Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot" - Kelar Tangan, Faiz Roslan Alami Kemurungan?

27-5-2019 04:34 PM|Oleh: Saiful| Komen: 161

"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot,'-Kelar Tangan, Faiz Rosla Alami Kemurungan?


Lama senyap tanpa kontroversi, sekarang Faiz Roslan gemparkan netizen bila dikatakan sedang berdepan dengan masalah kemurungan.

Beberapa hari lepas Faiz banyak memuat naik posting berkaitan depresi dan bunuh diri.

Siap ada gambar kesan kelaran di lengan.

Foto: mStar
"Komen jahat, kawan palsu, pengkhianatan. Adakah kamu mahu betul-betul mati?

"Tak ada orang bunuh diri sebab nak mati, jadi kenapa mereka melakukannya? Sebab mereka mahu tamatkan kesakitan!"


Bagaimanapun posting tersebut dah pun dipadamkan.

Faiz ada juga kata, "Warga Facebook kalau aku mati mungkin diorang buat party kot?"

Foto: mStar 

Ingatkan gimik, iyalah sebelum ni kan banyak buat video parodi tapi rupa-rupanya tidak.

Melalui Instagram, Faiz menjelaskan: 


Isu ini turut mendapat perhatian dari Persatuan Kesedaran dan Sokongan Penyakit Mental dan menyarankan agar netizen tidak memberikan tekanan kepadanya.

Katanya Faiz Roslan perlukan bantuan dan sokongan.

"Kita berikan dia ruang dan doakan untuknya."


Pergilah rujuk pada pada yang pakar. Dah boleh jauhkan diri dari media sosial rasanya. Betul tak? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 161
Komen

Previous : "Lawa Gilerrr!" - Jarang Bermekap, Netizen Terpana Dengan Kecantikan Zarina Anjoulie

Next       : Menanti Di Aidilfitri Wany Hasrita Trending No 1 Di Youtube Kerana Azhan Rani?

Komen Terbaru

Quote kiwisejuk 16-8-2019 01:06 PM
lattehazelnut replied at 27-5-2019 09:15 AM
Kalau betul depression da stop social media dah

tu laa.. ada plak depression boleh up lagi meluah perasaan bagai.. kalau betul depressed dah dok diam xpeduli org semua dah.. ni jenis xreti nak cope masalah pastu saja tunjuk kelar semua...

Lain-lain Komen

Quote munchkin 27-5-2019 04:37 PM
Alah setakat superficial gitu. Attention seeker
Quote rosasen 27-5-2019 04:43 PM
dekatkan diri dgn Allah...ambil berkat bulan mulia ni... dulu pn buat hal masa bulan puasa jgk kn?
Quote prettyuglybabe 27-5-2019 04:44 PM
entah pic mana dia cilok ye ye jah..
dasar attention seeker..
Quote kucingitam 27-5-2019 04:50 PM
hp dia guna kodak ke? tarikh kat gambar tu stail pilem dulu2 je..
Quote MsKathryn 27-5-2019 04:52 PM
Attention seeker je ni..
Quote eyansss 27-5-2019 05:00 PM
eleh, ingatkan kelar kat nadi tu...  ni namanya hiris2 manja gatal telur dua bijik mintak perhatian...

anyway, kalau bercakap dari segi psikologinya, u better seek helps...  
Quote weezerfan 27-5-2019 05:09 PM
Sendiri carik penyakit pastu bila kena kecam dan dan lah depression. Bebal tang mana aku pon x paham
Quote lattehazelnut 27-5-2019 05:15 PM
Kalau betul depression da stop social media dah
Quote Kurex 27-5-2019 05:16 PM
Aku akan sujud sokorrrrr
Quote nazzse 27-5-2019 05:24 PM
Pegi je lah mati dekk..tak habis2 nak salahkan orang lain, diri sendiri yg b*****g..

Btw, kalau nak seek treatment utk depress ni, boleh g klinik biasa je ke? Ke terus ke spital psikiatrik??
Quote helicornia 27-5-2019 05:39 PM
senang je.ko berenti post bukan2 tutup segala socmed.bahagia hidup
Quote sharlenetexas 27-5-2019 05:46 PM
Kalau nak mati sangat kelar leher tu. Ni setakat kelar tangan tinggal parut. Bila ko tengok parut hodoh makin ko depress.
Quote sharlenetexas 27-5-2019 05:49 PM
Ye lah ko mati nanti netizen buat parti yam seng cucuk bintang
Quote airmineral 27-5-2019 06:08 PM
Ko cari ebit liew dik, pastu dgr cakap dia cmn nak berubah
Ni x, ko p cari netizen kenapa? Mmg cari pasal la.
Btw ko depress sebab apa dik?
Quote am2020 27-5-2019 07:13 PM
Kalau dah sedia jawab soal kubur..eloklah mati..buat habis oksigen jer kalu ko hdp Kat donia ni
Quote Lula2 27-5-2019 07:50 PM
nazzse replied at 27-5-2019 05:24 PM
Pegi je lah mati dekk..tak habis2 nak salahkan orang lain, diri sendiri yg b*****g..

Btw, kalau n ...

G klinik or kaunselor then they will refer u to pakar
Quote LautBiru52 27-5-2019 08:07 PM
Cari la tuhan dik. Cari la islam. Isi ruang kosong dlm jiwa tu
Quote ikanmasin 27-5-2019 08:26 PM
balik ke pangkal jalan dik..
Quote miss_perfect 27-5-2019 08:29 PM
Dia ni jadi selebriti sebab apa ya?

Lihat semua komen(161)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097885s Gzip On
To Top