Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Lepas Baju Melayu Thor Dan K-Pop, Muncul Pula Baju Melayu Berenda! Ok Ke Tak?

Oleh: LilRose|16-5-2019 10:58 AM Komen: 39
Kredit foto: IG Truna by Propaganda

Antara baju Melayu tradisional dan moden, yang mana menjadi pilihan ramai? 

Dalam beberapa hari ini, mata kita selalu disajikan dengan lambakan rekaan baju Melayu yang telah dimodenkan. Selepas baju Melayu K-Pop dan baju Melayu Thor, muncul pula rekaan baju Melayu berenda.





Menerusi laman Instagram jenama fesyen tempatan Truna by Propaganda, mereka menawarkan koleksi baju Melayu siap dengan renda di bahagian bawah baju.



Baju itu direka dalam beberapa corak berbeza dengan variasi rona warna fabrik.



Berdasarkan kapsyen di IG mereka, koleksi itu boleh didapati di platform beli-belah dalam talian Lazada, Zalora dan Shopee. Malah, koleksi itu dipercayai mendapat permintaan tinggi. Cuba lihat antara koleksi berikut!





Persoalannya, mengapa tiada sebaran komen ditinggalkan di laman IG mereka? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ezacbee 27-5-2019 12:00 PM
bellaa replied at 16-5-2019 05:54 PM
jenuh aku scroll balik.

Samalah

Lain-lain Komen

Quote hyie 16-5-2019 11:56 AM
yang putih tu je cantik...lelain semua hazab dan sesuai untuk hadek2 nak mendrag di pagi raya jah
Quote Artemesiaa 16-5-2019 12:11 PM
Alahai dah tepek lace macam pinjam baju bini pulak jadinya.  Baru potongan dan design yang asli tu dah cukup cantik.  Tak perlu nak tepek itu ini lagi dah.
Quote EvieWanKenobi 16-5-2019 12:28 PM
macam kain dalam pulak..
Quote mdhelmi 16-5-2019 12:38 PM
baju melayu cicakman ada x
Quote mieymiey 16-5-2019 12:47 PM
Astagaaaaaaaaaa
Quote RatuDunia94 16-5-2019 12:49 PM
Besarnya lobang hidung model baju hijau tu..

Quote drivethru 16-5-2019 01:27 PM
Ok jer yg ni. Xde lah geli sangat nak pakai. Kalau bawah tu corak petak2, lebih cantik. Kalau corak kerawang2, no...no...no.
Quote Pink_Purple 16-5-2019 01:30 PM
perubahan dalam berfesyen
Quote misz_sanggul 16-5-2019 02:06 PM
RatuDunia94 replied at 16-5-2019 12:49 PM
Besarnya lobang hidung model baju hijau tu..

hahah samela terpndag yg tu gak

Quote ninjago 16-5-2019 02:30 PM
apsal baju melayu org laki dah jadi makin feminin skrg? pening tgk
Quote paz 16-5-2019 03:17 PM
Apalah yang dipikir yer ni. Outside the box betul ni.
Quote alaa 16-5-2019 03:59 PM
RatuDunia94 replied at 16-5-2019 12:49 PM
Besarnya lobang hidung model baju hijau tu..

hahahahahhahahahahahahhahaha... lawak la komen chuols. itu yang chuols peratiii? hahahahaha
Quote bellaa 16-5-2019 05:54 PM
RatuDunia94 replied at 16-5-2019 12:49 PM
Besarnya lobang hidung model baju hijau tu..

jenuh aku scroll balik.
Quote HannahMontana 16-5-2019 06:22 PM
Macam inilah , sukar jika kita nak menegah atau aysik mengkritik nanti orang fikir kita tidak  kreatif .

Apa kata sebelum ko sarung baju Melayu lace ni ke badan ko patsikan ko tu muka  pecah rumah , muka tembok , muka tak siap


muahahhahahhahahhahah yang hensem tolong jgn pakai ianya tidak direka baju Melayu lace ini utk anda.
Quote HannahMontana 16-5-2019 06:23 PM
ninjago replied at 16-5-2019 02:30 PM
apsal baju melayu org laki dah jadi makin feminin skrg? pening tgk

LGBT ..for gays
Quote ikanmasin 16-5-2019 07:48 PM
adududu
Quote MissMamamia75 16-5-2019 08:51 PM
Mahal kemain harga..sepasang dlm RM460..{:question
Kalo ada less kat Zalora jd le dlm RM400
Quote gideoncross 17-5-2019 01:58 AM
RatuDunia94 replied at 16-5-2019 12:49 PM
Besarnya lobang hidung model baju hijau tu..

Dngan pantas iols mn-check smula gmbr model tu lpas baca komen ni.
Quote gideoncross 17-5-2019 02:00 AM
alaa replied at 16-5-2019 03:59 PM
hahahahahhahahahahahahhahaha... lawak la komen chuols. itu yang chuols peratiii? hahahahaha

Tu lh kn, tpi bju hijau tu lawa gak.

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top