Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Untuk Pondan Pakai Ke Ni?"- Baju Melayu Pak Nil Jual Dikutuk Kaw Kaw

10-5-2019 12:10 PM|Oleh: Saiful| Komen: 104

Foto: IG
Baju Melayu hasil rekaan bersama Datuk Aznil Nawawi dengan pereka fesyen Razman Razmi diketawakan dan dijadikan bahan ejekan.

Sampingnya yang direka sama warna dengan warna baju Melayu itu sendiri kelihatan tak sesuai. Ada yang kata ianya nampak macam pondan.

Habis kena kutuk tapi Aznil kata ia diinspirasikan dari gaya yang pernah diketengahkan Sudirman.



???Bagaimanapun sebenarnya apa yang saya hendak jual adalah baju Melayu itu sendiri dan seluar. Disebabkan saya mempunyai impian untuk meneruskan legasi baju Melayu ala Allahyarham Sudirman saya tambahkan samping daripada kain dan warna sedondon baju.

???Ia adalah sebahagian daripada aksesori. Terpulang kepada umum untuk memakai aksesori yang disediakan atau tidak,??? katanya kepada Harian Metro.


Tambahnya lagi, ???Pemakaian baju Melayu yang saya hasilkan ini dengan samping sedondon disediakan mungkin eksklusif bagi orang tertentu seperti selebriti atau mereka yang mahu nampak berbeza pada hari raya. Aksesori seperti samping sedondon dan bengkung ini juga diberi percuma dan tidak masuk dalam kos."



Macam mana, ada yang nak beli tak untuk raya nanti? Mesti meletop! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 104
Komen

Previous : "Kaki Tangan Tu Pasaipa, Ikut Mazhab Mana Ni?" - Cara Solat Anak Nora Danish Ditegur

Next       : Bekas Isteri Hafiz Hamidun, Joy Revfa Bercinta Dengan Da'i Syed?

Komen Terbaru

Quote rayray28 19-5-2019 06:41 PM
Dia ni nampak betul trying xmau kelihatan tua nk lak bila dia pakai suar jenis skinny .kawan2 seangkatan umur ramai yg dh biarkan je uban naik di kepala dan gaya pn lebih matang..or maybe juga rambut dia sejenis x tumbuh uban iols berhusnuzon jelah

Lain-lain Komen

Quote Lavender_Violet 10-5-2019 12:23 PM
Mudanya ko Pak Nil dalam gambo yg last tu
BTW, nampk ok jugak tapi sesuai utk org muda lah kot, utk org umo mcm chuols Pak Nil, sangat lah tak sesuai
Quote mieymiey 10-5-2019 12:27 PM
Kalau pakai dengan samping tu, okay la.
Kalau tak, hodoh.
Quote unguaurora 10-5-2019 12:30 PM
Edited by unguaurora at 10-5-2019 12:31 PM

Nama pereka seakan2 rizman ruzaini logo pun 99% sama
Quote imanda 10-5-2019 12:36 PM
huduh yakmat
Quote AbukRokok 10-5-2019 12:38 PM
perut kalau dah boroi...kau pakai bengkung pun terburai jugak la Hanat
Quote buapakperut 10-5-2019 12:38 PM
bebudak tu pakai tak nampak cam pondan sangat. bila sampai ke tuknil dah macam captain Shakespeare
Quote jfq 10-5-2019 12:39 PM
Tolongla jgn improvise baju melayu ni
Aku prefer yg klasik aje
Yg moderen2 ni boleh jalan
Quote bellaamsar 10-5-2019 12:42 PM
unguaurora replied at 10-5-2019 12:30 PM
Nama pereka seakan2 rizman ruzaini  logo pun 99% sama

Betul la u olz. Tumpang glamer ke ape
Quote harkktuih 10-5-2019 12:47 PM
Asal nak raya tetiba memasing jd designer baju melayu..
Quote nordin84 10-5-2019 12:52 PM
iols baca mana ntah..inspirasi dr baju melayu arwah sudirman..pasal tu sampin sama kaler dgn baju
Quote messymimi 10-5-2019 12:54 PM
bila semua benda nk di improvised huduh sgt...samping songket dh cukup indah dh..hensem ape..ni x, nk jgk mcm baju gegirl..di olah sana sini
Quote Mfzg89 10-5-2019 01:00 PM
pebende ni...baik pakai kurta je..xyah nk evolusi sgt baju melayu..cekak musang & johor dah dah cukup smart dah...
Quote September14 10-5-2019 01:05 PM
Sampin tu je kn yg huduh? Bju tu normal je cutting pun besar mcm original bju mlyu... cuma kain tu jelah nmpk murah. Iol prefer bju mlyu guna kain cotton
Quote Skuau 10-5-2019 01:08 PM
jfq replied at 10-5-2019 12:39 PM
Tolongla jgn improvise baju melayu ni
Aku prefer yg klasik aje
Yg moderen2 ni boleh jalan

ok la tu..takat ni lum lg dibuat ala angkasawan(x tau camner).
Quote ell2026 10-5-2019 01:11 PM
nordin84 replied at 10-5-2019 12:52 PM
iols baca mana ntah..inspirasi dr baju melayu arwah sudirman..pasal tu sampin sama kaler dgn baju

ada kat ig paknil...dia mention inspire arwah sudirman...iols pon ok je design ni..xdela teruk mcm yg bbnu skrg design...lgpun dia mention ada bg sampin songket sekali..so ada 2 sampin la
Quote suiskipas 10-5-2019 01:15 PM
Aku x nampak pon mcm pondan. Ok je. Lain org lain citarasa. Nampak normal je baju melayunye
Quote HannahMontana 10-5-2019 01:22 PM
Ala-ala Scottish ...muahahahaahha
Quote 7doors 10-5-2019 01:27 PM
Ok jah design ni..tapi sampin tu x rasa mcm labuh sangat ke? Much better klu slightly above knee
Quote blue^panther 10-5-2019 01:28 PM
unguaurora replied at 10-5-2019 12:30 PM
Nama pereka seakan2 rizman ruzaini  logo pun 99% sama

Meols pon lama dah perasan, ni sejenis pereka takde identiti....tiru logo dgn nama orang, pastu jual mur mur, kalau kau tiru rizalman dah lama kena lahar ni...

Lihat semua komen(104)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043556s Gzip On
To Top