Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Macam Mana Mahu Berubah Kalau Belum Dapat Hidayah?' - Zizi Kirana

14-5-2019 09:50 AM|Oleh: top5complete | Komen: 27

Foto Google

Beberapa minggu lalu, penampilan Zizi Kirana memakai tudung rupanya hanya gimik semata-mata. Dia tidak kisah dengan pandangan sinis masyarakat mengenai imejnya yang seksi dan mengoda. 

"Siapa cakap saya tidak mahu berubah? Mungkin sekarang, saya belum dapat hidayah, tetapi kita tidak tahu akan datang. Siapa tahu, saya akan berubah apabila berkahwin dan mempunyai anak? Walaupun seksi, saya bukan wanita liar" katanya kepada BHOnline


Foto Google


Namun, Zizi Kirana mengaku dia mahu berubah menjadi seorang wanita solehah suatu hari nanti dengan menutup aurat serta mengenakan hijab. Tapi, belum tiba masanya lagi kerana dia belum lagi mendapat hidayah.

"Ia menjadi antara 14 syarat utama saya dalam mencari bakal suami. Tidak dinafikan, sukar untuk mencari lelaki yang pandai mengaji al-Quran ketika ini. Jika tidak pandai mengaji, awal lagi saya sudah tolak.

"Syarat lain, dia juga bukan kaki pusat hiburan dan pemabuk, selain bebas daripada anasir dadah. Saya tidak mahu terima lelaki seperti itu kerana ia menyebabkan rumah tangga kucar-kacir," ujarnya.

Beberapa hari lalu, Zizi telah hadir ke sebuah program lengkap bertudung hingga mendapat perhatian netizen yang berharap penampilannya akan berubah suatu hari nanti. Namun, Zizi hanya akan berubah apabila dia sudah mendapat keikhlasan terlebih dahulu. Bila agaknya tu?  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 27
Komen

Previous : Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

Next       : Aliff Aziz 'Kantoi' Lagi, Selfie Separuh Bogel Dengan Minah Rempit?

Komen Terbaru

Quote weezerfan 13-6-2019 07:47 AM
Asal x pakai tudung je terus kena cop sosial. Typical melayu melaya

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 14-5-2019 10:25 AM
Jgn bertudung kerana desakan org..
Quote slyfynx 14-5-2019 10:35 AM
Request nak husband baik2, but kene la berusaha jd baik jg supaya ko masuk list perempuan yang org nk buat bini. Bukan buat geli2
Quote mamaneesa 14-5-2019 10:37 AM
hidayah perlu dicari uolssss...duduk saja sambil tunggu hidayah takde maknanyeee
Quote cikatilia 14-5-2019 10:38 AM
what if ajal yg dtg dulu?
Quote yuki812 14-5-2019 10:51 AM
i doakan semua org akan berubah dan istiqamah ke arah kebaikan..
Quote MadameOnion 14-5-2019 11:25 AM
i pun jahil jugak..buas jugak..tapi i tak berani mati nak bg statement cenggini..takut allah jemput sebelum i dapat hidayah..
Quote bottombikini 14-5-2019 11:31 AM
camane rupa dia ni without lashes & mekap mate tu eh

Quote helicornia 14-5-2019 11:52 AM
adoiii bukan ko tak tau hukum nak tunggu hidayah apa lagi
Quote mieymiey 14-5-2019 01:46 PM
Siapa tahu, saya akan berubah apabila berkahwin dan mempunyai anak?


Semoga diberi kesempatan sis.
Semoga sempat kita semua merasai hidayah sebelum ajal datang
Quote makton 14-5-2019 01:49 PM
hidayah kena cari cik kakkk. bukan tunggu dia datang bergolek
Quote auza_chiyoko 14-5-2019 02:03 PM
insap2 la...pebetulkan diri dlu bfore nak dpt laki baik bagai....ious tgk dia ni ble bertudung slalu nampk cam izreen caras tu...
Quote MoFirdaus 14-5-2019 02:47 PM
bak kata Mr Kokom kalau nk cari hidayah jumpa Ustaz Ulama....hidayah xkan datang mcm tu...ada niat tuk berubah ke arah kebaikan
Quote umbut 14-5-2019 02:51 PM
Suka hati dialah.. sampai masa berubah lah.. che ta umur 40 baru bertudung tu pun eksen.. nenek salamiah pun x pki...
Quote hzln 14-5-2019 07:44 PM
Harap sesapa yg nama hidayah gi jumpa dia esok...sian dia tunggu hidayah tak datang2
Quote monsterwife 14-5-2019 08:17 PM
Sorry x kenal ppuan ni
Quote lee_sakura 14-5-2019 09:53 PM
ni kira nk salah tuhan sbb tak bg hidayah ke mcm mana
Quote wirazam 14-5-2019 10:28 PM
gambar first..pompuan yg tgh2 tu lawa..
Quote SherryZass 14-5-2019 10:37 PM
Jodoh cerminan diri sendiri, macam mana kita gitu jelah jodohnya. Lagi satu, hidayah perlu dicari. Sama juga konsepnya seperti rezeki, ianya tak datang bergolek tiba2 depan mata tanpa kita berusaha. Moga Allah gerakkan hatimu untuk berubah dalam bulan Ramadan ni
Quote Acikgomen 14-5-2019 10:37 PM
mamaneesa replied at 14-5-2019 10:37 AM
hidayah perlu dicari uolssss...duduk saja sambil tunggu hidayah takde maknanyeee

Dia hengat mcm tgh berator tunggu lrt kat masjid jamek tu kot
OK ok hidayah datang, sempat grab ke takkkk
Alamak telepas la
OK kemas kan barisan sambil layan henpon

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121172s Gzip On
To Top