Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

BCL Dihentam Peminat Indonesia Gara-Gara Berkebaya Malaysia

11-6-2019 11:37 AM|Oleh: SakuraJo| Komen: 77

Masih lagi dengan mood raya dan rumah terbuka yang banyak dianjurkan. Jadi, masih ramailah yang menggayakan busana raya dan berkongsi di laman IG masing-masing.

Namun, yang peliknya apabila pelakon dan penyanyi Indonesia, Bunga Citra Lestari berkongsi gambarnya dengan busana baju kebaya, ada pula peminat dari seberang yang tidak berpuas hati.


Katanya, isteri kepada Ashraf Sinclair itu seakan melupakan budaya negara asalnya Indonesia kerana tidak mengenakan busana kebangsaan, sebaliknya menyarung kebaya Malaysia.

Kredit foto: IG

Aduhai, sampai macam tu sekali ya peminat? Pun begitu, komen tersebut mendapat tentangan daripada ramai pihak termasuk rakan senegaranya.

Asalkan sopan dan tidak berlebihan, itu sudah cukup!


Kredit foto: IG

Benar juga katanya, takkanlah sepanjang masa mahu menyarungkan pakaian kebangsaan. Sesekali bertukar citarasa fesyen apa salahnya.
Bukankah suami Bunga itu orang Malaysia?

Kredit foto: IG

Tak perlulah rasanya bertelagah mengenai hal sebegini. Kita berikan komen-komen yang manis kan lebih elok. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
2
Komen: 77
Komen

Previous : "Ya Allah Sukanya Tengok Gambar Bertiga Ni!" - Peminat Terharu Sharnaaz Dan Nabila Bergambar Raya

Next       : "Sejenis Malas Baca Kapsyen La Ni!" - Beri Anak Makan 'Cikedis', Noor Nabila Dibasuh Netizen

Komen Terbaru

Quote groundfloor 16-6-2019 09:13 PM
Bcl ni cute.....

Lain-lain Komen

Quote ezacbee 11-6-2019 11:37 AM
Baju raya pun kecoh, nasib baik xde helang-pipit-garuda gitu
Quote judicata 11-6-2019 11:41 AM
ni pon nak kecoh? dia berlakikan org malaysia kot. takkan takleh nak pakai baju asal dari malaysia. kebaya indon bukan dia tak penah pakai kot. saja je nak cari gadoh org indon nih
Quote tikusmontok 11-6-2019 12:04 PM
selalunya indon yg suka buat kecoh pasal ni bangsa jawa.
Quote Rapz 11-6-2019 12:09 PM
Setakat baju raya pun nk kecoh...pe saje la dorang nie
Quote snowater 11-6-2019 12:10 PM
kalau tak komen berbaur kenegaraan dan mengclaim sana sini, bukan indon namanye
Quote ainunaina 11-6-2019 12:15 PM
pakai baju malaysia marah,,,makan sambal goreng  tempe dia marah, masak rendang claim dia punya,  tah hapa2 la dia orang ni...dah nama serumpun mestilah lebih kurang sama....cetek betul otaknya...
Quote rainbowrainz 11-6-2019 12:17 PM
Aduhai makin bosan masuk forum...nextttttttt
Quote RatuDunia94 11-6-2019 12:17 PM
Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m
Quote Kurex 11-6-2019 12:27 PM
RatuDunia94: Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m


kalau macam ni, rasanya salah benang atas.. Bukan salah benang bawah
Quote nh83 11-6-2019 12:34 PM
Mati pun pakai kain kapan yg sama..
Quote animefan 11-6-2019 12:42 PM
{:smile {:smile {:smile {:smile
Quote AyaqMeloSuam 11-6-2019 12:54 PM
Rsanya kain tu silk.. sb tu nmpk jahitan mcmtu..
Quote unguaurora 11-6-2019 01:10 PM
Nmpk murah baju tu. Mgkn jenis kain x sesuai utk kebaya. Tgk mcm melendut bdn bcl
Quote husie91 11-6-2019 01:24 PM
nh83: Mati pun pakai kain kapan yg sama..

Kau patut reply ni kat komen bdk indon tu {:smile
Quote Incanto 11-6-2019 01:25 PM
RatuDunia94 replied at 11-6-2019 12:17 PM
Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m

Tailor dia  org Indonesia marah kot

Tak cantik langsung baju kebaya ni sbb jahitan dan kain tak sesuai

Seb baik BCL cantik
Quote slipar_jepon 11-6-2019 02:06 PM
panas punggung ke BCL pakai baju kebaya malaysia hahaha
awat buruk naw kain dia tu.
Quote sukacactus 11-6-2019 02:13 PM
Diorang ni asyik nak create isu je
Relax2 udah la
Quote kaklong32 11-6-2019 02:13 PM
ala baju je pon kecoh btol
Quote johan-adx 11-6-2019 02:14 PM
netizen indon lg teruk dr netizen malaysia

Lihat semua komen(77)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128546s Gzip On
To Top