Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Done Claim...!"- Watak Jahat Avengers, Thanos Sebenarnya Milik Indonesia

Oleh: intan|8-5-2019 11:38 AM Komen: 15
Filem Avengers : End Game yang masih ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia telah berjaya mendapat kutipan tertinggi dan sedang bersaing dengan filem Avatar yang masih lagi merangkul hasil kutipan paling tertinggi dalam sejarah.

Bagi yang belum menyaksikan filem ini, segeralah ke pawagam kerana ramai sudah menyebarkan 'spoiler' di media sosial. Lagipula, pengarah serta pelakon filem itu sendiri telah membocorkan plot cerita tersebut kepada orang awam. Dalam Avengers : End Game kali ini, watak jahat masih lagi tertumpu kepada Thanos serta konco-konconya. 

Namun, kecoh pula di media sosial apabila rakyat Indonesia mengatakan Thanos sebenarnya berasal dari Palembang, Indonesia. Gittu kau claim!

Keratan artikel dan video yang dihasilkan oleh media hiburan Indonesia itu telah diulang kicau di media sosial Twitter hampir 16 ribu kali. Rakyat Malaysia rata-rata terhibur kerana sebelum ini pun, Indonesia juga mendakwa beberapa ciptaan seperti watak Upin Ipin dan lagu Negaraku adalah milik mereka. Layankan je..




Rupa-rupanya, memang benar Thanos berasal dari Indonesia. Tapi wajahnya agak lain sikit.


Benda boleh claim,buat apa nak biar? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kaklong32 9-5-2019 02:49 PM
hambek la hambekkk

Lain-lain Komen

Quote iznanaziz 8-5-2019 11:54 AM

kebetulan, namanya serupa
Quote Kurex 8-5-2019 12:05 PM
Yindon yindia dan claim berpisah tiada.
Quote Artemesiaa 8-5-2019 12:39 PM
Asal nama kebetulan sama je gigih nak claim
Quote Levespa 8-5-2019 01:32 PM
laa ni gurauan je la..
Quote haryatie 8-5-2019 01:57 PM
sengallllllllll
Quote gigahertz 8-5-2019 02:07 PM
betul ke istana balqis yang di bawa oleh Orang nabi sulaiman asalnya dari Indonesia?
Quote rosasen 8-5-2019 02:15 PM
kahkahkahkah
Quote makton 8-5-2019 02:20 PM
nak claim, claim je laa.. aku tak rugi apa pun
Quote CARI-MAMS 8-5-2019 03:02 PM
lawak betul la
Quote EvieWanKenobi 8-5-2019 03:06 PM
bila dah dikenali baru sibuk nak claim..
Quote ninjago 8-5-2019 05:23 PM
bhahahahhahahhahahahahahhahahh
Quote Foxey 8-5-2019 05:56 PM
Spelling beza sikit je eh, nama sama
Quote seramado 9-5-2019 04:54 AM
Hahaha bodo je
Quote chinta89 9-5-2019 02:47 PM
INdoN NegarA CLAIM
Quote kaklong32 9-5-2019 02:49 PM
hambek la hambekkk

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.807363s Gzip On
To Top