Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Nourul Depp Bengang Pembantu Rumah Minta Gaji RM3,000 Sebulan

12-6-2019 01:02 PM|Oleh: top5complete| Komen: 150

Penyanyi terkenal Nourul Depp bengang dengan karenah pembantu rumah warga asing yang pernah bekerja dengan keluarganya sebelum ini. 

Nourul mendedahkan bekas pembantu rumahnya dulu sangat tidak tahu bersyukur dan tidak bertanggungjawab sehingga mengabaikan tugasan harian di rumah. 

Apa yang lebih menaikkan kemarahanya apabila pembantu rumah itu berani meminta gaji setinggi RM3,000. 

"Fikiran terganggu. Mana taknya, maid buat hal! Susah kalau dapat yang tak bersyukur ni, dah bagi betis nak paha.

"Geram sungguh kat maid yang baru kerja dua bulan ni. Cakaplah betul-betul kalau tak suka budak-budak. Kesian Zach dan Raphael.

"Tak apalah, selalunya jadi lagu tu, Allah nak bagi rezeki tu kat orang lain yang lebih berhak dan memerlukan," tulisnya  di instagram

"La ni maid pulak. Hari ni bermula interview. Ada yang gila tau mintak 3K (RM3,000). Awat hang ingat aku nak suruh hang mandikan cuci bontot kami ka sampai nak banyak tu? Haaa ni bangsa asing," tambahnya 

Nourul tidak memaksudkan kesemua pembantu rumah warga asing bersikap sebegitu, ada yang ikhlas bekerja dan rajin. 

Justeru itu, Nourul sentiasa menasihatkan suaminya, Eric Depp supaya tidak berubah sikap dengan kejadian yang menimpa mereka dengan melayan pembantu rumah yang lain dengan kasar. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 150
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : "Ain Afini, Terima Kasih Kerana Telah Melahirkan Anak Hebat Kita," -PU Abu

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 17-6-2019 08:11 PM
barfi replied at 17-6-2019 11:41 AM
Jahatnya mulut kau! Done report

Hihihihihi sedihnye idup ko klau xpenah isap konek taw xpenah kene mkan pepek.

Lain-lain Komen

Quote jfq 12-6-2019 01:18 PM
Tu siap kena buat massage bagai tu yg mintak gaji lebih kot
Quote crazybeach 12-6-2019 01:22 PM
ya hampon mekap ko norol. hauk ya hamat! dah nampak cam engko yang jadi maid nye hah
Quote merrissa 12-6-2019 01:38 PM
wahhhh lg byk gaji dari fresh graduate di msia.....better jd maid je la
Quote eLiaD 12-6-2019 01:50 PM
ko suruh keja bertimbun part gaji ciput nk berkira mne maid X lari kupik hangik
Quote AbukRokok 12-6-2019 01:54 PM
maid indon ke apa
Quote KekDurian 12-6-2019 01:55 PM
Ingat senang ke jd maid kak oi? 1 rmh ada bape org, blum bdk lg..baby kecik ko lg? Nak kemas masak bgai..tu blum ko laki bini tggal anak g dinner la, holiday la..klo ko htr anak ko g taska pun dh bpe..ni sume lenjan kt maid..tu blum klo laki ko lanyak maid tu plak tgh2 mlm bila ko xde (mohon dijauhkan).. maid tu kje sehari bape jam lak..ko twu bgun2 je rmh kemas, mkn terhidang..lain la ko x mkn benda lain takat telan shake herbalife tu..level2 ko ni kak elok ada 2 org gaji
Quote putehkundor 12-6-2019 01:57 PM
herbalife ni boleh dikategorikan produk timbang kilo jugak tak chuols
Quote hasniey 12-6-2019 01:58 PM
Kalau pakej massage2 bagai selayaknye lah gaji 3k.mne nk kemaa rumah.jg anak.masak.massage mem lg.silap2 sehari tido 3jam jah
Tp kalau keje cuma jg anak & kemas rumah amik la org gji tempatan je.murah sikit xde agent
Quote smeetasmitten 12-6-2019 02:00 PM
hari tu kata taknak vaksin baby dia
jad ke tak vaksin
Quote BoongaKertas 12-6-2019 02:01 PM
putehkundor replied at 12-6-2019 05:57 AM
herbalife ni boleh dikategorikan produk timbang kilo jugak tak chuols

