Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Berkat Bagi Makan Kucing Terbiar, Dapat Tuah Hadiah Motor Dari Modenas

3-6-2019 09:39 AM Komen: 11
Kalau anda tahu, baru-baru ini viral sebuah video di facebook tentang lelaki yang dikenali sebagai Anfalazie Anuar atau Ann yang berhati mulia memberikan makanan kepada kucing-kucing dan anjing jalanan yang terbiar.


Menurut info, Ann hanya bekerja sebagai penjaga parkir, namun dia tidak kedekut akan berkongsi rezeki gajinya dengan memberi makanan kepada haiwan-haiwan terbiar ini. 

Berkat baik pada haiwan, CEO Modenas dengan sendirinya datang berjumpa An dan menghadiahkan motosikal kepada penjaga parkir itu.

Pihak Modenas Malaysia telah berjumpa dan mengambil kesempatan untuk berbual dengan Ann, sebelum mereka menghadiahkan Ann sebuah motosikal jenis Modenas CT115-X.

Foto Kredit: News Straits Times


Jika anda menonton video itu, jelas dapat dilihat kegembiraan terpancar di muka Ain sehingga terketar-ketar tangannya apabila menerima hadiah ini. Video tersebut telah mendapat 100 ribu tontonan di laman sosial, dan mendapat respond positif daripada netizen.

Ingatlah, Allah sentiasa melihat amalan yang kita lakukan di dunia, jangan sesekali kedekut dengan rezeki yang kita perolehi. -CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
8
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
7
Bosan
6
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote elaisyah 2-7-2019 08:54 PM
Rezeki kau bang. Semoga dimanfaatkan demgan baik

Lain-lain Komen

Quote Ivysaur 3-6-2019 09:47 AM
Alhamdulillah menang motor bang
Quote MoonRise 3-6-2019 10:33 AM
Rezeki dia...
Sedekah memang penarik rezeki.
Quote chinta89 3-6-2019 11:40 AM
Alhamdulillah
Quote Artemesiaa 3-6-2019 12:02 PM
Buat baik pasti akan dapat kebaikan
Quote saviour_09 3-6-2019 12:07 PM
selalu jugak bagi makan stray cats
harap2 ceo yamaha malaysia nampak

bagus budak ann ni
2 kerja, cuti tak ke mana, separuh gaji habis, motor barai pun tak cukup duit nak baiki
semata2 sebab nak bagi makan strays ni semua

alhamdulillah rezeki dapat motor modenas baru
Quote awanearisu 3-6-2019 01:01 PM
Alhamdulillah rezeki beliau.
Quote ikanmasin 3-6-2019 01:18 PM
alhamdulillah rezeki dia..makin semangat la dia g bg mkn kucing2 tu..
dapat motor bole lah jln jauh skt..
Quote nuryakmal 3-6-2019 02:07 PM
harap selain dapat motor, modenas pun offer keja kat sana. jadi pak guard ke,  office boy ke..  at least monthly bergaji, ada socso

semoga bertambah2 rezeki lagi. amin
Quote keds 11-6-2019 01:43 PM
rezeki allah itu luas
Quote cuda 14-6-2019 04:39 PM
Alhamdulillah. Rezeki. Buat baik dibalas baik.
Quote elaisyah 2-7-2019 08:54 PM
Rezeki kau bang. Semoga dimanfaatkan demgan baik

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.275912s Gzip On
To Top