Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Galak Anak Puasa, Fazley Yaakob Bagi Hadiah Misteri Sepanjang Ramadan

27-5-2019 10:08 AM Komen: 24
Terdapat pelbagai cara boleh kita cuba untuk kita melatih anak-anak supaya berpuasa di usia muda. Chef selebriti Datuk Fazley Yaakob berkata, dia akan memberikan hadiah misteri kepada anak-anaknya yang berjaya menyempurnakan ibadah puasa sepanjang bulan Ramadan. 

Fazley, 41, telah membuat sebuah kotak khas yang mengandungi hadiah misteri sepanjang 30 hari berpuasa. Sekiranya anak-anaknya berpuasa penuh pada hari itu, mereka layak untuk membuat cabutan.


Foto IG: Fazley

"Bagi menggalakkan anak-anak berpuasa, saya sediakan kotak misteri yang mengandungi hadiah. Maknanya, kalau mereka puasa penuh, ada hadiah untuk mereka. Bukan hadiah harian sahaja, malah hadiah mingguan turut saya beri.

"Alhamdulillah, buat masa ini semua anak-anak saya berpuasa penuh. Mereka tertarik dengan tawaran yang saya berikan itu," katanya kepada mStar Online.



Fazley berkahwin dengan Azrene Soraya Abdul Aziz dan kini memiliki empat cahaya mata. Fazly juga memberitahu yang dia belum sempat lagi berehat sempena bulan Ramadhan kerana jadual yang padat.

"Puasa tahun ini saya agak sibuk dengan pelbagai program antaranya masakan, perniagaan dan ada juga persembahan nyayian.

"Saya selalu terlambat berbuka puasa. kadang-kadang, sempat minum air dan makan kurma sahaja, dua jam kemudian baru dapat makan berat," katanya lagi.



Ini adalah idea yang baik untuk mengajar anak kita berpuasa di usia muda buat para ibu bapa di luar sana. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hasniey 31-5-2019 06:07 AM
Wow masih dpt undangan menyanyi.kagum kejap.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 27-5-2019 10:16 AM
mak pak dulu2 train dengan rotan je..
Quote awanysss 27-5-2019 10:42 AM
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat
Quote abdulzafran 27-5-2019 11:17 AM
bam bam nya anak dia. geram tengok
Quote Ali_x 27-5-2019 11:39 AM
Tak puasa jgn mkn sama org puasa..
Quote puding_caramel 27-5-2019 11:41 AM
sehat belako cikebum cikebum
Quote johan-adx 27-5-2019 11:43 AM
bertuah org keliling dia...penuh bermotivasi
Quote hamrie 27-5-2019 11:44 AM
bagus macam ni hebat
Quote nurniqk 27-5-2019 12:14 PM
alhamdulillah sihat anak2nya
Quote Orkidgold 27-5-2019 12:42 PM
Alhamdulillah..baguslah fazley ni....
Quote mak_oi 27-5-2019 01:27 PM
Alhamdulillah semoga anak menjadi anak contoh
Quote ikanmasin 27-5-2019 01:32 PM
gendut2 anak2nya..
Quote misalalbae 27-5-2019 01:46 PM
semangat nya anak anak heolls
Quote haneco 27-5-2019 04:37 PM
alhamdulillah..hakak gerak sahur aje dik
Quote Blackestpink 27-5-2019 11:36 PM
Good job to both of u
Quote aleesyasofia 28-5-2019 07:50 AM
geram tgk anak heolss.. bam2..
Quote duricinta 28-5-2019 08:31 AM
Bulat bam2 btl n nampak cerdik ank dia ni...
Quote NadaDeafah 28-5-2019 09:40 AM
apekah yg dibzkannya tu padeli di bln puasa..
Quote pngky 28-5-2019 09:50 AM
syukur alhamdulilah di kurnia kan family yang sehat walafiat
Quote Zazashar 28-5-2019 10:20 AM
Geramnya tengok anak heols

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085317s Gzip On
To Top