Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Siapa Raikan Siapa?"-Sufian Suhaimi Berang Dengan Sikap VIP

23-5-2019 12:38 PM|Oleh: top5complete| Komen: 93

Anak-anak yatim sentiasa diberikan keutamaan ketika bulan Ramadhan. Ramai pihak terutamanya orang kenamaan (VIP) berebut-rebut untuk meraikan anak-anak yatim menerusi majlis berbuka puasa. 
 


Baru-baru ini, Sufian Suhaimi telah berkongsi sebuah majlis berbuka puasa bersama anak yatin di akaun Twitternya.

Menurut Sufian, jika anak yatim tiba di majlis lebih awal daripada golongam VIP, siapa sebenarnya yang diraikan?

Twitter: Sufian Suhaimi

 
"Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak Yatim. Anak yatim sampai pukul 4, tunggu sampai berbuka. VIP sampai 6.30, ambil gambar sampai berbuka.
 
"Siapa raikan siapa?," katanya.

Rata-rata netizen bersetuju dengan pendapatnya. Jurang layanan antara VIP dan anak yatim pada setiap majlis rasmi sangat besar dan patut dikurangkan. Nampak sangat yang diraikan adalah VIP dan bukan anak-anak yatim. -CARI

Twitter: Sufian Suhaimi


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
4
Terkejut
6
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 93
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : Tahniah! Fasha Sandha Kejutkan Aidil Dengan Berita Kehamilannya

Komen Terbaru

Quote esbok 23-7-2019 02:28 PM
Penjaga anak yatim pun kene firm. Mmg mengharapkan bantuan, tapi jaga skali harga diri anak2 yatim ni.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 23-5-2019 12:41 PM
betul tu.. i sokong Kak Pian..
Quote johan-adx 23-5-2019 12:43 PM
jurang golongan atasan dgn bawahan kt negara kita ni terlalu tinggi...
kalau nk bebuka apa kata semua bersila jer..mkn hidang
Quote putericahaya999 23-5-2019 12:45 PM
Kerajaan baru ph tidak berjaya mengubahnya
Quote Themilo 23-5-2019 12:46 PM
almarhum sepit siput dah melahar sis ketuk-ketuk di laman IG sheols
Quote gujiwa 23-5-2019 12:50 PM
benda ni dari dulu lagi lagu tu.. hurmmmmm..
Quote chicozinn 23-5-2019 12:53 PM
aku setuju 100% sebab aku penah alami bnda cmni..memang kitorang anak2 yatim penerima sumbangan ni da la makanan buffet, pastu kne dtg kol 4 ptg kne pilih tempat duduk sbab penah aku xdapat krusi dek ramai orang yang disambut..pstu da beratur n dduk cop tempat ktorang pun menung la kat situ smpai la vvvvvvvvvip dtg kol 6.45 ptg hokeyyhhh trus ktorang dipaksa beratur nak salam ngn vvvvvvvip tu lagi belum lagi makanan tumpah dek berebut nk senduk makanan buffet tu..

fyi, isnin lepas pun meollss ade jemputan buka pose ngn vvvvvvip tapi meollss tolak sbab da puas la sampai baju kne kuah tertumpah bagai..hmmm
Quote Aunty_Acid 23-5-2019 12:55 PM
semlm kecoh jgk ade retis yg rai anak yatim tp x duduk bwh sama2 ank yatim
bagus komen dak pian ni
sikit hari nnt ada le retis2 tp tatau sapalah baru akn duduk sama2 anak yatim dan post dkt ig maka ramailah masyarakat puji-pujian
Quote Sazida 23-5-2019 01:01 PM
i sokong u pian. Mmg sedih tgk dorang ni diraikan. Beratur panjang2 amik mknan sendiri. Vvip dihidang. Lauk pauk sedap sampai tak hbs mkn. Konon nk jaga darjat dgn status. Puihhh. Mati nanti kekubur jugak.
Quote kisahkeaku 23-5-2019 01:10 PM
betul ckp bebi pian.selalu vip pulak yg dilebih2 kan.
Quote Padelpop 23-5-2019 01:19 PM
Setuju sgtttt... Yg anak yatim kene beratuq panjang time nak ambik makanan.. Kesian budak2 kecik tu{:childlike
Quote buapakperut 23-5-2019 01:41 PM
sudah sebati dalam masyarakat yang vip tu dijilat yang anak yatim konon dirai tapi dilayan macam sekadar di pinggiran. pikirkanlah pahala akhirat and kesian budak2 tu
Quote munchkin 23-5-2019 01:41 PM
Sokong pian!!!
Quote MFR_IN 23-5-2019 01:43 PM
bila ntah nk ubah mentalilty.
gol vvvvip di sanjung.
layn ja la mcm biasa, nk di raikan anak yatim la.
Quote unoryah 23-5-2019 01:45 PM
chicozinn replied at 23-5-2019 12:53 PM
aku setuju 100% sebab aku penah alami bnda cmni..memang kitorang anak2 yatim penerima sumbangan ni d ...

kesiannya u dan kawan2 u

Quote biozipstar 23-5-2019 01:46 PM
betul2 setuju dgn baby pian. ada orang sesetengah tak kisah pun benda ni...
Quote imanda 23-5-2019 01:47 PM
entahnya.. yg anjurkan majlis pon sb dpt sponsor dr vvip tu sb tu lerr melebihkan vvip, anak yatim just alat utk cover news kat paper je huhu
Quote kakanne 23-5-2019 01:53 PM
yg salah penganjur majlis.agak2 la jemput budak2 jam4 ptg. melopong lebih 3 jam nak buat apa. silap2 penganjur pun belum sampai.
Quote mixed 23-5-2019 01:54 PM
sokong bb pian

betul tu kemain nk minta puji saje
jd la mcm arwah fazaini x menunjuk pun bersedekah
Quote ninjago 23-5-2019 01:58 PM
chicozinn replied at 23-5-2019 11:53 AM
aku setuju 100% sebab aku penah alami bnda cmni..memang kitorang anak2 yatim penerima sumbangan ni d ...

iskkk.. sedih i baca.. u menguruskn anak2 yatim ke ataupun pernah membesar di rumah anak2 yatim? kesian betul kul 4 dah kena datang, dok tercongok nak tunggu buka, pastu nak beratur bersalam bergambar apa semua.. mesti keletihan masing2.. dah la puasa.. bsok nak sekolah lagi.. betul la pian cakap sape yg meraikan sape skrg nie? cam x ikhlas ja nak raikan anak yatim camtu..

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.142667s Gzip On
To Top