Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

5 Promosi Hebat Francais Makanan Sepanjang Ramadan Ini Yang Perlu Anda Rebut!

Oleh: M. Manis|8-5-2019 11:47 AM Komen: 8
Bulan Ramadan memang bulan yang mulia. Bukan sahaja mengajar umat Islam menahan lapar dan dahaga, tetapi juga sebagai latihan mengajar kita menjadi lebih sabar, bersyukur dan memahami kesusahan orang lain.

Bersempena dengan sambutan bulan yang mulia ini, ada beberapa restoran makanan segera yang mengambil bahagian menyediakan tawaran promosi hebat sepanjang Ramadan.



1. McDonald's

McDonalds menyediakan hampir 30 jenis menu yang boleh dibeli dengan harga yang murah dan berpatutan. Potongan sehingga RM8+ boleh didapati dengan memuat turun aplikasi McDonalds pada telefon bimbit anda. Namun, perlulah diingatkan untuk sekali tempahan, anda hanya dibenarkan untuk menebus satu baucar sahaja. Jadi pilih dengan tepat. Jangan menyesal pula.


2. Marrybrown

Restoran makanan segera ini turut tidak ketinggalan menawarkan harga kombo untuk hidangan keluarga. Dengan hanya RM47, anda boleh dapat lapan ketul ayam, dua kentang goreng bersaiz besar, sebotol air Fanta Strawberi 1.5L dan enam biji kurma. Kalau ada rancangan nak bawa keluarga makan sedap-sedap, bolehlah ke Marrybrown.



3. Tealive

Tahukah anda Tealive sekali lagi melakukan kolaborasi dengan e-dompet Touch 'n Go dengan penawaran harga satu cawan air hanya Rm2.50 sekiranya pembelian dilakukan dengan menggunakan e-dompet Touch 'n Go? Jimat banyak kan? Kalau lepas tarawih, agak-agak mengidam air boba Tealive bolehlah dapatkan dengan harga promosi tersebut. Berbaloi dan jimat.



4. KFC

Dengan kerjasama syarikat e-dompet Boost, anda boleh dapat pulangan wang (cashback) sehingga RM5 jika melakukan pembayaran pembelian dengan aplikasi Boost. Mudah sahaja, muat turun aplikasi Boost, tambah nilai e-dompet Boost anda dan lakukan pembayaran di KFC. Tak perlu lagi bawa wang tunai banyak-banyak.


5. Nandos

Dengan hanya RM29.90 anda boleh nikmati satu set hidangan Nandos. Tapi tawaran ini hanya sah untuk dine-in dan walk-in sahaja tau. Tempahan dengan menggunakan telefon tidaklah dibenarkan. Semasa menampah, anda diminta untuk bayar harga makanan dan datang 30 min sebelum waktu berbuka.


Meriahkan sambutan Ramadan kali ini dengan tawaran diskaun hebat sepanjang bulan Ramadan. Agak-agak sudah bosan dengan makanan di bazar, bolehlah pergi ke restoran-restoran ini untuk ubah selera. Memang jimat dengan diskaun yang mereka tawarkan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rosasen 9-5-2019 07:37 AM
Meiizu replied at 8-5-2019 02:27 PM
ai pun rasa nandos set tu mahal....normal lunch set yg hampir sama mcm tu baru rm16.90, ada ayam+n ...

agaknya RM9.90 tu...hahaha

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 8-5-2019 12:46 PM
Tiap tahun pasti rangkaian restaurant makanan segera rajin buat promosi makanan seperti ini
Quote CARI-MAMS 8-5-2019 01:06 PM
hahah harus buat sbb pengguna melayu ramai
Quote rosasen 8-5-2019 02:12 PM
mahalnye set nandos tu
Quote Meiizu 8-5-2019 02:27 PM
Edited by Meiizu at 8-5-2019 02:29 PM

ai pun rasa nandos set tu mahal....normal lunch set yg hampir sama mcm tu baru rm16.90, ada ayam+nasi+lemon tea ice (air boleh pilih)... takkan lah tambah perri soup & fries dah jadi m29!!!!
Quote buapakperut 8-5-2019 06:16 PM
nak dine in kat nandos n kfc time ramadan kat tmpt iols memang fulk house, sepanjang ramadan penuh dengan ca ya nun alip hokey .. time berbuka hokeh... puhlezz la... iols minum air beli kat watson
Quote hyie 8-5-2019 07:14 PM
iols baru je beli tealive tadi tapi yang sedihnya kedai tu tak guna touch n go haha...sabo je la
Quote seramado 9-5-2019 04:53 AM
Sdpnya tealive kan
Quote rosasen 9-5-2019 07:37 AM
Meiizu replied at 8-5-2019 02:27 PM
ai pun rasa nandos set tu mahal....normal lunch set yg hampir sama mcm tu baru rm16.90, ada ayam+n ...

agaknya RM9.90 tu...hahaha

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083096s Gzip On
To Top