Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Keturunan Kami Tiada Yang Gemuk" - Rita Rudaini Rimas Ditanya Kenapa Anak Kurus

30-5-2019 10:27 AM|Oleh: top5complete| Komen: 63

Pelakon Rita Rudaini rimas dengan pelbagai macam soalan pelik yang diajukan oleh peminat setiap kali memuat foto baru di instagram. Dalam satu entri terbaru di instagram Rita telah hilang sabar apabila netizen mempersoalkan mengapa anak lelakinya semuanya kurus. 

Foto: IG Rita Rudaini

Rita, 43, membalas kenyataan itu dengan menjelaskan faktor genetik ahli keluarganya yang tidak gempal.
"Anak-anak saya sentiasa minum susu. Bila orang cakap kenapa kurus? Dah keturunan badan belah-belah kami tiada yang gemuk"

"Doktor cakap tidak payah risau kerana mereka tampak aktif dan itu tandanya mereka sihat," tulisnya.

Foto: Google

Rita juga berkata bentuk tubuh seseorang itu tidak menggambarkan keadaan kesihatan seseorang.

"Tidak semestinya gemuk itu sihat dan kurus itu sakit," katanya lagi.

Foto: Google


Rita Rudaini berkahwin dengan Aidil Zafuan pada 2008 dan bercerai pada 2013. Mereka dikurniakan dua orang anak Airit Rayyan Rizqin, 10 tahun dan Airit Qaqa Arjuna, 8. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 63
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : Terang-Terang Makan Waktu Siang, Zahirah MacWilson Dan Aiman Hakim Dituduh Tak Puasa?

Komen Terbaru

Quote Duta lover 4-8-2019 10:52 AM
clarizsa replied at 30-5-2019 03:33 PM
Apa yg pelik kalau budak kurus
Ok je lah
Anak i pun kurus pinggang kecik tapi tinggilah

Kan.org slalu kata anak aku..keciknye ..anak. Eh kecik eik. Camtuu
Pastu skang bile da sekolah .aku tgk ada budak obese. Aku mcm terkejut...terus syukur anak aku kurus.hahahha

Lain-lain Komen

Quote boojaat 30-5-2019 10:37 AM
Ok next.. Gemuk bkn keturunan... Nanti esok anak dh besar, kalau dia makan tdo jer keja nya, kompom la gemok jugak....
Quote EvieWanKenobi 30-5-2019 10:43 AM
kata keturunan takde yang gemuk..
tu paksu kata dia gems..
camne?
Quote anony-mous 30-5-2019 10:44 AM
Wei mmg sentap ok bila org ckp ank kita kurus org gemuk tau pulak sentap. Tp bila tgk org kurus, sedap je ckp kurus mcm papan
Quote Idgaf 30-5-2019 10:44 AM
bagus la budak2 kecik kurus n fit n sihat.

sejak bila kene gemok.

rengsa tengok budak2 gemok.
Quote kucingitam 30-5-2019 11:07 AM
tah...bila kecik sibuk suruh gemuk..dah besar, gemuk ditanya bila nak kurus..
Quote Arissa_Adaj 30-5-2019 11:07 AM
Idgaf replied at 30-5-2019 10:44 AM
bagus la budak2 kecik kurus n fit n sihat.

sejak bila kene gemok.

kan betul tu... lagi2 anak lelaki.. biarla kurus dan aktif....
Quote bbalik 30-5-2019 11:17 AM
org perelih mmg baka kuruih kot

ridrud
jering

Quote minah_selekeh 30-5-2019 11:20 AM
anony-mous replied at 30-5-2019 10:44 AM
Wei mmg sentap ok bila org ckp ank kita kurus  org gemuk tau pulak sentap. Tp bila tgk org kurus, ...

Ye! Benci bila orang cakap camni.. Macam papan la, hati2 nanti melayang la.. Sedih woo..
Quote weezerfan 30-5-2019 11:24 AM
Ok. First time aku agree ngan si garit ni. Jgn lah sekali2 komen fizikal budak2. Kesian depa dr kecik dh kena ada standard of healthy beauty.. Asal x sakit sudah. Yg gemuk tu kena risau sbb mesia ni chilc obesity tinggi kat asia. Bodow macik bawang tu!! Skolah bodoh dh tua pon bodoh
Quote haruslah 30-5-2019 11:25 AM
anony-mous replied at 30-5-2019 10:44 AM
Wei mmg sentap ok bila org ckp ank kita kurus  org gemuk tau pulak sentap. Tp bila tgk org kurus, ...

betol3
eh kurusnya ko....knp krus sgt....untung  la kurus bla bla bla

sian laki iols
mesti org igt dia x bagi i makan
sedangkan dia membesar dengan jayanya


btw anak2 kurus ni xleh buat ape lah

makan mcm simpan saka
tp kurus maybe metabolism tinggi kot


Quote hzln 30-5-2019 11:25 AM
Huk aloh
Bawang level berapa nih
Anak orang kurus pun diseboknyer juga
Quote mai-shi 30-5-2019 11:26 AM
bbalik replied at 30-5-2019 11:17 AM
org perelih mmg baka kuruih kot

ridrud

betul kot.
kawan2 aku waktu study, junior2 dari perlis badan kurus2. ada yang lawa macam model..
Quote fairy_fairy 30-5-2019 11:27 AM
Biarpun makcik ni kerjanya meroyan jer, tapi baguslah anak-anak dia kurus and fit daripada kecil. Once lemak tu ada memori yang kita pernah gemuk, perlukan at least 10 tahun untuk dorang lupakan. Tu pasal selepas kurus pun, kita senang gemuk balik
Quote MoonRise 30-5-2019 02:19 PM
gemuk susah, kurus susah..
Quote namieamuro 30-5-2019 02:23 PM
wpun i tak suke si acik ni tp tang anak nmpk die jage dgn baik kan..anak2 die aktif sukan, so tak heran la bdn sekeping gitu..kang gemuk berisi lg org heran..punyela dok main bola tp bdn berisi..tak ke haru?

i lagi simpati dgn bdk kcik tapi dh gebu gebas..yg tu ptt netizen persoalkan..
Quote puding_caramel 30-5-2019 02:38 PM
xde soalan lain ke nak tanya. budak2 tu sihat jah.
Quote Aunty_Acid 30-5-2019 02:59 PM
pompuan kurus mcm ni mengingatkan aku pd bini  popeye the sailor man
Quote munchkin 30-5-2019 03:01 PM
Anak anak dia normal lah. Sudahlah aktif bersukan. Itu baru kanak2 normal

Gemuk pastu terdampar tu tak normal
Quote exclusive_vvip 30-5-2019 03:08 PM
fairy_fairy replied at 30-5-2019 11:27 AM
Biarpun makcik ni kerjanya meroyan jer, tapi baguslah anak-anak dia kurus and fit daripada kecil. On ...

baru tau psl memori lemak tu...thanx for info..

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.427548s Gzip On
To Top