Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mayat Reput Dalam Flat Larkin, Dah Setahun Mati Baru Jumpa

Oleh: Myra Rozi|17-5-2019 10:52 AM Komen: 64
Penduduk di Rumah Pangsa Larkin, Johor Bahru terkejut dengan penemuan rangka seorang wanita yang reput, dipercayai sudah meninggal dunia lebih setahun lalu.

Kosmo Onlin melaporkan, rangka mayat yang dikenali sebagai Kok Eng, 50 itu ditemui pada jam 1 pagi.

Ahli Jawatankuasa Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Rumah Pangsa Larkin, Azmi Abdullah berkata, 

"Penemuan rangka wanita itu disedari beberapa penduduk yang menyedari pintu rumah sewa yang didiami wanita itu dalam keadaan terbuka selain tidak berkunci.

"Mereka membuka pintu sebelum mendapati mayat sudah mereput terbaring di atas lantai di dalam bilik rumah tersebut."

Foto: FB
Pihak KRT telah membuat semakan di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor (SUK) bahagian perumahan bagi mendapatkan maklumat mangsa.

"Kita mendapati rumah tersebut disewa seorang wanita dikenali sebagai Kok Weng (Gambar kecil) berusia lingkungan 50-an selain tinggal seorang diri.

"Kita juga mendapat maklumat wanita terbabit berasal daripada Batu Pahat dan mempunyai seorang adik perempuan yang kini dirawat di Hospital Permai selepas mengalami masalah mental."

Menurut sumber lagi, bau mayat berkenaan tidak disedari mungkin disebabkan keadaan rumahnya yang terletak di tingkat 15 selain ianya bersebelahan dengan rumah sampah.

Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cmf_blingblings 4-6-2019 11:22 AM
Kasih saudara masa berada

Lain-lain Komen

Quote Burong_Hantuk 17-5-2019 06:29 AM
Hidop Dan mati dorang diri..kasehan
Quote Pixie902 17-5-2019 06:45 AM
Kesiannya, mcm sakit then baring/tidur terus meninggal...
Takda staff bhgian sewa perumahan yg alert ke mangsa tak bayar sewa dah setahun? Atau dia buat standing instruction dari bank jadi sewa terus masuk tiap2 bulan?
Quote umie 17-5-2019 06:56 AM
Siannya mati sensorang...ada adik pun sakit. Lepas setahun baru jiran tau pintu terbukak?
Quote EvieWanKenobi 17-5-2019 07:01 AM
dalam masa setahun takde orang cari?
Quote ais_kosong 17-5-2019 07:07 AM
kesiannya..
Quote fifie_olin 17-5-2019 07:12 AM
EvieWanKenobi replied at 17-5-2019 07:01 AM
dalam masa setahun takde orang cari?

kann...x kan xde sedara mara...kwn2 ke

Quote EvieWanKenobi 17-5-2019 07:15 AM
fifie_olin replied at 17-5-2019 07:12 AM
kann...x kan xde sedara mara...kwn2 ke

pintu rumah pun tak berkunci..takkan perompak tak masuk..


Quote fifie_olin 17-5-2019 07:19 AM
EvieWanKenobi replied at 17-5-2019 07:15 AM
pintu rumah pun tak berkunci..takkan perompak tak masuk..

klu dh nmpk mayat sebegitu konpem perampok lari...cancel nk buat keje
Quote Malaysia.Doom 17-5-2019 07:45 AM
EvieWanKenobi replied at 17-5-2019 07:15 AM
pintu rumah pun tak berkunci..takkan perompak tak masuk..

Roh sheols kot yang pulas tombol pintu tu.
Quote EvieWanKenobi 17-5-2019 07:49 AM
Malaysia.Doom replied at 17-5-2019 07:45 AM
Roh sheols kot yang pulas tombol pintu tu.

lawak doh kau..
Quote cap_ayam 17-5-2019 08:01 AM
fifie_olin replied at 17-5-2019 07:19 AM
klu dh nmpk mayat sebegitu konpem perampok lari...cancel nk buat keje

Ye ada logiknya.
Quote lee_sakura 17-5-2019 08:06 AM
kira dh setahun lebih la tak byr sewa, ada kemungkinan owner dtg rumah cari pastu jumpa rangka trus lari tak tutup pintu
Quote jetrofa 17-5-2019 08:08 AM
Ker jiran2 tkt 15 tu memang dah terbiasa hidu bau busuk...dah tak boleh beza bau sampah dgn bau mayat
Quote damsel_fiji 17-5-2019 08:10 AM
kesiannya...sampai dah jadik tanah dah
Quote Malaysia.Doom 17-5-2019 08:12 AM
jetrofa replied at 17-5-2019 08:08 AM
Ker jiran2 tkt 15 tu memang dah terbiasa hidu bau busuk...dah tak boleh beza bau sampah dgn bau maya ...

Dah lali dengan bau busuk kot...3rd world country punya hidung.
Quote ainie_1008 17-5-2019 08:18 AM
kesiannya...
Quote yuki812 17-5-2019 08:19 AM
apapon sekurangnya dia mati..tak susahkan org. cuma skrg lah nk kebumikan dia. agaknya dia sakit pon org tak tau.
Quote uhuStic 17-5-2019 08:21 AM
rumah hujung agaknya sampai orang perasan gitu-gitu je
Quote coolie83 17-5-2019 08:31 AM
Edited by coolie83 at 17-5-2019 08:34 AM





ni flat larkin ye..tinggi sgt mungkin bau tu tak dapat detect...ngn keadaan rumah yg kedap bau (who knows) atau pun jiran kiri or kanan buat hal sendiri..

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.236986s Gzip On
To Top