Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Ramadan Syawal Lihat artikel

"Fenomena Done, Bermulalah 30 Hari Episod Riak" - Kenapa Kecam Gambar Nora Danish Solat Tarawih?

Oleh: LilRose|6-5-2019 12:11 PM Komen: 104
Kredit foto: IG Nora Danish

Baru malam pertama Ramadan, nampaknya persatuan makcik bawang tidak menunjukkan tanda untuk mengurangkan aktiviti mengupas bawang.

Berbondong-bondong netizen melayari Facebook hanya untuk menghentam Nora Danish kerana sekeping gambar menunaikan solat Tarawih pertama bersama keluarga yang dikongsi sebuah portal hiburan.


Kredit foto: IG Nora Danish

Netizen menyifatkan ia sebagai fenomena 'Done' di mana ramai pengguna laman sosial cenderung memuat naik segala aktiviti di bulan Ramadan.



Gambar itu pada asalnya dimuat naik Nora di laman Instagramnya dipercayai bertujuan untuk mempromosikan jenama telekung yang disarungkannya.



Namun, tetap orang ramai tidak berpuas hati dan menyifatkan Nora sebagai riak serta tidak menghormati suami kerana menayangkan kecantikan untuk tatapan umum.



Bagaimanapun, ramai juga netizen kecewa dengan sikap segelintir masyarakat yang tidak mengurangkan aktiviti membawang di bulan puasa.


Kredit foto: FB Rotikaya

Malam pertama Ramadan dah mendengki dan penuh dengan aura negatif. Macam mana dengan baki hari seterusnya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 104
Komen

Anda Mungkin Meminati

Elak Berbuka Puasa Dalam Kereta, Jom Ikut Tip Daripada Waze Ini
Balik Dari Tabika, Tubuh Anak Penuh Kesan Gigitan
Meghan Markle Dah Selamat Bersalin?
6 Lelaki Bergilir-gilir 'Ratah' 2 Pelajar
Pedofilia Kenyang Sebulan 'Makan' Budak 8 Tahun
Bila Pasangan Sama 'Weng', Maka Terhasillah Video Praperkahwinan Tema Avengers Endgame!
Hijjaz Mempertaruhkan Lagu Nasyid Dengan Suntikan Irama Rap
Batalkah Puasa Kalau Cabut Gigi? Mufti Wilayah Persekutuan Jawab Kemusykilan
Persoalan Warna Baju Melayu Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Umum Tarikh Puasa 2019 Terjawab
'Kalau Meghan Markle Tak Bersalin Dalam 48 Jam...' - Amaran Doktor
Ekoran Kritikan Global, Sultan Brunei Batal Hukuman Mati Homoseks
"Dia Punya Takut Tak Bangun Sahur..." Ucapan Selamat Berpuasa Mark Adam Yang Mencuit Hati
Tikam Ibu Sebab Disuruh Jaga Sepupu
'Dah Tengah Hari, Saya Masih Bertahan' - Alvin Chong Cuba Puasa Penuh
DBP Masih Merangkak, Tak Berlari Seiring Dengan Saya - Maszlee
Anak Hadiahkan Telekung Siti Khadijah, Mak Terus 'Campak' Telekung Lama!
Kerajaan Negeri Kelantan Arah Tutup Kedai Makan Semasa Solat Tarawih
Insiden Rumah Kena Pecah Ketika Berada Di Kampung Buat Wanita Ini Insaf..
'Alat Sulit' Membengkak Seperti Belon Kerana Enggan Ambil Insulin
Belasah Anak Berusia Sebulan Sampai Mati Sebab Kalah Main Game
"Nak Nangis Tepi Bucu Katil" - Shila Amzah Terharu Cipta Lagu Untuk Anak
"Astaghfirullahalazim... Bila Tak Keluar TV, Cakap Saya Jatuh Miskin Pula" - DSV
Rugi RM161,000 Lepas Diugut Kurung Dalam Bilik Gelap 45 Hari Tanpa Makan Dan Minum
Tiba-tiba Muntah Darah, Nonny Nadirah Kena Buatan Orang?
Klinik Diarah Tutup Sementara Akibat Gangguan Paranormal

Komen Terbaru

Quote gebugebas 13-5-2019 03:21 PM
Kalo korg prsan. Sejak nowa pndah...mmg jarang sgt dh neno ni brgmbr dgn bff mreka sprti boboi sarah jasmin n pkwe die amar tu..mreka msh rpat dan brcti skli kat rdang hritu tp depa x up gmbr sarah dgn pkwe die tu..mngkin sebab xnk tnjuk mreka msh bercrew sebab skrg ni kan org sbuk nk srh siasat ned Tu..neno xnk mreka trplit sme kot dlm isu tu..lgi2 boboi dan amar tu org bsness..tp kdg2 ada jgk trlepas sipi2 gmbr deme dlm igs nowa tu..dan yaya tu ai xrse brgdh pon..sebab ada je kt ig  kakak nowa promote lipstik nowa tu..yaya pon pkai sme lipstik tu

