Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

"Sambut Raya Ke, Nak Sambut Krismas?" - Baju Raya Nora Danish Dikritik Netizen

Oleh: intan|13-6-2019 10:21 AM Komen: 136
Kehadiran syawal sudah pasti membuatkan anda rambang mata melihat pelbagai jenis fesyen digayakan artis tempatan. Yang berkeluarga pula sudah pasti tidak melepaskan peluang untuk bergaya sedondon. 

Begitu juga dengan artis cantik kita, Nora Danish yang bergaya sedondon bersama suami dan anaknya dalam busana serba biru turquoise di hari lebaran ini.

Nora yang memuat naik foto sambutan hari lebaran itu bagaimanapun mengundang hencapan netizen. Eh, dah kenapa tu Nora? Tahun lepas dah kena komen pakai baju raya seakan-akan baju mandi, tahun ini pun nampaknya Nora tak terlepas daripada laharan netizen.

Rupa-rupanya, busana yang digayakan Nora dikatakan kurang sesuai untuk menyambut hari raya kerana agak jarang dan menampakkan sebahagian susuk tubuh. 

Netizen menganggap pakaian Nora tidak sesuai dan kurang tepat untuk digayakan, malah lebih sesuai dipakai pada hari krismas. Aduhai!







Antara komen dilemparkan netizen mempersoalkan wajarkah Nora menggayakan 'dress' untuk menyambut lebaran. Keliru pula netizen, nak sambut raya atau nak sambut krismas?




Jarang betul..




Baju kurung habis stok ke, sis?



Kemain netizen memerli ya. Cantik saja Nora pakai busana itu, ketat pun tidak. Pendapat anda pula, sesuai atau tidak Nora pakai macam tu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 136
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote oggy 17-6-2019 02:19 PM
Oh la pakai raya ke-2 rupanya.
I raya pertama siang je berbaju kurung.
Malamnya dgn raya kedua dah start beraya pakai blouse dgn skirt je.
Ramai yang macam ni.

Baju raya pertama tu memang cantik kena sangat.
2nd day yg baby blue tu warna cantik sedondon dengan family, cuma tak kena gaya sket dengan Nora.
She looks puffy.
Tapi raya2 seterusnya cantik je dia pakai baju owlbynd.

Lain-lain Komen

Quote sukekucing83 13-6-2019 10:26 AM
huduh ya hamat. yg aku perasan baju raya die ni every year mmg huduh
Quote kucingitam 13-6-2019 10:32 AM
ala korang ni...kan ada lining tu..bukan see through terus kulit dia.. takde bezanga baju gitu dgn korang yang pakai tudung tapi pakai kebaya ketat mencengkam mengancam..duh! netizen2
Quote brown_pupil 13-6-2019 10:36 AM
Dah la katik, pakai baju cutting gini.. nampak kegemukkan..

Come on.. duit banyak, kawan designer ramai.. u can do better!!
Quote ALDRIN 13-6-2019 10:44 AM
Dah beranak pinak berhenti2 laa amik pic cute2 ala2 BBNU tiktok....kot ko pakai baju kurung cotton posing helok2 pon dah nmpk anggun n elegant sesuai status bini n emak.
Quote September14 13-6-2019 10:45 AM
Dah tua pun nk pkai bju mcm tu
Quote matchstick 13-6-2019 10:47 AM
Feeling muda lg pakai cute2 mcm zaman sheols belakon puteri padahal dh nmpk kertu pon
Quote harkktuih 13-6-2019 10:47 AM
Xde beza dekk dia pkai see through pun kalau jenis pkai tudung tapi baju ketat melekap terjojol lemak selulit..
Quote paz 13-6-2019 10:48 AM
Color baju and kulit sesuai dengan Nora. Tapi design ni too avant-gard for Raya.

Anyway anda berani Nora.
Quote Boomibulat 13-6-2019 10:49 AM
Ok la tu.jnji terawikh dia cukup
Quote matchstick 13-6-2019 10:50 AM
Baju Nora n her mom yg ni lg horror drpd baju nelopa n her mom di hari raya.. Baju nelopa tu at least cantik cuma x sesuai dgn pemakai nya
Quote AvaAdore 13-6-2019 10:52 AM
Ok la bila ND pakai. Tapi bila maknye pakai
Quote Shayang 13-6-2019 10:59 AM
Edited by Shayang at 13-6-2019 11:01 AM
paz replied at 13-6-2019 10:48 AM
Color baju and kulit sesuai dengan Nora. Tapi design ni too avant-gard for Raya.

Anyway anda bera ...


Aku ok je sbb baju raya kedua bukan baju raya pertama so biasanya bebas je nak pakai apa time raya ke dua  dan seterusnya ni.
Lagi satu  kan dia bukan  orang melayu tak wajib pun dia nk kena pakai baju tradisional kita so lantaklah dia nk pakai pesen apa huhu netizen je duk paksa2 org kena pakai baju kurung bagai
Quote Shayang 13-6-2019 11:02 AM
harkktuih replied at 13-6-2019 10:47 AM
Xde beza dekk dia pkai see through pun kalau jenis pkai tudung tapi baju ketat melekap terjojol lema ...

Aku lg ngeri yg pakai ketat mcm artis yg ngandung tu adoi kita lak malu tgk. Kalau tak bertudung tu lantaklah kau
Quote paz 13-6-2019 11:03 AM
Shayang replied at 13-6-2019 10:59 AM
Aku ok je sbb baju raya kedua bukan baju raya pertama so biasanya bebas je nak pakai apa time ra ...

Jangan salah anggap yer, saya pun tak maksudkan raya wajib berbaju kurung ke apa ke. Just pendapat design tu too avant- garde. Hatta nak pergi berjalan-jalan pun rasa macam tak sesuai.

Tapi betul lah cakap awak, lantak dia lah nak pakai apa.
Quote MelZ_Eulalia 13-6-2019 11:05 AM
cantik lahhhh
Quote RatuDunia94 13-6-2019 11:06 AM
Mcm nk pergi majlis anugerah lak..
Quote OsHiN_hOnEy 13-6-2019 11:06 AM
baju raya on first day cantik gila, kena dgn dia yg rendang
setuju jer nd and her fam kadang ada weird sense for fashion
every year mesti ada isu rambu rambah reben ropol bertingkek2 sana sini, at times in 1 single baju semua tu dia hempuk sekali ..rimas tengok sama mcm tokti dulu
just keep it simple pun cukup cantik to make a statement.
sama mcm Tah dgn Cho, mesti ada skirt berlapis konon signature
tak semua orang can carry the look
Quote mizzmimi 13-6-2019 11:07 AM
Myanmar.. Apo nak heran pakai gitu..
Quote Asdan 13-6-2019 11:07 AM

bukan ke islam, kristian & yahudi itu adik beradik agama samawi ?

Lihat semua komen(136)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083043s Gzip On
To Top