Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

"Seriuslah! Free Je Baju Ni Semua" - Stesen Minyak Ini Beri Pakaian Percuma Sempena Ramadan

Oleh: Sang Pencinta|17-5-2019 11:57 AM Komen: 44
Sempena bulan Ramadan ini, sebuah stesen minyak yang terletak di Batu Berendam, Melaka mengambil langkah unik dalam memberikan sumbangan dan derma dengan memberikan pakaian percuma kepada komuniti yang memerlukan.


Menurut Astro Awani, inisiatif itu dimulakan awal bulan lalu oleh Stesyen Minyak Shell yang terletak di Jalan Mohd Zin Dsh. Sebahagian daripada ruangan stesen minyak tersebut telah diubahsuai sebagai ruang terbuka untuk orang awam melihat dan mencuba pakaian yang didermakan itu yang mana sebahagian besar daripadanya adalah pakaian terpakai.


Kredit foto: Facebook

Pengusaha stesen minyak itu, Zulkifly Jantan memberitahu Astro Awani bahawa mereka menawarkan pakaian pelbagai saiz untuk dewasa dan kanak-kanak yang masih dalam keadaan baik. Malahan sebahagian daripadanya adalah pakaian berjenama.

Walaupun projek bulan Ramadan itu dimulakan oleh Zulkifly dan keluarganya, tetapi ianya menarik perhatian orang ramai yang ingin turut sama menyumbangkan pakaian masing-masing. 


Kredit foto: Facebook

Seorang pengguna Facebook bernama bernama Zatul Jaja turut mempromosikan program pakaian percuma itu. Menurutnya, dalam sehari sahaja mereka menerima lebih 4 beg besar sumbangan daripada orang ramai termasuk baju kurung, tudung bawal dan pakaian kanak-kanak.

Kredit foto: Melaka Daily

Zatul turut memberitahu bahawa program itu mendapat sambutan ramai dan banyak pakaian yang didermakan telah pun diambil oleh orang ramai yang singgah ke stesen itu.

Kredit foto: Facebook

"Ini kali kedua program bulan Ramadan ini diadakan dan kami bersyukur kerana ianya terus mendapat sambutan dan memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan," kata Zulkifly.


Satu lagi program yang unik kerana selama ini kita sudah banyak mendengar sumbangan makanan sempena Ramadhan. Tahniah kepada pengusaha Stesen Minyak dan penganjur program ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Umeko 31-5-2019 04:24 PM
Smiley_Love replied at 30-5-2019 01:38 PM
x tau lagi, jom tunggu sama2, sblm full video raya TM thn ni dikeluar, blh tgk dan bookmark kat li ...

Hey! TM dh keluarkan iklan raya diorg tadi je, kali ni bukan lg mak long bawang tp video TM masih sedap ditengok

Lain-lain Komen

Quote kakanne 17-5-2019 12:13 PM
tahniah..usaha yg sgt murni
Quote eyansss 17-5-2019 12:21 PM
seronok baca berita2 camni...  good job!
Quote coolie83 17-5-2019 12:37 PM
yg mampu beli tu tak payah la pegi amik ye...benda free2 ni bukan boleh dengar/ nampak rakyat meleysia ni ha
Quote kuihbakar 17-5-2019 12:49 PM
Good job......
Quote ikanmasin 17-5-2019 01:45 PM
alhamdulillah rezeki2 mereka2 yg memerlukan ..
Quote Artemesiaa 17-5-2019 01:59 PM
Bagus kurang2 boleh menbantu golongan yang memerlukan
Quote Ethernet 17-5-2019 02:04 PM
knp aku fikir .. terlalu open begitu orang yang memerlukan segan nk ambil
Quote CrowneGlory 17-5-2019 02:08 PM
Tp letak terpampang mcm tu sambil org isi minyak ada ke yg nk ambik, unless dtg subuh atau malam la
Quote SWORKS27 17-5-2019 02:10 PM
usaha yang sangat baik..boleh sedekah kalau sapa2 yg pening kepala nak letak baju2 dah x pakai tapi sayang nak buang tu kat sini.
Quote speckygirl63 17-5-2019 02:13 PM
Harap yang mampu jgn amek kesempatan brg free. Sian y btul2 memerlukan
Quote Jajabeans 17-5-2019 02:40 PM
Shell kt tempat aku dia sediakan shelf khas utk yg tak mampu beli makanan asas. Aku ygk ada minyak, tepung, beras amik free je. Bagus betul
Quote gummiebear 17-5-2019 04:33 PM
Bagusnya.. good job owner stesen minyak and mereka yang menderma
Quote ninja boy 17-5-2019 10:05 PM
Bagus stesen minyak nih
Quote potpetpotpet 17-5-2019 10:44 PM
Bagus nya!
Baju2 pon elok tergantung.
Takda lah longgok2 macam kain buruk.

Patut ramai buat macam ni.
Sebab baju2 anak aku banyak yg memang elok2, tapi dah tak muat.
Aku nk bagi kat rumah anak yatim area rumah aku, diorang kata diorang dah banyak sangat terima baju.

At the same time aku rasa ramai je lagi orang biasa yang memerlukan, lagi2 dengan ekonomi sekarang.
Aku harap ramai orang anjur kan program macam ni.
Quote DeeHanania 17-5-2019 11:25 PM
Usaha yang murni...
Quote mamarock 17-5-2019 11:36 PM
Terbaik
Quote sayawifenikmie 17-5-2019 11:46 PM

---- saya rasa nak buat benda yg sama la -- banyak baju anak2 yg masih cantik dan segar ----
Quote Malaysia.Doom 18-5-2019 02:39 PM
Tak sia-sia support Shell selama ni.

Go go cengkerang
Quote schabella 19-5-2019 04:41 PM
Good job. Semoga jadi ikutan utk yg lain2

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091063s Gzip On
To Top