Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Ramai Menganggur, Najib Sindir Artis-artis 'Pakar Ekonomi Malaysia'

Oleh: Tukang Tulis|2-5-2019 10:15 AM Komen: 14
Gambar hiasan
Kredit foto: Okezone Ekonomi

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memulangkan paku buah keras terhadap segelintir artis tempatan yang lantang mengkritik dasar ekonomi negara ketika Barisan Nasional (BN) memerintah dahulu.

Memetik status dalam laman Facebook miliknya pada 1 Mei, beliau tahu mereka berbuat demikian walaupun pakar-pakar ekonomi menyatakan dasar ekonomi BN berada di landasan yang betul.


Kritikan Sheila Majid terhadap dasar ekonomi BN dahulu. 
Kredit foto: Carian Google

Najib yang juga bekas Menteri Kewangan menyuarakan kebimbangan terhadap situasi ekonomi negara yang semakin teruk selepas Pakatan Harapan (PH) memerintah sehingga menyebabkan aktiviti perniagaan merosot dan ramai rakyat hilang pekerjaan.

Pada masa sama, beliau turut bersimpati dengan nasib artis tempatan yang pendapatan mereka terjejas kerana bukan sahaja kurang menerima undangan membuat persembahan, malah peluang yang ada diberikan kepada artis asing.


Kredit foto: Facebook

Para netizen yang bersependapat dengan Najib turut mengecam artis-artis tempatan yang pernah menyalahkan dasar BN sebagai punca kemerosotan ekonomi negara sebelum Pilihan Raya Umum Ke-14.

Mereka bersetuju bahawa rakyat sepatutnya lebih mempercayai analisis dan pandangan pakar-pakar ekonomi serta badan penarafan antarabangsa, dan bukannya artis-artis tersebut.


Komen-komen netizen yang menyokong Najib. 
Kredit foto: Facebook

Ramai juga yang menceritakan pengalaman hidup dalam kesempitan akibat sumber pendapatan terjejas apabila gaji dikurangkan atau harga barang bertambah mahal.


Luahan netizen tentang kehidupan yang semakin menghimpit. Kredit foto: Facebook

Semoga semua rakyat Malaysia yang berdepan ujian getir terus tabah dalam mengharungi kehidupan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Ina8895 10-7-2019 03:11 AM
Padan muka semua yg undi pakatan hancing

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 2-5-2019 10:43 AM
berani lagi ka retis2 tu nak bersuara?
Quote BebeQ 2-5-2019 10:52 AM
Retis malu nak buat uturn kot.
Quote CharlesDera 2-5-2019 10:52 AM
depa kena berguru bab2 ekonomi ni...dia ada method2 dia nak sembang ekonomi ni......tak boleh nak tafsiaq suka2 hati depa...sebab la ni depa yang nampak bowdow...bukan silap hari bulan..tapi silap depa ni sendighi....tu belum lagi yang kat sini bajet defisit dan defisii kewangan pun tak gheti beza.....china dapat 50 syer usahasama pun depa kata Tun berjaya tundukkan china...wakakakakakkakakakakakakkakakakakakakakakkaa
Quote sehirkedi 2-5-2019 10:59 AM
Menyampah dengan artis yang acah2 bijak lestari. Dulu dok bash dsn kat socmed. Sekarang bukannya mereka sedar pun...masih besar kepala dan memuja menteri idola mereka.
Quote tagas 2-5-2019 11:03 AM
Mesia BaruA
Quote Kurex 2-5-2019 11:31 AM
Member aku yg graduate ekonomi pun bodoh macam artis acah pakar ekonomi.
Quote buragazz 2-5-2019 12:31 PM
SM ni senyap pasal baru habis konsert kat melaka ngan Tok Jenal..
Quote justchu 2-5-2019 01:02 PM
hagak2 kot najib tu. Dia pegang 10 tahun berapa bakul taik dia bikin. Bg la org lain baru setahun nk bersihkan taik 10 bakul tu dlu. Ada 9 bakul taik lg...sabar skit. Kalau dia pgg lagi ni dia pikir apa? Malaysia maju setanding jepun?
Quote tagas 2-5-2019 01:38 PM
Ko ingat retis2 tu kisah ke

gomen mane pung yg merintah

depa2 tu income lebat

saje menempel kat socmed

attention seeker utk naik kan saham memasing

konon prihatin rakyat ler sgt

cam lahnat
Quote Melorqe 2-5-2019 03:52 PM
kesian SM ni, kecam BN, bila PH  naik tak pulak dapat apa2 jawatan.
manala tau kut2 dapat jawatan seketeri FInAs ke. kekkekeekek
Quote batmana 2-5-2019 05:26 PM
dkt 10 tahun buat taik
pemakan taik harap sekelip mata boleh bersihkn?

thanos pun, avengers amik masa 5tahun
nak betulkn balik

Quote giyomi 2-5-2019 07:29 PM
rome is not built in 1 day. nak musnahkan sesuatu can be done dlm sekelip mata, tp nak pulihkan takes time. well, org pandai cerdik tau lar tp klu dah biasa makan dedak mmg susah nak paham
Quote mohdcrow 2-5-2019 09:07 PM
Sapa bodoh kata afdlin shauki hentam bn tu...dia geng bangkang dari longkang la...kutuk.pembangkang dulu...boleh search kat youtube...

Yg tukang tulis tu pun perabis duit kat anak binik sampai hutang 1 trillion...lg mau sembang kencang...lu punya hanat la..ekonomi takleh repair lg sampai sekarang...bongok ni dari parti apa yer?
Quote Ina8895 10-7-2019 03:11 AM
Padan muka semua yg undi pakatan hancing

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126796s Gzip On
To Top