Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Vacuum Challenge' Pula Menular

3-6-2019 02:11 PM Komen: 15
Satu demi satu permainan cabaran (challenge) ditularkan di laman sosial. Malah, ada antara cabaran tersebut membahayakan keselamatan dan boleh membawa maut seperti Momo challenge, Game of Death, birdbox challenge dan sebagainya.

Terbaru, orang ramai ingin menyahut cabaran vacuum challenge pula.


Foto: Yahoo News India

Cabaran yang juga dikenali sebagai 'binbag challenge' ini bagaimanapun kurang berisiko seperti Momo challenge dan seumpamanya, dengan syarat pemain melakukannya dengan betul dan berhati-hati.

Untuk melakukan cabaran ini, pemain perlu memasukkan badan ke dalam plastik sampah hitam hingga ke bahu.

Kemudian, hos pembersih hampagas (vacuum cleaner) digunakan bagi menyedut udara menyebabkan plastik 'mengecut' membuatkan pemain kelihatan seperi adi wira Avengers Black Widow dalam sut hitamnya.


Foto: Latestly.com

Memetik Metro.co.uk, seorang pemain mendakwa dia dan beberapa pemain lain terbiar di lantai dapur selama dua jam hingga ibu bapanya datang menyelamatkan mereka.

Perkara sedemikian tidak akan berlaku sekiranya pemain memastikan ada orang lain memantau keselamatan mereka seperti memastikan plastik tidak menutupi muka dan leher bagi mengelak pemain lemas. - CARI


Loading FB Post...

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sakinahxpdc 4-6-2019 09:04 AM
ramai pulaklah budak2 tiru nanti

Lain-lain Komen

Quote zulka 3-6-2019 02:15 PM
giler.....
Quote miznora 3-6-2019 02:45 PM
takde keje masuk plastik sampah
Quote palmolive 3-6-2019 02:52 PM
banyak betul masa lapang deme
Quote kurga 3-6-2019 03:04 PM
baik masuk pastu buang diri dorang kat tong sampah... then garbage challenge kekdahnyer
Quote MsKathryn 3-6-2019 03:06 PM
Ntah apa2 je la..
Quote sharlenetexas 3-6-2019 03:11 PM
Sengaja nak mampos cepat.
Quote nononcrux 3-6-2019 03:16 PM
negara dema takde habuk mcm kita.. terlebih rajin la tu.. nak vacum habuk tapi habuk takde..
kat malesia ni baru kemas rumah lap segala perabut gap 2hari je, habuk dia mcm tak lap seminggu
Quote Artemesiaa 3-6-2019 04:24 PM
Suka sangat buat kerja gila,  Tapi kalau kat sini belum tentu akan berjaya sebab kebanyakan plastik sampah yang ada semuanya agak nipis, mudah koyak kadang.  Melainkan yang jenis heavy duty tu mungkin berjaya.
Quote Mfzg89 3-6-2019 04:36 PM
sampah!!!!!!!
Quote LautBiru52 3-6-2019 04:47 PM
Kalau la plastik tu tertutup muka naya je mati lemas
Quote cikatilia 3-6-2019 04:53 PM
sekali xle keluar
pastu sesak napas bagai

hailaaa
Quote ikanmasin 3-6-2019 04:55 PM
macam2 lah..
Quote Ivysaur 3-6-2019 05:11 PM
Bahaya ni takut tak dapat bernafas je
Quote kroit92 4-6-2019 06:21 AM
it all fun and game until someone die bak kata omputeh
Quote sakinahxpdc 4-6-2019 09:04 AM
ramai pulaklah budak2 tiru nanti

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.320194s Gzip On
To Top