Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jho Low Diburu Polis Korea Selatan, Didakwa Ada Kaitan Skandal Seks

Oleh: Tukang Tulis|29-5-2019 11:31 AM Komen: 14
Jho Low. Kredit foto: Yahoo! News

Individu paling dikehendaki pihak berkuasa di Malaysia, Low Taek Jho atau lebih dikenali sebagai Jho Low didakwa terlibat dalam skandal seks terbesar di Korea Selatan.

Memetik laporan Coconuts KL pada 28 Mei, Jho Low merupakan salah seorang daripada dua pelabur dari Asia Tenggara yang bertemu dengan Ketua Pegawai Eksekutif YG Entertainment, Yang Hyun-Suk pada Julai 2014.

Selepas pertemuan itu, Jho Low dan seorang ahli perniagaan Thailand kemudian pergi ke sebuah kelab yang dimiliki Hyun-Suk.

Kelab tersebut dipercayai menawarkan perkhidmatan seks seperti dilaporkan oleh stesen penyiaran Korea Selatan, MBC yang turut menemu bual wanita-wanita yang terlibat dalam kegiatan tidak bermoral itu.

Walau bagaimanapun Hyun-Suk menafikan dia menjadi orang tengah dalam penawaran perkhidmatan seks. 

Kaitan antara Jho Low dalam skandal itu menjadikan dia salah seorang individu yang dicari oleh pihak berkuasa Korea Selatan.

Jho Low dikehendaki di Malaysia kerana didakwa terlibat dalam skandal 1MDB. Kredit foto: Carian Google

Dia diketahui mempunyai hubungan yang rapat dengan pemain-pemain industri K-Pop malah dikatakan pernah membawa artis terkenal Korea Selatan, Psy untuk membuat persembahan sempena majlis sambutan Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional (BN) pada 2013.

Semoga pihak berkuasa Korea Selatan lebih bernasib baik dalam usaha mengesan Jho Low yang sehingga kini masih gagal dibawa pulang ke Malaysia untuk disiasat atas dakwaan penglibatan dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB). -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Ina8895 10-7-2019 02:26 AM
Muka dia pun macam khinzir

Lain-lain Komen

Quote Asdan 29-5-2019 11:39 AM

dgn wanita korea pun selera ? kasar, kalau tengok drama korea tak boleh sound kuat, mereka cakap macam menjerit, sound ada mirip macam bahasa tamil,
Quote sidewinder 29-5-2019 12:00 PM
Jho Low ni pun x hensem.....tp duit rompakan dia yg hensem....kote pendek kalu disalut duit tetiba bole jadi panjang dimata gadis2
Quote lee~ann 29-5-2019 12:22 PM
Asdan replied at 29-5-2019 11:39 AM
dgn wanita korea pun selera ? kasar, kalau tengok drama korea tak boleh sound kuat, mereka cakap m ...

ingat ann jer yg perasan bahasa korea ada akan2 bahasa tamil. uols pun perasan gak yer
Quote knnk 29-5-2019 12:25 PM
Hahaha, I baca ni dah agak dah jho low kat portal gossip korea tu.
Tup-tup keluor pulok pasal ni.
Nasib hang lah Jho Low, tapi kerajaan Korea ni pun bongok gak. Seungri tu pun depa tak tahan lagi
Quote DiaDihaerty 29-5-2019 12:35 PM
money can buy many holes..small , medium , large n extra large holes...

hurmm
Quote CiliPadiSedap 29-5-2019 01:00 PM
Asdan replied at 29-5-2019 11:39 AM
dgn wanita korea pun selera ? kasar, kalau tengok drama korea tak boleh sound kuat, mereka cakap m ...

sis tengok porno ke tengok drama korea?
Quote akakdendeng 29-5-2019 01:13 PM
pandai dia ni nyorok...sampai skrang tak jumpa2
Quote Asdan 29-5-2019 01:55 PM
lee~ann replied at 29-5-2019 12:22 PM
ingat ann jer yg perasan bahasa korea ada akan2 bahasa tamil. uols pun perasan gak yer

tengok drama moden boleh la, drama historical pakai topi tak menarik,
Quote Asdan 29-5-2019 01:56 PM
CiliPadiSedap replied at 29-5-2019 01:00 PM
sis tengok porno ke tengok drama korea?

mana ada pon korea ?
Quote itachiuchiha 29-5-2019 11:30 PM
Pasni negara mne plk akn cari mamat nih?
Quote hayrin86 2-6-2019 08:59 AM
lee~ann replied at 29-5-2019 12:22 PM
ingat ann jer yg perasan bahasa korea ada akan2 bahasa tamil. uols pun perasan gak yer

Betul.. Dah kira sama rata biarpun dua rumpunan berbeza

Quote Ivysaur 2-6-2019 04:18 PM
Asdan replied at 29-5-2019 11:39 AM
dgn wanita korea pun selera ? kasar, kalau tengok drama korea tak boleh sound kuat, mereka cakap m ...

Adoi dasyat ni mana ada sama bahasa Tamil ....
Quote Asdan 3-6-2019 10:46 PM
Ivysaur replied at 2-6-2019 04:18 PM
Adoi dasyat ni mana ada sama bahasa Tamil ....

bunyi gulung gulung macam tamil
Quote Ina8895 10-7-2019 02:26 AM
Muka dia pun macam khinzir

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.271417s Gzip On
To Top