Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Sejenis Malas Baca Kapsyen La Ni!" - Beri Anak Makan 'Cikedis', Noor Nabila Dibasuh Netizen

11-6-2019 01:54 PM|Oleh: SakuraJo| Komen: 46

Isteri kepada pelakon Sharnaaz Ahmad, Noor Nabila dilihat berkongsi video terbaharu anaknya, Jebat Jayden yang sedang menikmati 'jajan'.

Namun, seakan memahami para warganet yang akan memberi 'nasihat percuma' mahupun kecaman, Nabila segera menulis kapsyen yang ia merupakan cikedis jenis organik.


Ia sekaligus menjawab persoalan yang mungkin ramai tertanya-tanya mengapa anak kecil diberikan jajan sebegitu yang boleh membawa bahaya.

"Ok acik2 bawak bertenang jangan kecam ya. Ini cikedis organic," tulis Nabila. 



Menerusi video itu, dapat dilihat bungkusan pada makanan tersebut bertulis 'organic pumpkin' atau labu organik dalam bahasa Melayu.

Comel sekali anaknya menikmati 'cikedis' tersebut. Ia turut menarik perhatian ramai peminat yang memang geramkan kecomelan baby Jebat ini. 

Tapi!! Masih ada yang tak faham bahasa rupanya!


Namun, lucu juga apabila kapsyen Nabila disalah tafsir sebagai 'acik2 bawang' sekaligus menyebabkan ramai netizen mengeluarkan komen negatif. 


Alahai, bacalah betul-betul. Bukan ke "Acik bawak bertenang" yang ditulis dan bukannya "Acik bawang bertenang".

Itulah, jika cepat sangat nak cari kesalahan orang lain ya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 46
Komen

Previous : BCL Dihentam Peminat Indonesia Gara-Gara Berkebaya Malaysia

Next       : Gara-Gara Nampak Remaja, Faezah Elai Terima Lamaran Teruna - Heykal Kurang Senang

Komen Terbaru

Quote kopiah 20-6-2019 09:30 AM
allahuakbar netizen ni..janji dia tak bg racun ank dia makan dah le

Lain-lain Komen

Quote shernazz 11-6-2019 02:42 PM
Biasa la acik acik bawang pemalas neh..
Entah entah kat umah..depa dok bagi baby depa makan super ring
Quote putehkundor 11-6-2019 02:45 PM
shernazz replied at 11-6-2019 02:42 PM
Biasa la acik acik bawang pemalas neh..
Entah entah kat umah..depa dok bagi baby depa makan super r ...

i suka cheezel, super ring tu macam manis sangat
Quote missannabella 11-6-2019 02:47 PM
aje mengapa pun acik bawang nak marah. anak dia, bior le. makan pun yang organik. bukan super ring ke apa. adoii
Quote shernazz 11-6-2019 02:58 PM
putehkundor replied at 11-6-2019 02:45 PM
i suka cheezel, super ring tu macam manis sangat

Supering manis
Cheezel masin sgt kan..
Dolu iols suka je makan dua dua ni..
Skang dh berumur..dh x makan dah...
Kekadang makan.twisties..sambil mengenang masa kekecik dolu
Quote rotijohanz 11-6-2019 03:07 PM
ko dk mlyn komen mkcik bwg dh kenape nabila??ko nk up,up je la. xpyh nk mempprt kn diri dk lyn sgala komen netizen.dh sm level dgn laki hang canaz dh smua bnde nk mcapup nk clarify. buat pekak badak je la oi
Quote haznor 11-6-2019 05:13 PM
netizen ni pun, macam la depa suci morni sangat tak pernah bagi anak makan cikedis. cehhh ..
Quote Getz 11-6-2019 05:35 PM
Sapa dia ni..lapar perhatian
Quote weezerfan 11-6-2019 05:42 PM
Acik bwg org kampung kot xtau orgabic baby food. Tu la kecik2 soh blaja malas sibuk membirah ja. Dh besar bg anak mkn nestum memanjang
Quote namieamuro 11-6-2019 06:03 PM
Edited by namieamuro at 11-6-2019 06:05 PM

sudah ler netizen..tah2 kt umah pakai peket perencah segera je utk anak2..penah je i tgk mak up kt insta anak mkn meggi..gile kauu

siap depan skola pun ade je acik jual maggi dlm mangkok cawan..cane tuh
Quote EvieWanKenobi 11-6-2019 06:43 PM
kan dah mendapat..
menyibuk sangat ..
Quote salmon-suki 11-6-2019 10:11 PM
namieamuro:    Edited by namieamuro at 11-6-2019 06:05 PM  sudah ler netizen..tah2 kt umah pakai peket perencah segera je utk anak2..penah je i tgk mak up kt insta ...

ni pengaruh megi ler..anak balik sekolah/anak lapar,mak malas nak masak,so masak megi je..ltk ler bbrp ketul sayur,bahan2 lain nak tambahkan kelainan..hihihi~
Quote vee_zara 12-6-2019 12:12 AM
Cantik nabila ni. Muke dia mcm ada aura gitu.
Quote hzln 12-6-2019 12:33 AM
Fast forward 18 years:
Mommy can i smoke some weed please
It's organic!
Quote clarizsa 12-6-2019 12:37 AM
Lantak pi lah anak dia

Malas nak peduli
Klu mati buat lagi baby bukan susah pun

I skrg tgk anak org lain korek pasir boh dlm mulut pun i ignore je
Lantak kau lah budak
Mak kau sebok main hp n membawang sgt kan
Quote monsterwife 12-6-2019 06:57 AM
Cute anak depa ni
Quote puding_caramel 12-6-2019 08:25 AM
Bese la mkcik bawang, berkampung kt ig kecam org. Padahal kt rumah x lipat Kain, ank biar selekeh, laki blk kje x masak lg. Hambikkk ko aku ttbe emo
Quote masnona 12-6-2019 08:56 AM
puding_caramel replied at 12-6-2019 08:25 AM
Bese la mkcik bawang, berkampung kt ig kecam org. Padahal kt rumah x lipat Kain, ank biar selekeh, l ...

Kalau makcik bawang tu xberkampung dkt ig artis dan keluarga mereka,mcmne bisnes artis dan keluarga mereka nk maju. Ha...gitu
Quote manehnya 12-6-2019 10:18 AM
eleh sibuk nye nk ngata org, bior la anak dia,

mcm la x penah bg anak makan super ring...
Quote chinta89 12-6-2019 11:08 AM
shernazz replied at 11-6-2019 02:42 PM
Biasa la acik acik bawang pemalas neh..
Entah entah kat umah..depa dok bagi baby depa makan super r ...

super ring jajan plg popular uols!

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100708s Gzip On
To Top