Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tangan Era Fazira Cedera Parah, Tersepit Dalam Pengisar Tebu

Oleh: Myra Rozi|29-5-2019 12:38 PM Komen: 24
Seorang wanita cedera parah di pergelangan tangan akibat tersepit mesin pengisar tebu.

Awani melaporkan, kejadian yang berlaku  di Kampung Sentosa Blok 5, Tawau pada kira-kira jam 10 pagi itu menyaksikan mangsa, Era Fazira Ramli sedang menjalankan kerja mengisar tebu.

Foto: Awani
Mangsa yang kesakitan telah dibantu oleh saudaranya yang bertindak memadamkan susis mesin sebelum menghubungi pihak bomba.

Dua buah jentera dengan kekuatan seorang pegawai dan enam orang anggota digerakkan ke lokasi.

Foto: Harian Metro
Ketua Balai Jabatan Bomba Dan Penyelamat (JBP) Tawau, Sharudy Delamin berkata,

"Pihak Bomba berjaya mengeluarkan tangan mangsa dari mesin pengisar tebu pada jam 10.40 pagi." 

Mangsa dikejarkan ke Hospital Tawau untuk rawatan selanjutnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
6
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haryatie 30-5-2019 11:44 AM
terkojut aku...ingat retis td, tp pehal pulak dia
adoiiii...sakit nya

Lain-lain Komen

Quote helicornia 29-5-2019 12:40 PM
tekojut den ingat artis erra fazira
Quote hatikudus 29-5-2019 12:41 PM
Huiiii kusss semangat ingatkan fazira che wan

Apapun semoga cepat sembuh spt sediakala buat era fazira nun
Quote Artemesiaa 29-5-2019 12:48 PM
Bahaya kalau leka masa kendalikan mesin ni sebab tak ada safety feature yang boleh mengelakan tangan tergelonsor masuk sama.
Quote jejari_kekunci 29-5-2019 12:49 PM
Igtkan erra fazira retis tu, buat ape la plak dia main mesen tebu
Quote ninja boy 29-5-2019 12:57 PM
Muskil jika erra pazira bergelumang dgn mesin Dan tebu buat jual2
Quote insulin 29-5-2019 01:00 PM
Sakit tak terperi tu. Kasihan pada akak tu.
Quote LautBiru52 29-5-2019 01:00 PM
Terkejut aku. Ingatkan erra fazira artis tu. Ape2 pun sian ko dik. Lain kali buat keje hati2 la
Quote moonbug 29-5-2019 01:11 PM
Selamat ke tak jari-jari dia semua?
Quote ikanmasin 29-5-2019 01:34 PM
ngeri kalau silap skt ..tkt lenyek jg semua jari2 tu..
nama glamer tu..
Quote Noraniza_Iblis 29-5-2019 03:03 PM
mati2 iolss speku..
erra pajirahh jual air tebu kt starvillion...
huhuhu...
Quote natrahn 29-5-2019 03:11 PM
terkejut teman..ingatkan erra fazira tadi..dah kenapa gi mesin tebu pulak...rupanya orang lain... tajuk kemain ...

apa pun semoga era fazira segera sembuh.
Quote abgsallehsado 29-5-2019 03:14 PM
lerr...gelak aku sorang2 kena getah scrap
Quote Maideen. 29-5-2019 03:16 PM
Kuuuuus semangat........Maideen ingatkan anak kawan Maideen, Era Fazira binti Shahabudeen tadi.
Quote Abot 29-5-2019 05:41 PM
aduhai.. news ni sedih tp tergelak pulak dgr nme era fazira..  {:run
Quote Foxey 29-5-2019 05:43 PM
Tengok gambar tak boleh bayangkan betapa sakit nya la hai
Quote EvieWanKenobi 29-5-2019 08:38 PM
dalam sebulan entah berapa kes
mesin tebu agaknya..
Quote TravellingBear 29-5-2019 08:52 PM
EvieWanKenobi replied at 29-5-2019 08:38 PM
dalam sebulan entah berapa kes
mesin tebu agaknya..

Eh selalu ke? Apa langkah berjaga2 agaknya...
Quote TravellingBear 29-5-2019 08:53 PM
Abot replied at 29-5-2019 05:41 PM
aduhai.. news ni sedih tp tergelak pulak dgr nme era fazira..  {:run

Nama betul era fazira pon wan fazira (if not mistaken) kelasss nama acik
Quote EvieWanKenobi 29-5-2019 09:08 PM
TravellingBear replied at 29-5-2019 08:52 PM
Eh selalu ke? Apa langkah berjaga2 agaknya...


tak silap 2 minggu lepas ada thread pasal tragedi mesin tebu..

operator mesin tebu ni takde pergi kursus keselamatan ke?

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.245153s Gzip On
To Top