Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kanak-kanak 4 Tahun Meninggal Direnjat Telefon Bimbit Sedang Dicaj

Oleh: Myeonir|4-6-2019 10:22 AM Komen: 16
Dalam kegembiraan menjelang Aidilfitri ini, tiada siapa menyangka keluarga ini bakal menerima berita perkhabaran buruk.

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun telah pergi untuk selama-lamanya selepas terkena renjatan elektrik akibat bermain dengan telefon bimbit yang sedang dicaj semasa tubuhnya masih basah.

Kisah ini dikongsi oleh ibu saudara kanak-kanak itu sendiri menerusi Facebooknya. Dalam sekelip mata sahaja nyawa direnggut.


Kredit foto: Facebook


Kredit foto: Facebook

Rata-rata netizen mengucapakan takziah dan sempat mengingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati dan menghalang kanak-kanak daripada bermain telefon bimbit terutama yang sedang dicaj.


Kredit foto: Facebook

Harap-harap, keluarga mangsa bertabah dengan pemergian mangsa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
8
Lawak
3
Bosan
4
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote keds 11-6-2019 01:26 PM
takziah..................

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 4-6-2019 11:15 AM
Ada pengalaman kena renjatan.
Tangan tak basah pun, just cat metalik pada tepi2 fon tu dah tertanggal. Nasib baik mild current
Quote manjalara_01 4-6-2019 12:13 PM
KIM.K replied at 4-6-2019 11:15 AM
Ada pengalaman kena renjatan.
Tangan tak basah pun, just cat metalik pada tepi2 fon tu dah tertang ...

I pun pernah t'kena. Jgn gelak k?  Masa tu nk video game, so tarik wayar console. Ntah mcm mana t'kena tgn kanan, sampai ke siku, adui!
Quote CiliPadiSedap 4-6-2019 12:36 PM
Kenapa charge boleh bawa maut?

Sebab dalam charge ada converter dari arus elektrik rumah voltan tinggi dan arus  rendah voltage smartphone

Bila arus itu rosak supply elektrik tetap pada kadar arus rumah.

Sama juga earphone, kebanyakan kes maut berpunca smartphone dah buka atau cap ayam. Bila dh xde pengawl arus bila tidur dengar earphone arus mengalir sangat tinggi
Quote KIM.K 4-6-2019 01:59 PM
manjalara_01 replied at 4-6-2019 12:13 PM
I pun pernah t'kena. Jgn gelak k?  Masa tu nk video game, so tarik wayar console. Ntah mcm mana t' ...

Betul..sampai siku!
Renjatan kecil2 ni buat jari kita sakit macam kena api lilin
Pernah tertidur muka atas wayar charger, bangun pagi sakit gila mata kanan. Rasanya terhimpit soket dia
Quote ikanmasin 4-6-2019 02:50 PM
Innalillahiwainnalillahiroji'un..
Quote Artemesiaa 4-6-2019 03:09 PM
Sebab tu dilarang mengunakan telephone bimbit yang tengah dicas kerana ia boleh membahayakan
Quote Asdan 4-6-2019 04:06 PM

pengajarannya, kalau makan jangan main, kalau main jangan makan,
Quote giyomi 4-6-2019 04:06 PM
Al fatihah. spt yg dikata, tuhan dah atur segalanya,  klu tak melalui telepon, klu dah tertulis, ajal sampai sini, kita akan pergi jua. time dah nak raya lak tu, mesti keluarga tak dapat terima, tapi apa2 pon bersabarlah. Takziah buat keluarga anak syurga ni.
Quote wirazam 4-6-2019 04:08 PM
dlm news dah kuar ke? ke aku terlepas
Quote moonbug 4-6-2019 06:14 PM
Salam takziah

Quote groundfloor 4-6-2019 08:35 PM
Alfatihah....
Quote EvieWanKenobi 4-6-2019 08:51 PM
Innalillah.. musnah sudah kegembiraan
menyambut Syawal..
Quote manjalara_01 4-6-2019 09:44 PM
KIM.K replied at 4-6-2019 01:59 PM
Betul..sampai siku!
Renjatan kecil2 ni buat jari kita sakit macam kena api lilin
Pernah tertidur ...

bahayanye bleh tertdo dgn wayar charger...mesti tdo x ingat dunia tu
Quote LautBiru52 7-6-2019 04:39 AM
1st time dengar renjatan handphone tgh charge. Ke sebab guna charger murah rm10 tu? Ape2 pun takziah buat family ni.
Quote belilies 7-6-2019 11:16 AM
Kau sempat ambik gambar jenazah tu sblom diuruskan pastu upload ke socmed? Aku kalu sedey sgt takdelah nak bersocmed bahgai camni. Tah manusia jenis hape.
Quote keds 11-6-2019 01:26 PM
takziah..................

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.218277s Gzip On
To Top