Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Usahawan Ini 'Payung' Duit Raya RM1000 Sempena Syawal, Semoga Murah Rezeki!

Oleh: Mat|3-6-2019 10:23 AM Komen: 9
Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma beberapa hari saja lagi. Kelengkapan raya seperti Baju Melayu, Baju Kurung dan kasut baru sudah pasti akan disiapkan sekurang-kurangnya seminggu sebelum hari perayaan. Ada juga di antara kita yang menggunakan baju lama, asalkan nampak kemas dan cantik, betul tak?

Namun, jangan dilupakan mereka yang kekurangan. Seorang Usahawan dan Youtuber, Moshed Mohamad membuat cabaran untuk membelanja orang secara rawak sebanyak RM1000. 

Dalam video tersebut, Moshed singgah di sebuah stesyen minyak Petronas dan menyapa pengunjung di situ. 





Setelah video pertama itu mendapat sambutan, Moshed sekali lagi membelanja orang secara rawak, tetapi kali ini adalah untuk pekerja KFC pula.



Sikap dan amal seperti ini bagus dan mampu memberikan contoh kepada selebriti sosial media dan artis di luar sana supaya sentiasa membantu orang lain. Teruskan usaha, Moshed! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Chairman 17-7-2019 11:10 AM
Alhamdulillah..mcm2 cara nak buat amal

Lain-lain Komen

Quote zulka 3-6-2019 10:31 AM
Wahai orang-orang yang beriman! Jangan rosakkan (pahala amal) sedekah kamu dengan perkataan membangkit-bangkit dan (kelakuan yang) menyakiti, seperti (rosaknya pahala amal sedekah) orang yang membelanjakan hartanya kerana hendak menunjuk-nunjuk kepada manusia (riak) dan dia pula tidak beriman kepada Allah dan hari akhirat. Maka bandingan orang itu ialah seperti batu licin yang ada tanah di atasnya, kemudian batu itu ditimpa hujan lebat, lalu ditinggalkannya bersih licin (tidak bertanah lagi). (Demikianlah juga halnya orang-orang yang kafir dan riak itu) mereka tidak akan mendapat sesuatu (pahala) pun dari apa yang mereka usahakan dan
Quote chinta89 3-6-2019 11:22 AM
mcm saje nk popular je.. bukan ke bersedekah tu kena rahsia?

tp x pe lah semoga jd ikutan org lain utk bg sedekah kpd yang memerlukan.
Quote CiliPadiSedap 3-6-2019 11:55 AM
dia founder forex blogger malaysia. dia ada tower sendiri .
Quote sfrnna 3-6-2019 12:03 PM
Tetiba I teringat banyak utubers Amerika yg buat benda2 macam ni for sake of their content and popularity. Nak gone viral then dpt buat duit lagi. Tp yg ni taktau la. I assume duit dia berlebih2. LOL
Quote myakayina 3-6-2019 12:12 PM
Mr.Beast version Msia ke ni?
Quote Ivysaur 3-6-2019 02:04 PM
Semoga Allah banyakkan rezeki bro
Quote tagas 3-6-2019 05:17 PM
tgk cara dia ikhlas

supaya org lain boleh ikut sama

mengimarahkan amalan bersedekah

keep it up bro
Quote Sham143 6-6-2019 09:46 PM
Edited by Sham143 at 7-6-2019 08:35 AM

Sama ada dia menunjuk atau tak, itu bergantung pada tafsiran masing2.. pada aku ia memberi contoh yg baik utk mengalakkan org menderma atau bersedekah.. Zaman skrg ni kan ramai orang yg susah dan ramai orang yg kedekut walaupun berkemampuan.. hanya dia dan Allah saja yg mengetahui niat dia.. tapi dari segi gaya dn rupa nampak dia ni ikhlas.. Waulahualam..
Quote Chairman 17-7-2019 11:10 AM
Alhamdulillah..mcm2 cara nak buat amal

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092301s Gzip On
To Top