Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Pasang Pagar Keliling Mercedes Kerana Diletak Tanpa Kebenaran

Oleh: Tukang Tulis|13-6-2019 11:08 AM Komen: 5
Kredit foto: Q13 Fox

Apakah perasaan anda apabila mendapati kereta milik orang lain diletakkan sesuka hati tanpa kebenaran di dalam kawasan rumah anda?

Sudah tentu ramai yang bengang lebih-lebih lagi apabila kereta yang 'menceroboh' itu menghalang laluan kenderaan kita untuk keluar masuk.

Seorang lelaki di Seattle, Washington, Amerika Syarikat (AS) mengambil tindakan drastik apabila berdepan situasi sedemikian.


Notis yang diletakkan oleh Dan Smith. Kredit foto: Q13 Fox

Memetik laporan Q13 Fox baru-baru ini, Dan Smith tidak tahu siapakah yang meletakkan kereta jenis Mercedes milik syarikat perkongsian kenderaan, car2go di pekarangan rumahnya pada 17 Mei lalu.

Apa yang pasti, kereta tersebut tidak dipandu salah seorang penyewa di rumah dupleks miliknya.


Dan Smith. Kredit foto: Q13 Fox

Jadi, dia mendirikan pagar di sekeliling kereta berkenaan serta menuntut car2go membayar yuran penyimpanan sebanyak ASD65 (RM271) sehari, kos pemasangan pagar ASD300 (RM1,250) dan yuran 'mengganggu' sehingga ASD500 (RM2,080).

"Saya sangat bimbang tentang liabiliti. Saya tidak mahu mereka mengundang orang lain masuk ke kawasan hartanah ini.

"Bagaimana jika kereta yang dipandu merempuh rumah? Bagaimana kalau ada orang yang cedera?" katanya.



Sebelum pagar dipasang, Smith telah menghubungi pihak polis dan syarikat trak penunda, namun tiada pihak tampil untuk mengalihkan kereta itu.

Di Malaysia pun ada pemilik rumah yang menghadapi masalah serupa ekoran sikap pemandu mementingkan diri dan meletakkan kenderaan tanpa kebenaran di hadapan rumah orang lebih-lebih lagi ketika musim rumah terbuka dan kenduri kahwin. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 5
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Ina8895 10-7-2019 02:13 AM
Memang patut pun buat camtu. Selamba je park kat rumah orang

Lain-lain Komen

Quote Kurex 13-6-2019 11:22 AM
Sebut pasal kereta, tadi perasan kereta aku calar. Nasib baik sikit. Bila nak alihkan kereta tu, kalau dah tau sempit, berhati2 la.. Nak kena polish sikit
Quote akakdendeng 13-6-2019 11:23 AM
biar kan kena pagar. suka2 park kereta dpn rumah org
Quote keds 13-6-2019 03:45 PM
helokkkk.... sape suruh parking suka hati kan?
Quote Dovahkiin 13-6-2019 04:30 PM
Kat sini pun kalau ada kenduri ke, rumah terbuka ke, tak bole la parking jauh sikit. Depan pagar orang (depan pagar hokey) dia letak kereta. Bila nak keluar, suruh alihkan kereta, mcm suruh dia minum racun.
Quote Ina8895 10-7-2019 02:13 AM
Memang patut pun buat camtu. Selamba je park kat rumah orang

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.232905s Gzip On
To Top