Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Britney Spears Dakwa Ayah Paksa Makan Ubat, Masuk Pusat Rawatan Mental

15-5-2019 12:02 PM|Oleh: Sang_Pencinta| Komen: 9

Kisah Britney Spears dan ayahnya semakin panas apabila Britney telah menfailkan satu permohonan di mahkamah untuk dilepaskan di bawah penjagaan ayahnya.

Dalam perbicaraan tertutup di mahkamah Los Angeles minggu lalu, Britney memohon agar perintah mahkamah terdahulu pada tahun 2008 yang memberikan kuasa kepada ayahnya untuk membuat semua keputusan bagi pihaknya perlu dibatalkan.


Kredit foto: Carian Google
Britney memberitahu mahkamah bahawa ayahnya memaksa dia untuk makan ubat dan memasuki sebuah pusat rawatan mental tanpa kerelaannya. 

Penyanyi berusia 37 tahun itu mendakwa ayahnya, Jamie Spears, 66, terus-terusan memaksanya memakan ubat walaupun Britney tidak mahu lagi meneruskan rawatan yang diberikan doktor kerana dikatakan tidak berkesan.


Kredit foto: Carian Google
Kenyataan Britney itu disokong oleh ibunya, Lynne Spears, 64, yang telah bercerai dengan Jamie beberapa tahun dahulu. Selesai memberikan kenyataan kepada hakim, Britney terus meluru keluar dari mahkamah berkaki ayam dan disambut oleh sorakan peminatnya yang memegang sepanduk #FreeBritney.


Kredit foto: TMZ
Bagaimanapun menurut dakwaan ayahnya, ubat-ubatan yang diambil  oleh Britney selama ini berjaya memberikan kestabilan kepada hidup Britney tetapi dia kembali huru-hara selepas termakan pujuk rayu pihak tertentu untuk berhenti makan ubat dan menghasut Britney bahawa ayahnya hanya ingin membolot hartanya.


Melihat hidup Britney kembali goyah, Jamie telah memaksanya untuk memasuki sebuah pusat rawatan mental pada 3 April lalu tetapi hanya bertahan selama 30 hari. Britney mendakwa walaupun ayahnya diberikan mahkamah kuasa menentukan arah hidupnya tetapi ianya perlu mendapat persetujuannya terutamanya perihal ubat dan rawatan.


Kredit foto: TMZ
Lynne, yang bercerai dengan Jamie pada tahun 2002 pula menyokong semua tindak tanduk Britney. Mereka berpegangan tangan keluar daripada mahkamah. Menurut laporan, Lynne meminta mahkamah memindahkan kuasa penjagaan dan harta Britney ke tangannya bagaimanapun Britney pula tidak mahukan sebarang kuasa penjagaan kerana kini yakin mampu menjaga dirinya sendiri.

Menurut laporan People, mahkamah belum membuat keputusan atas permohonan Britney itu dan meminta penyanyi itu mendapat pengesahan mental daripada doktor pakar terlebih dahulu.


Kredit foto: Carian Google
Nampaknya sejarah kisah hidup Britney pada tahun 2008 akan kembali lagi jika tidak dirawat segera. Persoalannya, adakah Britney benar-benar sihat kini dan mampu membuat keputusan sendiri? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 9
Komen

Previous : Opick Bersyukur, Diberi Kepercayaan Simpan Seurat 'Rambut Nabi'

Next       : -

Komen Terbaru

Quote silentreaaders7 19-5-2019 04:50 PM
i feel sad for her.Speedy recovery

Lain-lain Komen

Quote Sang_Pencinta 15-5-2019 12:07 PM
Kesian, rasanya Britney akan kembali bermasalah sebab tak nak makan ubat
Quote electricopop 15-5-2019 12:55 PM
Hopefully she free from this conservatorship ni. If dia x bole kawal hidup sendiri, camne pulak bole g record albums, perform, touring bagai semua.
Quote azwanaliori 15-5-2019 01:01 PM
Dorg nk control duit britney..
Quote ikanmasin 15-5-2019 01:20 PM
nak lepas dr bapanya ..mak nya pl nak pgg..sian dia
Quote bulanbulat 15-5-2019 10:08 PM
Ada mentally ill patient had poor insight
Tak mau makan ubat. Dr akan work with family utk persuade, and if needed, paksa dia makan ubat
If malaysia gini la. X sure oversea camni ke tak. Kena tanya dr @ipes2
Quote ipes2 16-5-2019 12:52 AM
bulanbulat replied at 15-5-2019 10:08 PM
Ada mentally ill patient had poor insight
Tak mau makan ubat. Dr akan work with family utk persuad ...

terima kasih bulanbulat.

malangnya, tak boleh dipaksa untuk makan ubat2 tu.
boleh lah diadmit ke psychiatric hospital jika pesakit di section under Mental Health Act; tetapi untuk section ni, kena ada several criteria, paperworks dan signatures of 2 doctors at least. Ni jika pesakit tu di kira a major concern for tehmselves or others. masa tu, bolehlah intramuscular injections ke apa ke be given to the patients, esp jika ganas etc.
Quote CiliPadiSedap 16-5-2019 07:00 AM
Britney kenapa curang dengan budak umur 17 tahun? Xkasihan kan isteri ke?
Quote adeqo 18-5-2019 09:14 PM
Aku doakan yg terbaik utk dirinya. Masa dengar rumors tu aku igt tak betul.. tp byk da kuar bukti seakan2 betul bapak dia guna2 kan dia utk duit..

Aku menangis kot time dengar berita tu.. sangat sedih apa yg berlaku terhadap dia..

Tp aku mcm terfikir ada betulnya apa yg bapak dia buat.. sbb dia tak nak makan ubat..
setahu aku ubat mental ni kena makan seumur hidup utk stabilkan emosi dia..

Benda ni terjadi dekat mak sedara aku sendiri.. klau dia tak makan ubat.. mmg membahayakan.. always negative thinking, cakap sorang2, ketawa sorg2, suka ckp buruk pasal org, boros, tak percaya kat org,  n byk lagi laa.. boleh menangis kalau igt balik..

Aku harap my britney tak la sampai ke tahap tu..
she is my true inspiration. Love you no matter what my queen!

Love you forever n ever Britney!
Quote silentreaaders7 19-5-2019 04:50 PM
i feel sad for her.Speedy recovery

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043594s Gzip On
To Top