Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Sarah Hildebrand Pegang Anjing, 'Ustaz' Dan 'Ustazah' Berdebat Di Ruangan Komen

15-5-2019 11:11 AM|Oleh: Saiful| Komen: 79

Artis dengan anjing. Dah banyak kali benda ni terjadi tapi masih ada lagi artis yang dilihat sengaja nak timbulkan kontroversi.

Kali ini pelakon Sarah Hildebrand jadi sasaran kecaman dan makian gara-gara dia bergambar sambil memegang haiwan tersebut.


Kapsyennya, "Don't be cruel to animals. No matter what, they are still God's creation."

Ya, ramai yang faham anjing juga adalah ciptaan Tuhan, tapi yang tak fahamnya kenapa perlu pegang kalau tak ada keperluan?

Tak belajar hukum agamakah soal mereka.

Foto: IG
Di ruangan komen muncullah 'ustaz' dan 'ustazah' yang masing-masing ada pendapat mereka yang tersendiri.

Boleh baca komen-komen di sini.


Rasanya kalau benda yang boleh menimbulkan fitnah eloklah jangan dimuat naik di media sosial. 

Bukan apa, lagi banyak buruk dari baiknya. Betul tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 79
Komen

Previous : Aksi Manja Mawar Rashid Dan Suami Buat Ramai Meluat

Next       : Neelofa 'Bekap' Adiknya, Ameera Khan Pegang Tangan Dengan Kekasih Baru

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 18-5-2019 01:39 PM
Boleh pegang  dengan sebab sesuatu yang murni .

lepas tu samak lah .

Lain-lain Komen

Quote Kurex 15-5-2019 11:14 AM
Who are youssss
Quote EvieWanKenobi 15-5-2019 11:32 AM
cantik tapi..
Quote Asdan 15-5-2019 11:40 AM

tanya sikit,
kenapa bila pegang anjing, ada yg tulis "Don't be cruel to animals." ?

adakah mereka jenis memang tak makan ikan & daging animal ?
Quote beatgirlX 15-5-2019 11:42 AM
Hmmm..pegang tu dibolehkan tp betullah..gambar yg.mengundang kalau blh jgn la diupload
Quote cikatilia 15-5-2019 11:44 AM
i x pegang anjing ye

but i feed them
letak makanan lari lintang pukang takut dia follow

kalau xcruel xsemestinya kena belai
Quote tagas 15-5-2019 11:47 AM
Saje nak mengundang makian
Quote prettyuglybabe 15-5-2019 11:49 AM
nyampah aku dont be cruel to animal bagai..
nampak strays takde pun nak bagi makan..
nampak binatang terdampar tengah jalan takde pun nak bantu alihkan..
semua buat buta je..
yet acah-acah animal lover..
Quote BoongaKertas 15-5-2019 11:53 AM
cikatilia replied at 15-5-2019 03:44 AM
i x pegang anjing ye

but i feed them

agree with this. masa kecik iols trauma betul jatuh moto sbb anjing kejar. terbalik mcm nangka busuk. tp idoklah iols berdendam kesumat kan ngan anjing.
Quote Buritan 15-5-2019 11:53 AM
cikatilia replied at 15-5-2019 11:44 AM
i x pegang anjing ye

but i feed them

Sama cam aku.. sian tengok anjing tuu hari hari buat muke sedih pas tu cam berkurap pulak.. aku kesian jd aku tabur mknan kat luat pagar.. aku siap ckp jgn masuk laman rumah..
Quote cikatilia 15-5-2019 11:57 AM
prettyuglybabe replied at 15-5-2019 11:49 AM
nyampah aku dont be cruel to animal bagai..
nampak strays takde pun nak bagi makan..
nampak binata ...

owh puak mcm ni kdg2 bergambar aje dgn animals berkenaan..

of record terus eww ewww geli ewww
jauhkan ia dari ku

for the sake nak nampak murni dlm media social lah katakan..
Quote cikatilia 15-5-2019 11:59 AM
BoongaKertas replied at 15-5-2019 11:53 AM
agree with this. masa kecik iols trauma betul jatuh moto sbb anjing kejar. terbalik mcm nangka bus ...

kan?

as long as dia x kacau kita kita x kacau dia
aman2 aje kan teruskan kehidupan

xyah nak cruel2 la etc
ngada je lah
Quote cikatilia 15-5-2019 12:00 PM
Buritan replied at 15-5-2019 11:53 AM
Sama cam aku.. sian tengok anjing tuu hari hari buat muke sedih pas tu cam berkurap pulak.. aku ke ...

aku siap mintak dog food dekat pak gad opis
(opis ada supply dog food utk anjing yg jaga opis)

so bole la letak kibbles tu.. flavour lamb ok
Quote BoongaKertas 15-5-2019 12:01 PM
cikatilia replied at 15-5-2019 03:59 AM
kan?

as long as dia x kacau kita kita x kacau dia

now dah jadi mcm fitnah kat agama plak kan? sheols public figure. patut kena fikir lebih sikit sebelum posting.
Quote abadi84 15-5-2019 12:07 PM
cikatilia replied at 15-5-2019 11:44 AM
i x pegang anjing ye

but i feed them

Aah. I pun ok with dog. Ai tahu anjing jiran ai pun ade tolong juga tgk2 rumah ai. Tp tak ade nak pegang bagai.
Quote RatuDunia94 15-5-2019 12:07 PM
Ayam, ikan, lembu ko x rssa cruel plak g makan..
Quote cikatilia 15-5-2019 12:08 PM
BoongaKertas replied at 15-5-2019 12:01 PM
now dah jadi mcm fitnah kat agama plak kan? sheols public figure. patut kena fikir lebih sikit seb ...

zaman skang
post etc baru menyesal

hidup mcm kena byk like baru aman

Quote lee_sakura 15-5-2019 12:09 PM
mungkin sarah ni tak habis sekolah so tak tahu hukum hakam agama, so disekolahkan la oleh netizen
Quote ieja_k 15-5-2019 12:10 PM
acah-acah animal lover je ni......
Quote cikatilia 15-5-2019 12:12 PM
abadi84 replied at 15-5-2019 12:07 PM
Aah. I pun ok with dog. Ai tahu anjing jiran ai pun ade tolong juga tgk2 rumah ai. Tp tak ade nak  ...

eh son-o-gong

kalau tau anjing tu ganas
kita elak kan
lalu jauh2 slow2 kan
xde la nak tendang masa dia tido pon

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044108s Gzip On
To Top