meols pun nak tahu gak ni kak teh jwpnnya
Quote putehkundor 12-6-2019 02:07 PM
BoongaKertas replied at 12-6-2019 02:01 PM
meols pun nak tahu gak ni kak teh jwpnnya

iols supplement yg tak dijual kat farmasi yg diiktiraf, memang agak ragu2 nak ambik.... shaklee ka, herbalife ka....haritu masa kena chicken pox ramai yg suggest mak teh ambik pil dan lotion shaklee...tapi tak berani uols....
Quote BoongaKertas 12-6-2019 02:12 PM
putehkundor replied at 12-6-2019 06:07 AM
iols supplement yg tak dijual kat farmasi yg diiktiraf, memang agak ragu2 nak ambik.... shaklee ka ...

betul tu makteh. meols pun ragu2 sikit tp tulah, kdg2 terjebak gak. hahaha! haritu meols dok google tips lebatkan rambut, apo semua keluar suruh makan shaklee
Quote nyra 12-6-2019 02:15 PM
gaji die hebat betol..fresh graduate..p jadi maid.
Quote CiliPadiSedap 12-6-2019 02:40 PM
tugas maid untuk kemas rumah bukan kemas lemak badan tuan rumah
Quote lee_sakura 12-6-2019 02:51 PM
CiliPadiSedap replied at 12-6-2019 02:40 PM
tugas maid untuk kemas rumah bukan kemas lemak badan tuan rumah

hahahhaha...nasib la jd maid, kalo gitu kene layan mmg patot la mtk gaji lebih
Quote chinta89 12-6-2019 02:54 PM
BoongaKertas replied at 12-6-2019 02:12 PM
betul tu makteh. meols pun ragu2 sikit tp tulah, kdg2 terjebak gak. hahaha! haritu meols dok googl ...

kalau google ape2 tips alami ke moden ke, mesti keluar gak psl Shaklee. menyampah pun ada.
Quote BoongaKertas 12-6-2019 02:57 PM
chinta89 replied at 12-6-2019 06:54 AM
kalau google ape2 tips alami ke moden ke, mesti keluar gak psl Shaklee. menyampah pun ada.

huwaa betul! iols kdg2 naik stress sbb habis dh baca blog tu kan, alih2 dia suggest shaklee. habis kuota data meols
Quote abangadek 12-6-2019 02:59 PM
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, kena jaga anak2nya, masak je takyah tapi bahan masak cuci pinggan mop dapur tu maid lah kena setel, otak letak lutut betul la.. sediakan bahan masak dgn cuci mencuci lepas masak semua tu lagi penat tau dr kau just memasak dengan kena jaga baby lagi, sampai kesudah takde yang nak.. kalau bg 2000 tu berbaloi la
Quote chinta89 12-6-2019 03:06 PM
abangadek replied at 12-6-2019 02:59 PM
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, ken ...

btl uols.. masak sennag je, yg susah nk sedia bhn. potong sayur, basuh. lps tu kena basuh bekas2 dan alatan tos sayur. itu cth bab sayur ye. yg tukang nk masak, ape susahnya. campak dlm kuali time masak, settle!
masak je takyah tapi bahan masak cuci pinggan mop dapur tu maid lah kena setel, otak letak lutut betul la.. sediakan bahan masak dgn cuci mencuci lepas masak semua tu lagi penat tau dr kau just memasak dengan kena jaga baby lagi


Lihat semua komen(150)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.142559s Gzip On
To Top