Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Elfira Loy Sanding Sampai Lima Kali, Tapi Siang Ikan Pun Tak Tak Reti!"

21-5-2019 09:59 AM|Oleh: Saiful| Komen: 267

Niatnya nak tunjuk kelebihan suami, tapi tak sangka akhirnya jadi bahan kutukan netizen.

Gambar yang dimuat naik Elfira menunjukkan suaminya, Faris Khairol Anuar tengah siang ikan tu buat ramai tak senang.

Elfira Loy mengaku yang dia tak pandai siang ikan, nasib baik suaminya tahu.

Foto: IG Elfira Loy 
Di media sosial ramai kutuk Elfira, "Sanding lima kali, tapi siang ikan pun tak reti!"

Maka ramai-ramailah mempertikaikan golongan wanita zaman sekarang yang ramainya hantaran sahaja mahal tapi tak pandai buat kerja dapur.


Di ruangan komen, ada yang setuju dan ada yang tidak.

Kata mereka, walaupun Elfira tak tahu siang ikan tapi mungkin pandai masak dan kemas rumah.


Jadi apa salahnya kalau tak pandai siang ikan?

Foto: IG Elfira Loy 
Apa pun masing-masing ada pendapat tersendiri.

Kan tengah mengandung, mungkin Elfira Loy sengaja nak bermanja dengan suami sendiri kan? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 267
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : "Benda Paling Bodoh!"-Mira Filzah Selar Lelaki Tembak Monyet Kerana Baby Sayang

Komen Terbaru

Quote Orkidgold 28-5-2019 02:57 PM
Okay je...boleh je suruh penjual ikan tu siangkan,yg penting rajin masak...

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 21-5-2019 10:03 AM
Ala siang ikan tak tau tu pun netizen kisah.

Quote mejaputih 21-5-2019 10:09 AM
netizen jeles la tu...
Quote Orgkgdukobesi 21-5-2019 10:13 AM
Elfira juga pandai ke mesin atm, menghauskan credit card asben Dan beli mekap puluh2 ribu.   Specialist tuuu
Quote msdummy.2018 21-5-2019 10:25 AM
Jadi apa salahnya kalau tak pandai siang ikan?   ---> sebab siang ikan tuh very the basic before nk masuk dapur weh.....aduyaiiiiii.......lagipun skg dh pakai gunting..lagilah mudah..cer pakai pisau...harus terkial2 kan? apa pun....benda mcm nie xperlu nk bgtau masyarakat...mengundang kecaman....pas tuh kan nk mrh2 org kecam dia plak....simpan dediam antara family xboleh?nk gak bgtau socmedia...
Quote Meiizu 21-5-2019 10:27 AM
alaaa biarlah dia dah menunjuk laki bagus...ehh tapi apa salahnya tak reti siang ikan..kaka el kan ada maid lainlaaaa netizen kecam tu laki  taknak tolong, dah lerr taknak tolong tak mampu hire maid...wakakakakakk lari
Quote wana89 21-5-2019 10:28 AM
Cari penyakit sapa suruh..lapor sangat nak upload..so hadap la..
Quote seri_mawr 21-5-2019 10:29 AM
bior le el tak reti pun...biar le suami dia siang....
nitizenn sentap kenapa....?

nitizen jeles sbb laki derang x tolong siang ikan...

klu aku suh jk org pasar siang kan...aku tak yah siang...laki aku pun x yah siang...dari sekecik2 ikan sampai sebesar2 ikan...abg pasar tolong siangkan...ketam pun derang boleh tolong siangkan siap2...
klu pasar kat shah alam siang ikan free jek...tapi klu balik kg..kena bayar sikit baru derang nak siangkan...huhuhu...
balik basuh jek...ada apa hal....
Quote MatDeghem 21-5-2019 10:31 AM
Pada suami si Elpira.... siang ikan tak penting.
Yg penting isteri dia glamour dan famous.

Masing2 punya priority dan cita rasa yg beza.  

Kalau tak kawin dgn si Elpira dapat ka suami dia bersanding sampai 5 kali.....
ini sudah jadi sejarah. tunggu siapa nanti akan pecah record ini .....  







Quote budaktua 21-5-2019 10:34 AM
Hasben : jom sanding 5 kali...?

Elfira : tapi i tk pandai siang ikan...

Hasben : its ok.. tht part i pandai...

Elfira : ookey...

gitu ceritanya kot...
Quote lola 21-5-2019 10:36 AM
!!!!!! Lain kali g pasar suruh peniaga tue siang ikan siap2..krg kt rumah amik la pic bgtau dh siap siang ikan..adoiii..benda basic pun xreti..
Quote Victorioussss 21-5-2019 10:39 AM
Siang ikan pn xreti, kau ghaser siang benda lain mcm sotong, ketam dia reti ke

Silap2 poting daging pn fail..blum lg skill bersihkan perut babat atau potong limpa
Quote EvieWanKenobi 21-5-2019 10:40 AM
BBNU takyah risau..
tak reti siang ikan pun boleh kawen..
Quote Victorioussss 21-5-2019 10:40 AM
Masti mak lelaki tu bengkak hati

Pebenda menantu
Quote groundfloor 21-5-2019 10:41 AM
budaktua replied at 21-5-2019 10:34 AM
Hasben : jom sanding 5 kali...?

Elfira : tapi i tk pandai siang ikan...

Serius kelakar.....haha...
Quote kaklong32 21-5-2019 10:43 AM
x payah siang la bulus. telan je teros
Quote Aunty_Acid 21-5-2019 10:44 AM
huntungnya El,
dapat suami hensem, pandai siang ikan, kaya, muda dan bergaya
perfect gituh
Quote BoongaKertas 21-5-2019 10:44 AM
tp kan, kalau dah husband dia mampu hire maid utk masak2 tu semua and husband dia sggup buatkan utk sheols, x jadi isu dah ni patutnya. hahaha! btw, bagus husband sheols. hensem+kaya and brbudi pekerti dgn wife.


at least heols ke dapur lah gak dr suami2 luar sana (bukan semua) yg sejenis dok ngangkang jer depan meja makan tggu wife hidang kan semua makanan. dh habis makan, dia cuci tgn kat meja g sambung tgk tv/baca newspapers.
Quote pearl.silver 21-5-2019 10:46 AM
Apa ada hal..
El kje nye beranak je..
Siang ikan, masak, basuh berak ank ada bibik nanti
Quote NBM 21-5-2019 10:46 AM
Edited by NBM at 21-5-2019 10:52 AM

niat hati up posting tu sbb nak mengada2 konon dia tu manja tak reti siang ikan, urban konon. Pakai la otak kau yg sejemput tu dik oii, kalau kau yg post gitu dah tentu kena kecam sbb kau artis, kalau anak dara depan umah aku post gitu takde sape kisahnya.

Dah tua2 renta tak reti siang ikan, nnt org kecam mak kau tak reti ajar anak dara kang ko marah pulak, so lain kali pakai otak kau yg tak berapa nak pandai tu dulu sebelum post apa2 ye
aku percaya rata2 mak2 yg ada anak lelaki kacak, kaya bergaya mcm tu atau kalau tak kacak bergaya pun akan prefer pmpuan yg boleh layan makan minum anak lelaki dia selain dari menghabiskan duit laki, kalau dapat yg melawa je pandai, mcm membazir je la. Lgpun lama mana la sgt org lelaki boleh tahan & boleh layan kau punya mengada



Lihat semua komen(267)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111819s Gzip On
To Top