Lain-lain Komen

Quote JiEunTak 6-5-2019 12:18 PM
Aku rasa dia nak share pasai telekung tu.... maybe depa sponsor kat family dia... tgk benda yg baik sudah lah...netizen nih pun bulan2 posa....
Quote mieymiey 6-5-2019 12:18 PM
Berpatah arang sungguh la si Nadia sampai hari pertama tarawih pun sheols tak join family sheols. Haaa gitu iols membawang pada hari pertama puasa
Quote paz 6-5-2019 12:23 PM
Obviously dia nak share pasal telekung tu. Netizen pun.
Quote matchstick 6-5-2019 12:26 PM
Telekung dia pakai tu kerawang je lebih tu yg jd mahal kot. Tgk bhgn muka mcm x best.
Quote helicornia 6-5-2019 12:27 PM
untung jd artis.nk semayang org sponsor telekung. nk makan org sponsor makanan.nak pakai baju org sponsor baju
Quote nazzse 6-5-2019 12:28 PM
mieymiey: Berpatah arang sungguh la si Nadia sampai hari pertama tarawih pun sheols tak join family sheols. Haaa gitu iols membawang pada hari pertama puasa :lo ...

Baru nak komen pasal nadia, uols dah cakap dulu..pantas..kenapa dengan nadia?
Quote beta_carotene 6-5-2019 12:29 PM
Elok la bertutup litup yach
Boned g teraweh tak.. ke tlg jaga neyney kat rumah
Quote mistified 6-5-2019 12:33 PM
mieymiey replied at 6-5-2019 12:18 PM
Berpatah arang sungguh la si Nadia sampai hari pertama tarawih pun sheols tak join family sheols. Ha ...

Pasaipa? Ada kes ke?
Quote Suchi 6-5-2019 12:33 PM
Taktau kenapa orang ade masalah dengan done teraweh, done sahur, done berbuka..

abis tu nk suh post yg mana? Post gambar seksi kang kena kecam, post berlibur kena kecam post solat kena kecam gak.
Bulan puasa ni apa kata please laa sebulan  je takkan takleh nak bersangka dan berkata2 yang baik2 je.
Kalau kita tak suka ngan mana2 artis tu apakata jangan follow dan jangan stalk artis tu jgn lupa block sekali artis tu supaya tak muncul kt timeline kita.
Nih tak suka tapi dari ig artis sampai la ke ig laki, ig ahli family dorang sampai ke ig peminat artis pun di follow nya hahahah pastu sakit ati sendiri..

Cer jd cam porumer mana tah artis yg dia tak minat semua dia tak follow tak amik tau siap block lg.
Quote annadonna 6-5-2019 12:36 PM
Apa yang sakit sangat hati tengok status done done segala bagai?
Kenapa ya netizen?
Quote SherryZass 6-5-2019 12:38 PM
matchstick replied at 6-5-2019 12:26 PM
Telekung dia pakai tu kerawang je lebih tu yg jd mahal kot. Tgk bhgn muka mcm x best.

Yes, iolls setujuk dengan uolls. Selain bahagian muka, agak jarang jugak kainnya boleh nampak bayangan baju kat dalam.
Quote kecikgurl 6-5-2019 12:41 PM
kenape ade org susah na terima kebaikan org lain dengan hati yg terbuka? aku sorg jek ke rasa mcm seronok tgk dorg2 nih g teraweh ke..pastu tunjuk iftar kt mane ke..staun skali jek kot rase meriah gini
Quote dewi_rina 6-5-2019 12:44 PM
Sis sheila siap tunjuk video dalam masjid taknak kecam dia riak ke
Apelah masalah
Quote loveocean 6-5-2019 12:48 PM
aku dah peratikan tiap2 tahun mmg ada jer muslim wear sponser nora satu family telekung, gamak nyer bila nora promot telekung tu laku keras kot telekong tu
Quote MatDeghem 6-5-2019 12:54 PM
helicornia replied at 6-5-2019 12:27 PM
untung jd artis.nk semayang org sponsor telekung. nk makan org sponsor makanan.nak pakai baju org sp ...

Bukan aje di sponsor... Di bayar lagi ada..dapat duit, dapat makan.
Sebab tu.. Remaja sekarang semua nak jadi retis....
Retis dah jadi inspirasi anak2 muda.....selain acik2 benak.

Quote pu3indah 6-5-2019 01:33 PM
benda pertama yang terlintas di minda bila lihat gambar ini..
"cantiknya telekung dia"
Quote rorygilmore 6-5-2019 01:42 PM
org kecam sebab alih2 first mlm solat terawih nak promote telekung...
sedangkan telekung tu hari2 kita pakai...kenapa x promote masa hari2 biasa gitchuuu...
sambil menyelam minum air kannnn...
Quote nuryakmal 6-5-2019 01:46 PM
mieymiey replied at 6-5-2019 12:18 PM
Berpatah arang sungguh la si Nadia sampai hari pertama tarawih pun sheols tak join family sheols. Ha ...

sorry, nadia kenapa?
Quote abadi84 6-5-2019 01:50 PM
Suchi replied at 6-5-2019 12:33 PM
Taktau kenapa orang ade masalah dengan done teraweh, done sahur, done berbuka..

abis tu nk suh po ...

Meols pun tak ada msalah..asalkn tak dedah atau up vid bangga x pose

Lihat semua komen(104)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092943s Gzip On
To Top