CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Melekat Di Tekak-Wanita Dakwa Termakan Cili Plastik, Dibeli Di Pasar Raya Terkenal

29-4-2019 11:32 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5904| Komen: 43|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Seorang wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Zettyy terkejut apabila termakan cili palsu yang diperbuat daripada plastik.
Gambar Hiasan

Seorang wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Zettyy terkejut apabila termakan cili palsu yang diperbuat daripada plastik.

mStar Online melaporkan, wanita itu perasan macam ada yang tak kena dengan cili yang dibeli di sebuah pasar raya di Kota Damansara itu semasa sedang menyediakan bahan untuk memasak.



"Cili plastik yang dibeli rupanya bercampur dengan cili betul. Jadi saya cuba memotongnya dan belas isi dalam cili itu.

"Jika cili betul apabila dihiris dengan pisau ia akan putus dan rapuh, tapi cili plastik lebih keras dan melentik-lentik.

"Malah saya juga sudah termakan cili berkenaan dan mendapati ianya melekat pada tekak. Itu yang menguatkan anggapan saya itu cili plastik." -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 29-4-2019 11:37 AM
Byk betul problem dgn NSK ni...
Quote kucengcomel 29-4-2019 11:43 AM
mmg x penah beli cili kt nsk..cili yg nsk jual tu jenis yg bekilat,licin je...mmg ramai panggil tu cili plastic.harga mmg murah.hati hati lah.mcm sy mmg xbeli cili jenis tu, saya guna cili kulai, kulit agak kedut sikit tp harga mmg mahal sikitlah.
Quote R2D2 29-4-2019 11:46 AM
hari tu kes telur palsu
tak ingat pasaraya mana
Quote SalenaGomez 29-4-2019 11:54 AM
RatuDunia94 replied at 29-4-2019 11:37 AM
Byk betul problem dgn NSK ni...

Geli skit n x bape yakin beli kat nsk..rasanya kebersihan kurenggg n penah ade kes daging  tu bercampur troli.
Quote dino 29-4-2019 11:56 AM
SalenaGomez replied at 29-4-2019 11:54 AM
Geli skit n x bape yakin beli kat nsk..rasanya kebersihan kurenggg n penah ade kes daging  tu berc ...

nsk mmg brg murah tp kebersihan hauk la
Quote TravellingBear 29-4-2019 11:58 AM
Wujud ke cili plastik for consumption???? Kalau utk hiasan biasa je , mahal giler...  Kos nak buat cili tu jauhhh lebih mahal drp tanam cili
Quote SalenaGomez 29-4-2019 11:59 AM
dino replied at 29-4-2019 11:56 AM
nsk mmg brg murah tp kebersihan hauk la

Betul2...ade benda jgn compromise esp makanan...dah laa kotor...barang palsu pulak..byk impot china gitu laa
Quote eLiaD 29-4-2019 12:01 PM
Nsk KD ni mmg was2 sket entrance area pon X berjaga n kotor lps eon big bungkos
Quote sukacactus 29-4-2019 12:30 PM
Betul ke tu cili plastik
Ke jenis cili yg kulit tegang kilat tu
Aku mmg xsuka cili tu pasal tebal sgt
Kalau tumbuk payah lumat
Quote Artemesiaa 29-4-2019 12:35 PM
Nasib tak pernah beli barang di NSK.  Apa pun lepas2 ni kena periksa betul2 cili yang nak dibeli agar tak terbeli cili yang dikatanya tu
Quote bemyself 29-4-2019 01:32 PM
TravellingBear replied at 29-4-2019 11:58 AM
Wujud ke cili plastik for consumption???? Kalau utk hiasan biasa je , mahal giler...  Kos nak buat c ...

Tu arr..kos nk buat plastik tu lagik mahal..pelik la
Quote Azhargoth 29-4-2019 01:40 PM
Cili tu cili betul, tapi maybe depa coating cili yang dah buruk nak bagi jadi merah cantik berkilat. Spray kot?
Quote pumpkingirl 29-4-2019 02:15 PM
sukacactus replied at 29-4-2019 12:30 PM
Betul ke tu cili plastik
Ke jenis cili yg kulit tegang kilat tu
Aku mmg xsuka cili tu pasal teba ...

Rasa pun tak sedap kan..rupa je cantik
Quote moonbug 29-4-2019 02:15 PM
Beli cili padi kampung jelah
Quote TravellingBear 29-4-2019 02:21 PM
Azhargoth replied at 29-4-2019 01:40 PM
Cili tu cili betul, tapi maybe depa coating cili yang dah buruk nak bagi jadi merah cantik berkilat. ...

Aik... coating drp kedut teruih jadik licin? Meh la bagi kat iolsss nak spray kat muka hehee
Quote jetrofa 29-4-2019 02:22 PM
sat lagi ada perumpamaan baru.. siapa makan cili dari nsk dia terasa plastiknya
Quote TravellingBear 29-4-2019 02:22 PM
Stetmen acik customer NSK kata cili plastik bercampur dgn cili betul ayoyo....
Quote mdhelmi 29-4-2019 02:31 PM
kalo terlalu berkilat tanpa ada cacat cela tu maknanya ada sesuatu yg xkene
sayur pon kene pilih yg dah berlubang2 kesan gigit ulat
Quote sukacactus 29-4-2019 02:36 PM
pumpkingirl replied at 29-4-2019 02:15 PM
Rasa pun tak sedap kan..rupa je cantik

Haah betul
Lagi 1 dia berair sgt

Lihat semua komen(43)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:55 PM GMT+8 , Processed in 0.071144 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top