CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Saya Tahu Menutup Aurat Wajib Sebab Hari-Hari Kena Sekolah,"-Izara Aishah

29-4-2019 01:24 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 12630| Komen: 62|Original author: Oleh: Saiful

Description: Baru-baru ini Izara Aishah ada memuat naik gambar kartun yang menunjukkan perbandingan wanita berhijab dan tak berhijab.
Kredit foto: IG

Baru-baru ini Izara Aishah ada memuat naik gambar kartun yang menunjukkan perbandingan wanita berhijab dan tak berhijab.

Katanya ia bertujuan untuk menegur tindakan netizen yang suka sangat menulis kata-kata buruk kepada wanita.


Kata Izara memanglah dia tahu setiap perempuan muslim wajib menutup aurat.

"Post ini bukan sebab saya atau wanita lain tak mahu menutup aurat sayang. Post ini lebih kepada yang duk kutuk tu.

"Kami wanita dah tahu memang kena tutup aurat sebab hari-hari kena sekolah tapi post ini untuk kaum lelaki atau wanita untuk jangan bercakap begitu ya. Ia juga berdosa."


Bagaimanapun kapsyen tersebut telah pun dibuang.

Aktres ini juga menegaskan tidak akan memberi sesiapa peluang untuk tak menghormati orang lain di laman sosial miliknya.


"Setiap perkongsian saya di laman sosial mempunyai sebab yang tersendiri," katanya. -CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • kroit92

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noraidil_06 29-4-2019 01:48 PM
Sebok jaga aurat org. Meluat
Quote Gingerly 29-4-2019 02:10 PM
Nyah tara tolo, aweks depress skew bera sepah kat electronic home sekalian strangers kan kan kan
Quote kucingitam 29-4-2019 02:18 PM
ahah..tulah..kawan aku mengaku yang dia lebih curious nak tau apa ada disebalik tudung dari tgk yang terdedah2 gitu..
Quote Asdan 29-4-2019 02:28 PM

macam ni, kalau orang tanya pasal sesuatu biasanya dia tertarik, jika dia tanya show = tertarik dgn show,  jika tanya aurat = tertarik dgn aurat, maknanya anda memang cantik, tahniah
Quote ciknam 29-4-2019 02:50 PM
actually, i pun naik muak dgn netizen yg tak habis2 sibukkan aurat orang..
Quote munchkin 29-4-2019 02:50 PM
Pastu ada yg indenial kata sapa paksa artis bertudung pfttt
Quote munchkin 29-4-2019 02:54 PM
Pastu ada yg indenial kata sapa paksa artis bertudung pfttt. And yes izara you are right, menutup aurat is the right word. bukan saja bertudung tapi part lain bogel. Kaki pun bogel tak pakai stokin.

Ironi is yg mengecam tu pun tak tutup aurat sempurna. Tangan terdedah. Dada tak tutup. Stoking tk pakai. Seluar pun ketat. Bentuk Bontot pun terdedah utk tatapan. Lolllllll sangat.
Quote lotionmilo 29-4-2019 02:57 PM
Go izara!!!
Quote mixed 29-4-2019 03:14 PM
tu la aku tgk kt ig retis
byk setajah/ostad  ig/fb dok sekolah kan retis suh bertudung
sibuk la korang baik jaga anak bini adik ppuan sedara mara sendiri
yg sibuk sekolah kan retis tu bila tgk  bio ig
hummm tudung pendek npk kopek, baju legan pendek
makeup sekilo tepung lg sibuk nk nasihat retis puuuii
Quote haryatie 29-4-2019 03:35 PM
betul la kan
ada org beri sibuk aurat org lain
aurat diri sendiri, sedara mara sendiri ke laut dlm jugak
menghina  org , mengutuk org mcm x berdosa pulak
Quote munchkin 29-4-2019 03:47 PM
Berdasarkan keterangan di atas maka segala upaya wanita menampakkan kecantikannya di depan lelaki lain yang bukan mahram, termasuk bentuk tabarruj yang dilarang dalam ayat di atas. Karena itu, memakai pakaian ketat, pakaian transparan, atau menutup sebagian aurat, namun aurat lainnya masih terbuka, atau obral make up ketika keluar rumah, semuanya termasuk bentuk tabarruj yang dilarang dalam syariat.

