pokaibanktokyo 12-6-2019 07:04 AM
Jilake apek
Quote Simunggu 12-6-2019 07:04 AM
mungkin terceret tak sempat sound driver
Quote cupu 12-6-2019 07:41 AM
Haha..mkn lg mcm2 ms ry..dh kn cerry berry dlm bas...aku blh imagine jgk rs seksa tu...mesti bpeluh peluh
Quote insulin 12-6-2019 07:41 AM
Salah satu sebab sesetengah orang tak suka naik bas. Susah nak pergi tandas.
Quote Themilo 12-6-2019 08:14 AM
kawan meols pernah cerita, dia naik bas dari melaka ke JB. dalam bas, tetiba ada bau busuk, memang bau taik.. then, driver bas pun dapat bau & berhenti kat R&R. driver bas pun membebel la.. suddenly, masa ramai-ramai turun dari bas, member meols perasan ada sorang brader ni, masa naik bas kat melaka pakai jeans, bila kat R&R dah pakai shorts..
Quote saviour_09 12-6-2019 08:46 AM
tak bau pun???
Quote Pink_Purple 12-6-2019 08:56 AM
xde mulut ke nk bgth driver nak ke tandas,,
Quote kelapaparut 12-6-2019 09:02 AM
Ke laba punye serikat bas ni, laba kan ade serikat bas bwk org pi hatyai
Quote Eliadaisy83 12-6-2019 10:55 AM
Adoi di malaysia sudah jadi mcm umamh china tembok besar punya perangai

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.296543s Gzip On
To Top