Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

Pakai Sepit Rambut Di Tudung, Trend Baru Raya Hijabista Tahun Ini! Letup Ke Tidak?

Oleh: intan|8-5-2019 10:38 AM Komen: 24
Walaupun Ramadan baru sahaja beberapa hari disambut Muslim di seluruh dunia, nampaknya hijabsta sudah merangka trend terbaru gaya tudung untuk digayakan pada lebaran tahuun ini. Pakai sepit rambut di tudung, bunyi macam pelik kan?



Walaupun pada awalnya nampak janggal kerana secara normalnya, sepit rambut terletak di rambut dan bukan di tudung. Beberapa selebriti terkenal dan penata hijab popular seperti Datin Vivy Yusof, Sarah Suhairi dan Didiyana Ehsan dilihat menggayakan trend terbaru ini. 

Sebenarnya, trend ini pernah tular tidak lama dahulu, tetapi dengan kemajuan media sosial sekarang, nampak macam ianya menjadi poular kembali.


On ke tak on?



Wah, comel juga ya!







Ramai netizen menyatakan pendapat masing-masing mengenai trend ini. 



Mungkin trend ini inspirasikan daripada watak Yaya Boboyboi. Macam sama saja, kan? 



Jadi, amacam? On ke tak on?CARI
Sumber : Hijabista.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 28-6-2019 05:45 PM
Apa tujuan pakai tudung? Kihkihkih

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 8-5-2019 10:40 AM
Apa function nya??
Quote Nonones 8-5-2019 10:49 AM

Hearing problem method solved!
Quote nazzse 8-5-2019 11:08 AM
Vivy did ot again!! Kalih kecaman dia ni..idola bbnu
Bbnu sure akan follow punya
Boleh cuci mata tengok handbag baru sheols hasil jual penyepit raya ni
Quote lyza2474 8-5-2019 11:19 AM
sadisnyaaa
Quote arm_band 8-5-2019 11:25 AM
ooo ye la tu,  inspirasi dari yaya. tapi katun tu je yang pakai elok
Quote umbut 8-5-2019 11:25 AM
Muka comel leh ler.. muka gemuk kepam cam akak parking kena lempang haritu jgn yek
Quote iznanaziz 8-5-2019 11:49 AM
umbut replied at 8-5-2019 11:25 AM
Muka comel leh ler.. muka gemuk kepam cam akak parking kena lempang haritu jgn yek

tak tahu cita pasal akak parking kena lempang...
Quote Artemesiaa 8-5-2019 12:42 PM
Lebih kepada fashion recycle dari zaman dulu.  
Quote adik_aza 8-5-2019 12:49 PM
umbut replied at 8-5-2019 11:25 AM
Muka comel leh ler.. muka gemuk kepam cam akak parking kena lempang haritu jgn yek

hahahh baru nak komen camnih gak..
Quote buapakperut 8-5-2019 01:20 PM
yang dulu tudung lycra ada penyepit ada diamond tu pun iols geli tengoks. ni dah kenapa, kalau acik2 pakai lagila kelako
Quote pakderis 8-5-2019 01:20 PM
macam yaya boboi gitu
Quote ajuwa 8-5-2019 02:08 PM
zaman pakai penyepit rambut dekat tudung pernah ada do sebab aku pernah buat time 2013 lol
Quote MadameOnion 8-5-2019 02:19 PM
yang vivy pakai nampak elok pulak..scroll gambo bawah2 nampak cam bohsia tanah seberang je
Quote uda 8-5-2019 03:31 PM
ajuwa replied at 8-5-2019 02:08 PM
zaman pakai penyepit rambut dekat tudung pernah ada do sebab aku pernah buat time 2013 lol

Betul tu!
I pun masih ada sepit2 tu. rasanya sepit ni bermula daripada Indon. I gi bandung and tenguk orang2 kat sana pakai sepit rambut kat tudung
Quote makton 8-5-2019 03:35 PM
tgk org lain pakai mgkin cantik. tp klu aku pakai, hmm mau tak kuar rumah pegi beraya. segannnn
Quote rayray28 8-5-2019 04:11 PM
ajuwa replied at 8-5-2019 02:08 PM
zaman pakai penyepit rambut dekat tudung pernah ada do sebab aku pernah buat time 2013 lol

Iols pn tp buat zaman 2011 xde anak lg time tu hahahah..fungsi dia lepas lilit tdg sepit je ke tepi x payah pakai pin
Quote ninjago 8-5-2019 05:19 PM
nape pakai camtu?? tak lawa kot buh sepit kt tudung
Quote Foxey 8-5-2019 05:59 PM
Dah pakai tudung nak pakai sepit rambut lagi. Tak minat nak pakai camni
Quote hasniey 9-5-2019 11:03 AM
Eh dulu2 bukan dh trend ke
2011/2012 cmtu.xde lah lma sgt
Igt lg dulu2 ai beli sbb pkai shawl.mcm2 jenis
Kiut2 je.skrg pakai bwl beli pin biasa je

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093131s Gzip On
To Top