Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tragedi Aidilfitri, Jururawat Maut Langgar Tali Kain Rentang

4-6-2019 11:23 AM Komen: 35
Wanita maut selepas terlanggar tali kain rentang ketika menunggang motosikal di Simpang 3 C Mart, Jitra, semalam.



Memetik BH Online, dalam kejadian jam 10.15 malam itu, jururawat yang bertugas di Hospital Besar Pulau Pinang berkenaan meninggal dunia akibat cedera parah di leher.

Difahamkan, ketika kejadian Siti Rofidah Md Khir, 27, menunggang bersendirian pulang ke rumah selepas membeli barang keperluan membuat kuih raya.



Dipercayai, keadaan jalan yang gelap menjadi punca mangsa yang pulang ke kampung untuk menyambut Aidilfitri tidak menyedari ada tali kain rentang tergantung dalam keadaan melintang di hadapannya.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Mohd Ismail Ibrahim yang mengesahkan kejadian, berkata, tali itu tersangkut di leher mangsa sebelum dia terjatuh bersama motosikalnya.



Kredit foto: Twitter

Selepas sejam menerima rawatan di Hospital Jitra, doktor mengesahkan mangsa meninggal dunia.

Tambahnya, mayat dihantar ke Unit Forensik untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
0
Sedih
8
Lawak
4
Bosan
8
Komen: 35
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cuda 14-6-2019 04:08 PM
Allah.. takziah.

Lain-lain Komen

Quote cheergirlz 4-6-2019 11:25 AM
takziah buat keluarga..
Quote zulka 4-6-2019 11:31 AM
takziah buat keluarga mangsa...
Quote LostStar 4-6-2019 11:34 AM
salam takziah buat keluarga mangsa.. kesian..
Quote kuzaime 4-6-2019 12:30 PM
Innalillahiwainnalillahiroji'un..salam takziah buat keluarga..
Quote miarshya 4-6-2019 12:35 PM
Salam takziah dan semuga bertabah untuk keluarganya. Semuga beliau dimasukkan didalam golongan orang yg beriman
Quote Pixie902 4-6-2019 12:40 PM
Takziah utk keluarga mangsa.  Semuga dicucuri rahmat ke atas rohnya.

Tali kain rentang ikat di mana...curious macamana mangsa boleh tersangkut tali kain rentang...tali kain rentang melorot jatuh sebab hujan ke?
Quote kimsa-ra 4-6-2019 12:51 PM
takziah..               
Quote jfq 4-6-2019 12:55 PM
Alfatihah
Skrang ni any tom dick n harry suka2 gantung banner kat celah pokok celah tiang  celah pagar celah jejatas termasukla yb2 yg bentang banner ucapan selamat hari raya kat merata corner jalan
Bila perbandaran nak kena kan lesen utk paparan banner iklan ada aje yg protes kata buat duit bagai. Sekurangnya banner berlesen ni ada sop yg perlu diikuti
Quote prettyuglybabe 4-6-2019 12:55 PM
takziah..



Quote Ivysaur 4-6-2019 12:55 PM
Inalillah. Takziah untuk keluarga mangsa
Quote Daisyna 4-6-2019 12:57 PM
Salam Takziah.
Quote Orix 4-6-2019 01:19 PM
jfq: AlfatihahSkrang ni any tom dick n harry suka2 gantung banner kat celah pokok celah tiang  celah pagar celah jejatas termasukla yb2 yg bentang banner u ...


Semua banner n bunting yg digantung tepi jalan semua kena apply lesen lah. Siap ada tempoh lagi bila start pasang n bila kena cabut
Quote Qifaqifa 4-6-2019 01:20 PM
takziah buat keluarga...
macam mana la tali tu boleh melintang tgh jln...
Quote shamsadis 4-6-2019 01:22 PM
hentak cermin kereta kena penjara 12 tahun, yang pasang tali kain rentang sampai terbunuh takkan dibiarkan begitu sahaja
Quote Artemesiaa 4-6-2019 01:23 PM
Takziah buat keluarga mangsa.  Harap lepas2 ni tak ada yang gantung banner melintang jalan sebab membahayakan.  Elok gantung ditepi jalan demi menjamin keselamatan pengguna jalanraya.
Quote MadameOnion 4-6-2019 01:26 PM
salam takziah
Quote Vokuro 4-6-2019 01:38 PM
Harap ada peguam yang approach keluarga mangsa untuk saman pihak yang bertanggungjawab
Quote Vokuro 4-6-2019 01:38 PM
shamsadis replied at 4-6-2019 01:22 PM
hentak cermin kereta kena penjara 12 tahun, yang pasang tali kain rentang sampai terbunuh takkan dib ...

12 tahun katanya. Nak menipu pun agak2 la sis
Quote ikanmasin 4-6-2019 02:25 PM
Innalillahiwainnalillahiroji'un..

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.386798s Gzip On
To Top