Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

'Dah Tengah Hari, Saya Masih Bertahan' - Alvin Chong Cuba Puasa Penuh

Oleh: LilRose|6-5-2019 02:15 PM Komen: 34
Kredit foto: IG Alvin Chong

Dikelilingi ramai kawan beragama Islam membuatkan pelakon Alvin Chong cuba untuk berpuasa dan berkongsi pengalamannya itu menerusi Instastory.

Dalam perkongsiannya itu, Alvin mengakui dia tidak sedar stok makanannya untuk bersahur agak terhad, jadi dia sekadar menikmati sebiji pisang, tiga biji kurma, timun, yogurt dan sedikit kekacang.

"Sekarang jam 3.41 pagi dan saya tidak boleh tidur. Hari ini merupakan hari pertama Ramadan buat semua rakan Muslim saya.

"Memandangkan saya tidak boleh tidur, jadi saya nak mencuba untuk bersahur," ujarnya.



Menurut Alvin, dia cuba berpuasa kerana ada ramai kawan Muslim yang berpuasa, malah dia sempat menjelaskan serba sedikit mengenai bulan puasa seperti waktu sahur dan berbuka.



Sekitar jam 12 tengah hari tadi, Alvin teruja memaklumkan dia masih bertahan tanpa makanan dan minuman.



Wah, mampu ke Alvin nak bertahan hingga waktu berbuka dengan jadualnya yang sibuk? Adakah Alvin akan mencuba untuk berpuasa lagi di hari mendatang atau hari ini saja dia mampu melakukannya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nordin84 8-5-2019 09:20 AM
pencintaABC replied at 8-5-2019 05:31 AM
Bagi iols Sean JLE retis Cina paling helok walaupun cam cringey siket IG beliau

heols kalau helok sikit grooming mmg hensem chuols..ni dgn terkinja2 rmbut mcm rope..tu yg kureng

Lain-lain Komen

Quote Kurex 6-5-2019 02:23 PM
Harap dah buang kulop.
Quote supernaturalee 6-5-2019 02:30 PM
Kurex replied at 6-5-2019 02:23 PM
Harap dah buang kulop.

buang kulop dari tukang komen bernama kurex




Quote nuryakmal 6-5-2019 02:58 PM
non muslim gigih tahan puasa, muslim gigih cari port nak buka awal
Quote leyassi 6-5-2019 03:03 PM
semoga dapat hidayah ye oppa alvin.
Quote helicornia 6-5-2019 03:46 PM
good try alvin.we support u
Quote ikanmasin 6-5-2019 04:19 PM
ok lah
Quote Zeatyisaac 6-5-2019 04:45 PM
nuryakmal replied at 6-5-2019 02:58 PM
non muslim gigih tahan puasa, muslim gigih cari port nak buka awal

Seronok sebenatnya berpuasa. My non Muslim friends lagi teruja nak berpuasa. Masa untuk meringankan beban perut dan seronok nikmat berbuka. Ada yang puasa penuh sepanjang Ramadan dengan alasan, I can do better than you. Macam2.
Quote hyie 6-5-2019 05:57 PM
Zeatyisaac replied at 6-5-2019 04:45 PM
Seronok sebenatnya berpuasa. My non Muslim friends lagi teruja nak berpuasa. Masa untuk meringanka ...

paling takleh blah yang non muslim pompuan pastu gigih puasa sebulan complete hokeh padehal yang muslim pon ada cutinya contoh terbaik soo winci..hehe...tak tau la sheols puasa ke tak taun ni...last year sheols macam bz, tapi tetap buat puasa 6 ye...korang hade
Quote kakanne 6-5-2019 06:26 PM
nak puasa boleh.tp jgn nyemak kat param. rimas oo
Quote Mary_jane 6-5-2019 10:21 PM
Seronoknya puasa ni bila berbuka. Dan mengenang orang yang tak bernasib baik, makan pun bercatu. Good job alvin.
Quote harkktuih 6-5-2019 10:24 PM
Iols x heran non muslim yg cuba berpuasa gak.. Tapi iols lagi heran ummat muslim umo dah lanjut masih up status harap2 dpt puasa penuh tahun ni..
Quote nordin84 6-5-2019 11:44 PM
sejak intermittant fasting glamer as one of diet tools ni,rmi da non muslim cube pose..harap oppa alvim da sunat mcm sean lje
Quote Rainora 6-5-2019 11:52 PM
Keep it up Alvin...
Quote EvieWanKenobi 7-5-2019 09:06 AM
woww.. semoga berjaya puasa penuh..
Quote haryatie 7-5-2019 09:20 AM
harkktuih replied at 6-5-2019 10:24 PM
Iols x heran non muslim yg cuba berpuasa gak.. Tapi iols lagi heran ummat muslim umo dah lanjut masi ...

dia harap bulan puasa tu dia x period kut
dpt la posa penuh
Quote buragazz 7-5-2019 09:25 AM
Ko punya hanya tu macam makan tgh hari.. Pisang Kurma Timun Yogurt Kekacang...
Quote budaktua 7-5-2019 09:28 AM
ooo..sori..
aku ingt alvin yg buat blue filem dgn kwn dia dulu tu...
Quote laksmanabentan 7-5-2019 09:37 AM
dia puasa penuh tak semalam tuh?
Quote harkktuih 7-5-2019 01:45 PM
haryatie replied at 7-5-2019 09:20 AM
dia harap bulan puasa tu dia x period kut  
dpt la posa penuh

Itu yg pompuan kita paham la.. Ni jantan..

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.133192s Gzip On
To Top