Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Baby Tak Aktif Bukan Sebab Saya,"-Bekas Isteri Alami Tekanan, PU Abu Salahkan Netizen

Oleh: Saiful|24-5-2019 10:45 AM Komen: 99
Kisah rumah tangga PU Abu Sufyan memang betul-betul mendapat perhatian sampai ada yang melabelnya sebagai jantan tak guna kerana tergamak menceraikan isteri yang sedang hamil.

Mungkin disebabkan tekanan, bayi dalam kandungan bekas isterinya, Ain 'Afini Latif dikhabarkan terjejas.

Foto: IG
Bayi berkenaan tidak aktif dan tak bergerak dua hari sebelum kedua-duanya naik mahkamah. 

Disebabkan itu netizen kebanyakannya menyatakan PU Abu adalah punca segala masalah ini.

Namun pendakwah muda berusia 25 tahun ini tampil membela diri.

Katanya, bayi tidak aktif bukan disebabkan dirinya, sebaliknya kerana kecaman dan kritikan daripada netizen sendiri.

"Saya direct PM dengan Ain dan dia sebut bukan disebabakan saya, tapi stress dengan netizen. Keluarga Ain juga memaklumkan dia perlukan rehat dan tak boleh stress," jelasnya kepada mStar Online.

"Baby tak aktif itu perkara biasa yang berlaku dalam kalangan ibu-ibu hamil. Cuma apa yang berlaku bukanlah disebabkan saya 'bantai' dia untuk naik court. Sebaliknya kecaman netizen terhadap dia."

Disebakan isu curang ini, PU Abu mengakui yang ia menjejaskan hubungan dengan keluarga malah turut disisih oleh teman rapatnya sendiri.

"Kalau dah namanya manusia, mereka ada pandangan berbeza. Saya tak salahkan mereka pun, saya faham mereka bertindak berdasarkan apa yang mereka dengar dan nampak.

"Saya anggap segala kritikan dan kecaman untuk membuatkan saya menjadi orang yang lebih baik."

Eloklah tu, harap-harap lepas ni jangan buat hal lagi lah ya. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
6
Komen: 83
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote awanearisu 26-5-2019 09:12 PM
Narsisis memang begitu. Semua salah orang lain.

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 24-5-2019 10:47 AM
Dah kau tu punca nya. Lagi mau salah netizen.
Quote gaara_X 24-5-2019 10:49 AM
cam nie ke sikap PU???....mmg menyedihkan....
Quote zulka 24-5-2019 10:50 AM
jenis totei tak reti duk diam
Quote gaara_X 24-5-2019 10:51 AM
cam nie ke sikap PU???....mmg menyedihkan....
Quote seri_mawr 24-5-2019 10:52 AM
eh...ABU.....klu ko tak buat hal xde nya nitizen nak kecam ko...

Dasar ABU betul la....

Quote EvieWanKenobi 24-5-2019 10:53 AM
sucinya dia.. takde buat salah..
Quote roti_banjir 24-5-2019 10:58 AM
eh dia neh...

berlumba-lumba ngan bini baru kaki pencaras tuh nak bagi komen kat sokkhabar yer..

memang mencari publisiti murahan betul..

boleh tak ko dok dendiam ngan bini pencaras ko tuh takyah tunjuk muka or bg komen dah psl bekas bini ko..

semua org salah, ko ngan bini baru ko jer yg tak salah.... choiiiii sangatttt...
Quote riyadhK 24-5-2019 10:59 AM
Boleh tahan bebal jgk Abu ni ye
Quote ramaramu 24-5-2019 11:09 AM
eh eh eh ko yg punca nak salahkan netizen jadah!
Quote TalibanRock 24-5-2019 11:11 AM
boleh join geng PH...kuat salahkn org lain padahal terang2 salah sndiri..
Quote manehnya 24-5-2019 11:24 AM
dia yg buat perangai, apasai kena tuduh orang lain pulok...

yg menyakitkan hati tu hg la aboo ... otak letak kt kotey...
Quote Artemesiaa 24-5-2019 11:24 AM
Ramai je macam ni zaman sekarang bila ada masaalah gigih nak salahkan orang lain tak pernah lihat kesalahan sendiri
Quote sidewinder 24-5-2019 11:26 AM
sapa2 ambik dia ni berceramah lagi memang banggang laa.....org2 berserban mcm taliban gini patut tunjuk contoh yg baik kepada masyarakat.....kalu cowboy texas berperangai mcm gini tak pa laa....ni ustad ala2 taliban berserban bagai
Quote Madel 24-5-2019 11:30 AM
Pundek nya perangai
Yg aku perasan majority netizen kecam si abu dgn mak jan birah tu.
Bini dia rata3 dpt simpati netizen.
Angkuh pulak tu., kekonon 'bantai' bini kat court.
Nko yg curang kot..nko yg main2 kan sumpah.
Pastu semua salah ko hadap kat ex bini..mmg patut la ex bini nko stress bahalol
Quote chicozinn 24-5-2019 11:55 AM
SI ABUGID NI BOLEH TAK GENTLEMEN SIKIT??

SAH2 LA EX BINI KO MEROYAN SEBAB KO GI GATAL CIKNEK KAWEN LAIN NGAN INSTA SENDU TU..LAGI NAK TWIST AYAT SALAHKAN NETIZEN..CHOIIIII~~~~~
Quote gideoncross 24-5-2019 12:53 PM
Dasar smpah masyarakat jntn cenggini.
Quote nuryakmal 24-5-2019 01:02 PM
ko jela tak bersalah. orang lain semua salah
Quote Meiizu 24-5-2019 01:19 PM
kenapa laaa laki bodo camni tak mati ...ehhh jgn mati bulan ramadhan ehhhh shuhhhh
Quote annabellaruz2 24-5-2019 01:51 PM
sakit hati aku tengok muka PU Abu ni diskrin2 fon.
muka minta kaki!

Lihat semua komen(99)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.209630s Gzip On
To Top