Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Dari Penyampai Radio, Haniff Hamzah Jadi Pengutip Sampah Alam Flora Pula!

Oleh: LilRose|15-5-2019 02:31 PM Komen: 47
Kredit foto: IG Haniff

Di kala rakan-rakan lain berceloteh di dalam konti Era, berbeza dengan Haniff Hamzah yang 'bertukar' pekerjaan sebagai pengutip sampah bersama Alam Flora.
 
Menurut penyampai radio Johara itu, dia melakukannya setiap tahun untuk muhasabah diri.



"Ini yang saya lakukan setiap tahun pada bulan puasa untuk keluar melakukan pekerjaan yang sukar selain mencabar diri serta memperingati diri ini sebenarnya sangat beruntung.

"Jadi hari ini saya menyahut cabaran untuk bekerja sebagai seorang pengutip sampah dengan Alam Flora," ujarnya.



Kredit foto: IG Haniff


Kredit foto: IG Haniff


Kredit foto: IG ERA

Menerusi Instagramnya, Haniff memaklumkan dia memulakan pekerjaan barunya itu seawal jam 6.30 pagi di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur.



Tabik pada Haniff sebab tak semua orang mampu buat apa yang anda lakukan terutama di bulan puasa ni! Kalau nak lihat lebih banyak apa yang Haniff buat hari ini, boleh berkunjung ke IG ERA. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote haruslah 7-7-2019 08:55 AM
Bongok nye yg kecam keja utk sejam la...depan camera la...janji dia buat

Korang lori sampah lalu pon dah loyer ni nak kutuk lak hanif ni sanggup "belakon" kutip sampah (ikut teori korang)

Jgn downgred org yg kutip sampah ni...keja mulia. Bukan dok opis ekon, tapi makan rezki org lain....

Lain-lain Komen

Quote Queenmastani 15-5-2019 03:18 PM
Boleh tak aku nk ot..

Tk suke dekat ray tu perasan bagus mcm dia je best kalau dgr cara dia bersembang dgn caller totally annoying nak2 kalau caller tu mcm poyo sket..org gemuk yg aku pnh kenal mostly perangai mcm ray ni maybe self esteem kurang so ini je cara derang nk rasa derang pon best jgk.. btw aku tk posa..
#donebodyshaming
Quote kiyudi 15-5-2019 04:18 PM
HRP2 bukan utk iklan/promo semata...

Quote RatuDunia94 15-5-2019 04:25 PM
Setakat sehari x payah gebang la.. cer try do it for living..
Quote fuyupoktek 15-5-2019 04:35 PM
Anip mmg buat challengr buat keja bert ni tiap ramdhan laaa.... Last year dia meniaga param xsilap

Smoga anip dpt wife solehah aminn
Quote munchkin 15-5-2019 04:37 PM
Respeklah  walau sejam ke 1/2 jam ke aku respek. Lori lalu pun aku dah nak muntah. Nikan pulak pekerja tukang bersih sampah. Respek sama depa.
Quote hatikudus 15-5-2019 04:38 PM
Cit aku ingat dah tukar kerjaya
Quote chicozinn 15-5-2019 04:50 PM
RatuDunia94 replied at 15-5-2019 04:25 PM
Setakat sehari x payah gebang la.. cer try do it for living..

kalu aku pun xsanggup wat tu sbagai pekerjaan aku weyh..tapi pakcik aku keje kat SWM (cam Alam Flora tpi kat negeri Johor) bwak lori sampah smpai skang..
Quote Atata 15-5-2019 04:51 PM
Queenmastani replied at 15-5-2019 03:18 PM
Boleh tak aku nk ot..

Tk suke dekat ray tu perasan bagus mcm dia je best kalau dgr cara dia berse ...

Hahahaha bengong. Terhibur jap. Walaupun tak kenal sapa individu yg d sebut.
Quote chicozinn 15-5-2019 04:51 PM
fuyupoktek replied at 15-5-2019 04:35 PM
Anip mmg buat challengr buat keja bert ni tiap ramdhan laaa.... Last year dia meniaga param xsilap
...

ex wife dia tu knape?tapi meollss tau ex wife dia very sosial punya pompuan..
Quote ikanmasin 15-5-2019 05:06 PM
akk hormat kat pekerja2 yg tkg bersih sampah ni
tkg sapu sampah tanpa mereka2 ni tak tau lah
apa jadi.
Quote DeeHanania 15-5-2019 06:47 PM
Dapat pengalaman baru
Sekurang2 yer kita menghargai tugas yg diaorg buat
Ambil sampah setiap hari
Quote nisako 15-5-2019 06:52 PM
tu dia.......
Quote aechae 15-5-2019 07:08 PM
Klu dgn cra ni mengajar dia utk lbih jd lbih baik dlm hdup so, tahniah utk dia lah...
Quote sleepandream 15-5-2019 08:26 PM
alahai orang tunjuk buat baik pun ada jugak yang nak mengata suruh orang tu buat keje for a lifetime...
Quote Jorja 15-5-2019 08:32 PM
Bila la masyarakt Kita ni nak btul2 recycle. Buang sampah pun campur campur lagi
Quote putericahaya999 15-5-2019 08:33 PM
Bukan puasa pun i tak sanggup
Quote EvieWanKenobi 15-5-2019 08:54 PM
boleh ye apply kerja macam ni
on temp basis..
Quote epullipan 15-5-2019 08:59 PM
Pernah keja kutip sampah ni lepas SPM cari duit sket.Bangun pagi pagi tak mandi terus pergi keja.naik belakang lori campak sampah kat Tong belakang.Sebelum Tengahari da siap..tapi yang tak bestnya masa buat keja ni orang tengok kita macam hina sangat keja ni.especially kaum Cxxx.
Quote idakamaruddin 15-5-2019 09:05 PM
fuyupoktek: Anip mmg buat challengr buat keja bert ni tiap ramdhan laaa.... Last year dia meniaga param xsilapSmoga anip dpt wife solehah aminn


dia dh cerai ngn katy tu ke? why ek? kemain bini dia dulu bff ngn bini pelawak lain outing bagai.. ujung2 cerai hmm

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081804s Gzip On
To Top