Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kecoh! Perpustakaan University of Canberra Dikosongkan Gara-gara Bau Durian

Oleh: Tukang Tulis|4-6-2019 10:43 AM Komen: 12
Perpustakaan Universiti of Canberra kini menguatkuasakan larangan membawa masuk durian. 
Kredit foto: Facebook

Perpustakaan University of Canberra, Australia terpaksa dikosongkan baru-baru ini, berikutan bau yang dikatakan berpunca daripada 'gas berbahaya', lapor The Guardian.

Arahan pengosongan itu dikeluarkan bomba bagi mengurangkan risiko kepada pelajar dan membolehkan mereka mengesan punca bau tersebut.

Anggota Unit Bahan Berbahaya (Hazmat) akhirnya menarik nafas lega apabila mendapati bau itu berpunca daripada durian yang dibuang ke dalam tong sampah di perpustakaan berkenaan.

Selepas insiden itu, pengendali laman Facebook Perpustakaan University of Canberra menulis; "Perpustakaan sudah dibuka! Bau seperti gas di dalam bangunan ini sebenarnya tidak berbahaya - seseorang telah membuang buah durian di dalam salah satu tong sampah di sini!"


Kredit foto: Facebook

Perpustakaan tersebut juga telah memuat naik gambar papan tanda yang melarang perbuatan membawa masuk durian ke dalam bangunan itu pada profil Facebook miliknya.

Insiden itu telah menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen yang sebahagiannya merupakan pelajar University of Canberra.


Kredit foto: Facebook

Agak-agaknya, siapakah yang membuang durian itu dan apakah motifnya? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
7
Terkejut
0
Sedih
5
Lawak
5
Bosan
2
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote shi_jewel 10-7-2019 02:36 AM
makan durian kt library ke? xde sivik punya org.

Lain-lain Komen

Quote Pixie902 4-6-2019 12:52 PM
Curi2 makan durian dlm library ke...  ada yg pengsan ke terhidu gas beracun
Quote Ivysaur 4-6-2019 12:59 PM
Bestnya kalau dapat musang king
Quote Artemesiaa 4-6-2019 03:06 PM
Siapalah punya kerja dahlah keanyakam omputih tak suka durian
Quote lattehazelnut 4-6-2019 03:09 PM
I bawak serawa durian gi ofis pun xberani makan kat tempat berekon.. sanggup makan kat luar.. sbb dlm ekon bau tu stuck berjam2..
Quote Foxey 4-6-2019 03:38 PM
Agaknya berapa harga durian kat sana eh?
Quote ultra78 4-6-2019 03:43 PM
lattehazelnut replied at 4-6-2019 03:09 PM
I bawak serawa durian gi ofis pun xberani makan kat tempat berekon.. sanggup makan kat luar.. sbb dl ...

Bukan setakat dalam ofis, dalam lif pun melekat bau. Tolonglah jangan bawa masuk durian dalam ofis. Nak buat event makan durian,buat kat luar ofis tempat terbuka.
Quote Abot 4-6-2019 05:47 PM
hek eleh.. bau durian je kot..  bukan bom atom
Quote hussaini4675 4-6-2019 06:35 PM
Hidung mat saleh mana tahan bau durian
Quote LautBiru52 6-6-2019 04:47 PM
Adoi. Sedapnya kalau dapat durian skrg
Quote berusjamban 6-6-2019 04:58 PM
Hahaha teringat bawak masuk durian dlm tram haritu pun omputih ingat bau gas. Iols buat bodoh je. Dah keluar tram baru gelak giler sampai sakit perut
Quote Ina8895 10-7-2019 02:19 AM
Sapa punya keje tu?
Quote shi_jewel 10-7-2019 02:36 AM
makan durian kt library ke? xde sivik punya org.

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.672817s Gzip On
To Top