Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Mawar Rashid Dikecam Kerana Warnakan Rambut Sempena Raya

27-5-2019 10:18 AM|Oleh: top5complete| Komen: 124

Pelakon Mawar Rashid sering menimbulkan kontroversi sejak akhir-akhir ini dan sekali lagi entri yang dia muat naik di instagram dikecam oleh netizen kerana melakukan perubahan warna rambut di sebuah salon.


Foto itu menunjukkan warna rambut Mawar yang diwarnakan khas sempena Hari Raya yang bakal menjelang tidak lama lagi.

"Rambut raya. Warna asha ada blue sikit. So that basuh few times nanti dia akan menjadi warna ash brown" tulisnya di instagram.


Entri itu dikecam habis-habisan oleh netizen kerana mempunyai syak wasangka untuk dibawa ketika solat.




Walaupun ramai yang mengecam tindakannya itu, namun ada juga yang mengutarakan komen positif serta memuji rambutnya yang cantik. 

Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid berkahwin dengan Raf Ahmad Yaakob pada 9 November 2017. Mereka dikurniakan seorang anak pada 13 Mac Lalu. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 123
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : "Copy Paste Neelofa"- Gambar Muda Ibu Neelofa Buat Netizen Terkejut

Komen Terbaru

Quote tukul 2-6-2019 04:30 PM
EvieWanKenobi replied at 27-5-2019 10:28 AM
jujur tanya, ada ke perwarna rambut
yang Halal.. boleh bawa solat?

Dah ingat..namanya Gumash...produk ini sah wuduk...sila google ye

Lain-lain Komen

Quote paz 27-5-2019 10:21 AM
Cantik rambut dia.

Netizen pun ada ajakan.
Quote manehnya 27-5-2019 10:23 AM
yg jadi haram sbb free hair, cer kalu diam2 tunjuk kt laki je x pa.. (pakai tudung)
Quote 150997 27-5-2019 10:28 AM

cm la netizen x pernah kala wambut
Quote EvieWanKenobi 27-5-2019 10:28 AM
jujur tanya, ada ke perwarna rambut
yang Halal.. boleh bawa solat?
Quote milanhawkin 27-5-2019 10:35 AM
EvieWanKenobi replied at 27-5-2019 10:28 AM
jujur tanya, ada ke perwarna rambut
yang Halal.. boleh bawa solat?

inai rambut....?
kadang2 kalu pi kedai yg jual brg2 muka etc ni, mesti ada jual inai rambut/pewarna rambut. bila tanya boleh bawak solat x, dia kata boleh. kebenarannya, x sure plak.
Quote EvieWanKenobi 27-5-2019 10:37 AM
milanhawkin replied at 27-5-2019 10:35 AM
inai rambut....?
kadang2 kalu pi kedai yg jual brg2 muka etc ni, mesti ada jual inai rambut/pewa ...

tulah.. takde tanda Halal pun..
Quote awanysss 27-5-2019 10:38 AM
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat
Quote selalulapar 27-5-2019 10:45 AM
i don't see a problem pun dia nak kaler rambut?
Quote smeetasmitten 27-5-2019 10:51 AM
awanysss replied at 27-5-2019 10:38 AM
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat

Bagi la komen "cantik/tak cantik/haram/takharam"
"Tumpang lalu" ni boleh membawa pada potongan kredit
Quote awanysss 27-5-2019 10:53 AM
smeetasmitten replied at 27-5-2019 10:51 AM
Bagi la komen "cantik/tak cantik/haram/takharam"
"Tumpang lalu" ni boleh membawa pada potongan kr ...

laa ye ke? baru tahu. thanks.. nak ubah pasni..
Quote mzzenma 27-5-2019 10:54 AM
cantik lah warna ash tu. Berkenan pula mzz tengok. Mzz tak pernah kaler rambut sepanjang hidup mzz..
Quote matchstick 27-5-2019 11:01 AM
Baru skrg netizen nk tya sah ke x solat.. Selama ni x penah aku tgk Mawar ni rambut kaler asal. Manjang kaler rambut mcm org dh beruban padahal muda lg. Buruk sgt ke kaler asal rambut hitam
Quote matjerk 27-5-2019 11:01 AM
Kesian anju.. Dia kaler rambut kuning... Tunjuk rambut dia...  Tunjuk bf baru dia... Tunjuk tetek tersemboi dia...  Gaduh lagi dengan yg namanya amy mana ntah...  Takde sape peduli nak up.benang for her...  Tapi bagus lah x de benang for her...  Geli n berbau busuk...
Quote Rainrein 27-5-2019 11:03 AM
Lebat rambut dia even baru beranak kecik.
Quote potpetpotpet 27-5-2019 11:04 AM
bukan slama ni rambut die memang berkarat ke?
knp netizen nk kecoh?
dia ada laki kan.
biarlah dia nak melawa utk laki dia.
Quote ramaramu 27-5-2019 11:08 AM
big deal nya color rambut dik! ko yg ckp tu jgn nak over ntah2 rambut bermacam color dalam tudung tu
Quote misz_sanggul 27-5-2019 11:12 AM
awanysss replied at 27-5-2019 10:53 AM
laa ye ke? baru tahu. thanks.. nak ubah pasni..

Color rambut mmg halal tp  ttp x sah ble kte bwk p solat atau mandi wajib..
pe shj yg kalis air, maknenya air tu x smpai ke anggota yg sbna..
n mencantikkan utk suami bkn smpai ubah kejadian tuhan,xde istilah buang kening takpe utk suami..
dl pun I jahil color rambut memcm jgk, zmn remaja ingt halal sah la bwk solat..


Quote TerataiMelur02 27-5-2019 11:15 AM
biaq p la depa...dah besar, dah boleh beza mana baik n buruk, sihat n waras.
dh itu pilihan dia. kita sekolahkan pun kalo dia nak buat jugak, kita dh xboleh nak buat apa. x payah la sibuk2
Quote puding_caramel 27-5-2019 11:21 AM
lawa warna rambut dia. mmg x sah nak bawa solat. heran gak, xkan dia x tau. atau.. buat-buat x tau.

Lihat semua komen(124)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115654s Gzip On
To Top