Read more https://konsultasisyariah.com/21494-apa-itu-tabarruj.html

Pakai tudung tapi makeup sekilo. Pun tak boleh. Jangan ambil agama ikut sedap tekak main pilih2.

Sebab rasa diri dah sempurna sebab  bungkus kepala je. depa pikir depa pegang lesen utk mengecam yg tak berbungkus kepala. Mulut lancau.  
Quote nazzse 29-4-2019 03:52 PM
Aurat aurat aurat...bosan
Jaga aurat sendiri dulu sudah
Quote pinksarah 29-4-2019 04:03 PM
munchkin replied at 29-4-2019 07:47 AM
Berdasarkan keterangan di atas maka segala upaya wanita menampakkan kecantikannya di depan lelaki la ...

Hahahahaha..

Betul..

Memilih ikut sedap kepala otak masing2..

Org kita ni asal pakai tudung di sanjung..

Dan yg byk jd nya buat hal pon dr kalangan ni juga..

Dh kurang dr kita ni melihat seseorg as diri sendiri..kebaikan, personaliti, sikap, budi pekerti..

Luaran lg penting dr dalaman..

Quote munchkin 29-4-2019 04:06 PM
pinksarah replied at 29-4-2019 04:03 PM
Hahahahaha..

Betul..

Betul tu. Ikut sedap je ambil ugama separuh2. Mana yg dia suka je.

Mulut lancau tu tak boleh tinggal walaupun dia claim sebagai moslem wajib nak tegur org lain. Belum lagi damba dan minat laki bukan muhrim berlebihan lebihan jadi fanataik artis laki local or boyband dia suka.

Kalau tak bungkus kepala ikut style dia lilit pun kecam juga.

Ni semua mulut2 lancau penonggeng ugama poyoooooo.
Quote pinksarah 29-4-2019 04:08 PM
munchkin replied at 29-4-2019 08:06 AM
Betul tu. Ikut sedap je ambil ugama separuh2. Mana yg dia suka je.

Mulut lancau tu tak boleh t ...

Over reacting dorang ni..

Kalah ustaz ustazah..

Tp yg duk follow artis2 freehair ni pon set2 bertudung jua..

Saban waktu duk intai..hahaha

Quote Iris. 29-4-2019 04:13 PM
koser netizen ni... bab aurat fulamakkkkkkkkkk dia paling ke depan
hujung2 follow porn siap liked lagi
hampehhhh

nak suruh orang jaga aurat utk hang kaki porn... tapi nafsu kuda sendiri tak mau jaga
pi mati lagi baik

kita perempuan tau sangatlah aurat tu wajib... memang wajib dan wajib
tapi memaksa2 orang macam tu sekali disetiap post.... annoying AF ok...
puiii
Quote prettyuglybabe 29-4-2019 04:21 PM
badan dia, suka hati dia la..
kalau tak suka jangan tengok..
tengok mana yang korang suka je..
zaman ni sapa je tutup aurat..
benda boleh tunjuk, buat apa sorok..
Quote munchkin 29-4-2019 04:22 PM
pinksarah replied at 29-4-2019 04:08 PM
Over reacting dorang ni..

Kalah ustaz ustazah..

Mmg pun. Berhari hari hencap orang. Tu antara dia ngan tuhan lah.

Tapi ada jugak set menggugut tak nak kuburkan kalau mati. Suruh  bergolek masuk kubur sendiri katanya. Wakakakakka

Penonggeng agama tak tahu tu fardhu kifayah dan wajib atas selama saudara islam. Kalau tak kuburkan  dosa atas yg hidup.

Tonggeng lagi agama selagi bolehhhhh.
Quote kecikgurl 29-4-2019 04:25 PM
jantan2 nih sebok duk kulu kilir pasal aurat pmpn..ujung2 kau duk peluk2 ngan awek ko pakai tudung kt shoping mall

Lihat semua komen(62)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 08:50 AM GMT+8 , Processed in 0.413997 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top